MusicMara

Hallo, ik ben MusicMara en ik ben op 1 januari 2013 bevallen van een prachtige dochter genaamd Faih Robin, haar roepnaam is Faith.

Ik ben 17 jaar en mijn vriend oftewel haar vader is 23. We zijn nog gelukkig bij elkaar en hij zorgt echt heel goed voor zijn kleine meid. Ik heb hem leren kennen via een vroegere vriend van ons.
Ik kreeg wat met haar vader op 16 juli 2011. In de lente van 2012 werd ik al een tijd niet meer ongesteld. Ik had al een aantal zwangerschapstesten achter de rug, maar allemaal waren ze negatief.
In de zomer van 2012 was ik aan het shoppen met mijn vriend en ik dacht “Oke, dit zal de laatste zijn.” Dus we kochten bij Kruidvat twee zwangerschapstesten voor vijf euro. Daarna gingen we wat drinken in ons standaardkroegje bij ons in de buurt.

Ik kon niet wachten met het testen en ik vroeg aan de barvrouw of ik een bekertje kon krijgen. Ik heb de test op het toilet gedaan. En ja, hoor. Je raadt het al: positief. Ik heb het aan mijn vriend verteld en die schrok zich rot.

Toen hij me die avond weer naar huis bracht, heb ik het niet aan mijn vader verteld. Ik had wel verteld dat ik een test had gekocht, maar ik had ook gezegd dat ik het de volgende ochtend zou doen.
Zo gezegd zo gedaan. En de test was weer positief. Ik ben die ochtend gelijk naar het ziekenhuis gegaan voor een echo en ik bleek al vijf weken zwangete zijn. We besloten onze kleine meid te houden.
De eerste drie maanden hebben we het voor ons zelf gehouden totdat we het zeker wisten. Dat wilde niet helemaal lukken. Toen er een iemand achter kwam, wist onze hele vriendengroep het.
Met 31 weken kwam ik met vroege weeën in het ziekenhuis te liggen. Ik heb een week in het ziekenhuis gelegen. Met kerst lag ik weer in het ziekenhuis met hoge koorts. Toen ik weer weg mocht, moest ik de zondag erna terug komen voor controle. Toen moest ik gelijk weer blijven, want ik had een zwangerschapsvergiftiging.

Twee dagen later op Nieuwjaarsdag is ons kleine prinsesje geboren.

Door het ziekenhuis was een melding gedaan bij het MKH (meldpunt kindermishandeling), omdat we nog geen voogdij hadden over onze dochter. Mijn moeder deed namelijk moeilijk met het meerderjarig verklaren. Dus moesten we een formulier naar de rechtbank sturen. Die hebben we drie keer terug gekregen!

Maar uiteindelijk hebben we gedeeltelijk voogdij gekregen, ondanks dat ik minderjarig ben. Wat heel fijn is, want mijn vriend is vrachtwagenchauffeur in het buitenland. Dus hij is maar een dag per week thuis. En nu kan ik ook gewoon alles regelen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal

Groetjes,
MusicMara