Hoe ziet mijn dag eruit

Hi!

Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over mijn thuissituatie en eigenlijk gewoon hoe mijn dag eruit ziet.

Ons gezin bestaat uit mijn ouders (50 en 44), mijn oudere zus (19), ik (18), mijn oudste broertje (17) en mijn jongste broertje (11). Verder hebben we een hond, 3 katten en 6 kippen! Heel erg gezellig dus thuis. Mijn ouders zeiden vanaf dag één dat ik thuis mocht blijven wonen samen met Jay. We wonen in een groot huis, 5 slaapkamers, grote woon- en eetkamer en nog een extra kamer wat bij ons de "xbox kamer" heet.

Jay heeft ook gewoon zijn eigen slaapkamer en ik ook nog steeds! Mijn zus woont eigenlijk nog alleen in het weekend thuis en slaapt daarom bij mijn jongste broertje op de kamer.

Vaak krijg ik de vraag "jeetje hoe doe je dit toch allemaal?" Nou ja, het antwoord daarop is vrij simpel... Mijn ouders en ik zijn altijd heel erg positief geweest ondanks de nare tijd. En we hebben altijd in oplossingen gedacht in plaats van in problemen.

In november begon ik weer op school. Ik had ervoor gekozen om niet meteen te beginnen vanwege Jay's thuiskomst en mijn eigen herstel. Ik doe de opleiding "vavo" dit is voortgezet algemeen volwassen onderwijs en doe havo verspreid in 2 jaar, de vakken die ik dit jaar volg zijn engels, economie en maatschappijleer. Sinds vorige week heb ik vakantie (ja nu al), want ik doe examens dit jaar en volgend jaar in mijn overige vakken (nederlands, M&O, aardrijkskunde, wiskunde, geschiedenis en profielwerkstuk).

Ik ging 3 dagen in de week een paar uurtjes naar school en de andere dagen was ik lekker thuis bij Jay! Jay ging niet naar de opvang omdat dit een te heftige indruk op hem zou zijn dus had ik oppas aan huis. Zijn vader, oma's en tante kwamen af en toe oppassen.

Vaak denken mensen ook dat tienermoeders geen leven meer hebben en alleen maar thuis zitten. Nou moet ik zeggen dat dit in het begin wel een beetje zo was, maar dat kwam vooral doordat Jay veel aandacht nodig had en ik met mijn eigen herstel zat. En dat ik niet kon stappen of iets vond ik echt geen probleem! 

Nu werk ik een paar dagen in de horeca en gaat Jay inmiddels 2 dagen per week naar de kinderopvang (wat hij echt super leuk vindt gelukkig). Ik kan werk, vrienden, school en Jay hartstikke goed combineren, maar ik heb ook heel erg geluk dat ik nog thuis woon en mijn moeder af en toe wel zijn laatste fles kan geven zodat ik kan stappen of een wijntje kan drinken met vriendinnen.

Tot volgende week!

XXX