Geen twijfel

Ik was 14 jaar en ik had al drie jaar een relatie met een jongen. Hij was op dat moment mijn alles. We waren in Turkije met zijn ouders. In de laatste week waren we een avondje alleen. Het was supergezellig. We hebben het toen voor de eerste keer veilig gedaan... Dachten we.

Eenmaal terug in Nederland werd ik niet meer ongesteld. Ik was misselijk. Mijn zus zei: "Ben je niet zwanger?". We maakten er een dolletje van. Maar van binnen dacht ik "Hmm...daar had ik nog niet overnagedacht."

De volgende dag heb ik een test gekocht. Ik stond zwaar onder spanning en durfde niet te kijken. Hij was positief. Twee streepjes. De emoties vlogen door mijn lichaam. Angst. Hoe zouden mijn ouders reageren? Blij? Gelukkig?

Ik had een leven in mijn buik. Mijn ouders waren erg geschrokken, maar stonden direct achter mijn beslissing en zouden mij helpen. We zouden afspraken maken over alles. Het was geweldig om het hartje te horen.

Mijn vriend had het te druk met zijn FIFA en vondt alles wel prima. Ik kon nog steeds niet echt geloven dat ik een wonder in mijn buik had.  

Bij de 20 weken echo kreeg te horen dat ik mama werd van een babyboy! Vanaf dat moment kreeg ik beelden in mijn hoofd hoe alles zou gaan. Ik ben spulletjes gaan kopen en het kamertje klaarmaken. Met ongeveer 30 weken was alles klaar. Het kon niet snel genoeg gaan

Ik had aleen heel erg last van mijn bekken en een paar andere kwaaltje. Maar voor de rest mag ik niet klagen.

Met 38 weken ben ik ingeleid en is mijn knappe zoon Daniël geboren. Hij wordt 29 augustus alweer twee.

Ik heb nooit spijt van jou gehad. Jouw papa heeft ons in de steek gelaten en wil jou nu van mij afpakken. Alleen om mij pijn te doen. En de rechter wil dat niet inzien. Maar mama vecht voor ons en waakt altijd over jou. Wat ben jij slim en je doet het zo goed allemaal.

Inmiddels ben ik in Bonaire zwanger geraakt van een ander wondertje. Met een jongen waar ik mijn leven mee wil delen. We hebben alweer een jaar. Hij kan goed overweg met Daniël en hielp mij bij de zwangerschap. Zo goed! Hij heeft mij niet in de steek gelaten en doet alles om zo goed mogelijk met alles om te gaan.

Hij geniet van alles ook al vindt hij veel dingen nog spannend en eng, maar dat komt goed. Op 2 juli is Robin geboren. Ik ben 16 en heel jong, maar had het nooit anders gewild.

Nu is alles anders. Ik zal me netter gaan gedragen. Ik wil dat jullie weten dat ik voor jullie leef, dat ik op jullie let en op tijd je flesje geef.

Robin en Daniël: ik hou van jullie. Ik heb een hoop opegeven en mensen verloren, maar dat heb ik er allemaal voor over. Ik kan geen betere kinderen wensen.

Geen zin kan vertalen wat jullie in mij los hebben gemaakt.
Ik heb nooit geweten dat ik zoveel om iemand kon geven. 
Ik was niet een van de makkelijkste, maar ben nu echt een totaal ander persoon die ik zelf niet eens kende.

Nu word ik gewekt door jullie lach, elke dag.
En ik hou jullie hand vast, elke hap elke stap 
Ik weet dat jullie straks denken: dit is mijn pad 
Maar wat er ook gebeurt: laat je leiden door je hart 
Wat er ook gebeurt: ik zal altijd voor jullie klaar staan
Twijfel overal aan, behaleve daar aan.

Xx