Het kan iedereen overkomen

Hoi allemaal,

Mijn naam is Gabriela en ik ben 17 jaar oud en heb een zoontje van - inmmiddels - 3 maanden oud. Ik was 16 toen ik ontdekte dat ik zwanger was, wat natuurlijk een enorme shock was. Want hoe kon mij dit nou overkomen? Ik slikte namelijk altijd gewoon netjes mijn pil. Mijn vriend en ik waren erg geschrokken, net zoals onze ouders en broer en zusjes. Onze ouders waren wel teleurgesteld, maar ze zouden ons steunen in elke beslissing die wij zouden maken. Na lang te hebben nagedacht, hebben we besloten om er voor de volle 100% voor te gaan.

Ik zat tijdens mijn zwangerschap in mijn examenjaar op de havo, wat enorm goed uitkwam. Zodra ik geslaagd was, kon ik namelijk een tussenjaar nemen en me focussen op het eerste jaar met mijn zoontje. Helaas heb ik het, op één punt na, niet gehaald, dus doe ik dit jaar voor 2 vakken opnieuw examen. Enorme teleurstelling, maar aan de andere kant blijf ik nu toch wel in het schoolritme. Hierna wil ik HBO gaan doen, wat enorm zwaar is en vooral met een kind. Maar ik wil iedereen laten zien, dat ik (met een kind) het gewoon kan. 

Ik wil mensen laten zien dat wij, tienermoeders, ook gewoon moeders zijn en ook zo behandeld moeten worden. Het kan iedereen overkomen en het is niet slecht als jij een beslissing maakt waar jij volledig achter staat! 

Ik heb zelf vaak het gevoel gehad dat ik de enige was en dat niemand mij begreep, maar door tienermoeders.nl heb ik andere tienermoeders leren kennen en advies gekregen. Met mijn blog wil ik laten zien, dat je niet de enige bent. Hopelijk herkennen veel meisjes zich in mijn verhaal. 

In mijn volgende blogs wil ik graag vertellen hoe ik ontdekte dat ik zwanger was, hoe de reacties van anderen waren en hoe ik tot mijn beslissing kwam (in de abortuskliniek) het kind te houden. Daarnaast wil ik vertellen over hoe het is om te studeren met een kind, hoe het is om je kindje bijna te verliezen en over mijn dagelijks leven als tiener met een kind.

Ik heb er zin in!

Veel liefs,
Gabriela