Hoe ik erachter kwam

In 2012 deed ik examen en werd niet meer ongesteld. Het gebeurde wel vaker dat mijn ongesteldheid weg bleef als ik onder enorm veel stress stond. Dus voordat een vriendinnetje van mij erover begon, had ik nog niet gedacht aan een zwangerschapstest.

Ze stelde voor om er een te kopen en dat heb ik gedaan. Ik geloofde er nog niks van dus liet de test links liggen. Ik dacht: "Als ik zwanger ben dan kom ik er volgende week ook achter. Ik vind het nu veel belangrijker dat ik me op mijn examens kan concenteren zonder die afleiding."

Ik werd een week later ook ineens misselijk wakker. Na een dag of twee nog steeds in de ochtend misselijk te zijn en af en toe te hebben gespuugd, besloot ik de test te doen, omdat er duidelijk toch iets aan de hand was.

Ik heb de test ergens in de middag of avond gedaan en er stond meteen een dikke streep op. Op dat moment was ik stom genoeg helemaal niet in shock.

Ik was in eerste instantie blij met de gedachte om mamma te worden. Toen besefte ik binnen enkele minuten dat ik nog piepjong was en in mijn examenjaar zat en dat dit de slechtste timing ooit was. Ik was toen direct in shock.

Er ging van alles door mij heen en ik durfde het eigenlijk niet aan iemand te vertellen. Het is dat mijn beste vriendinnetje precies belde nadat ik de test had gedaan dat ik meteen alles heb verteld aan haar.

Het luchtte enorm op dat iemand het wist, maar nu moest ik het nog aan mijn vriend vertellen en beslissen of we het wel gingen houden. En hoe ging ik dit nou aan mijn familie vertellen?

Kusjes,
Sabine