Kimmy

Hoi ik ben kimberley, ben 19 jaar en dit is mijn verhaal.

Ik was 18 jaar en had net twee weken een vriend. Hij mocht bij me slapen en we deden alleen zoenen en verder niks.

Een maand later gingen we met elkaar naar bed en hebben we natuurlijk ook een condoom gebruikt. Maar dat ging helemaal mis. Het condoom was er perongeluk afgegaan.

Een paar weken later zou ik ongesteld moeten worden, maar dat werd ik niet. Ik heb meteen een zwangerschapstest gedaan en ja hoor: ik was zwanger. Mijn vriend kwam die ochtend naar mij en ik vertelde het hem. Hij was heel blij mee.

Ik durfde het mijn vader niet te vertellen. Na een tijdje wilde ik weg uit het pleeggezin waar ik zat, dus ik had mijn vriend gezegd dat hij me moest komen halen.

Hij kwam met zijn moeder en stiefvader. Toen ze er waren, kwam mijn pleegmoeder. De moeder van mijn vriend vertelde dat ik zwanger was en mijn pleegmoeder belde meteen mijn vader op.

Mijn vader vertelde haar dat ik het kind weg moest halen. Ik was zo bang en verdrietig, maar ik deed het niet.

Mijn pleegmoeder maakte een afspraak bij de gynaecoloog voor de eerste echo. Ik was ondertussen acht weken zwanger.

De dag van de echo was het spannendst. Mijn vriend wilde er wel bij zijn, maar moest werken. Dus ik ging alleen met mijn pleegmoeder.

Toen ik eindelijk de echo kreeg, kwam er iets heftigs uit: er bleek geen hartslag te zijn. Ik werd zo verdrietig en wist niet wat ik moest. Ik moest mijn vader erover bellen. Hij zei - heel lief - jammer dat ik nu geen opa word. Ik wist niet wat ik hoorde.

Natuurlijk moest ik ook mijn vriend hierover bellen. Ik barstte in tranen uit, dus mijn pleegmoeder heeft hem verteld dat ik een zuigcurettage zou ondergaan, omdat ik anders dood zou bloeden.

Die dag mocht ik naar mijn vader toe. Daar was ook mijn lieve stiefmoeder. Zij begreep mij heel goed en troostte me.

In dat weekend ging ik naar mijn vriend voor een week. Ik moest naar de verloskundige voor een echo en toen naar de gynaecoloog. Vervolgens mocht ik dus kiezen tussen de abortuspil of een zuigcurettage.

Ik koos voor de pil. Diezelfde avond voor het slapen gaan werden ze in mijn vagina gedaan. Juist op het moment dat ik helemaal alleen in huis was begon de pil zijn werk te doen. Ik moest overgeven en moest heel vaak naar de WC. Een paar dagen later moest ik alsnog terug naar huis. Ik was bij mijn vader. Ik moest toen alsnog die zuigcurettage ondergaan.

In het ziekenhuis kreeg ik medicijnen (vergelijkbaar met paracetamol) en alle piercings moesten uit. Ik werd naar een zaal gebracht waar ik een infuus kreeg en niet veel later was ik aan de beurt. Ik ging onder narcose. Toen ik bijkwam moest ik even rustig wakker worden en werd ik weer naar mijn kamer gebracht.

Mijn pleegmoeder was daar en ik moest naar de WC. Ik was net uit bed of er lag al een bloedbad op de grond. Niet veel later moest ik even wat eten en drinken. Ik heb een sneetje brood met jam gegeten en wat gedronken en toen mocht het infuus er uit.

Ik heb me verder aangekleed en toen zijn we naar huis gegaan, want ik moest een nacht in het pleeggezin blijven voor het geval dat er iets met mij zou gebeuren.

Ik mocht naar mijn vader en heb daar een leuk weekend gehad, maar zondag ging ik weer terug naar het pleeggezin. Mijn saaie leven begon weer. Ik wilde daar weg. Mijn vriend kwam me halen en ik heb snel mijn spullen gepakt. Ik ben weggegaan zonder ook maar iets achter te laten.

Ik woon bij zijn moeder en heb met haar een afspraak gemaakt in het ziekenhuis voor een echo en voor het spiraaltje. Dit is ondertussen al acht maanden geleden en ik woon nog steeds bij zijn moeder. Ik heb nu al een jaar een relatie met mijn vriend en ik heb het naar mijn zin.

Ik heb ook weer contact met mijn vader sinds september en mijn vader ziet mij verandert sinds ik hier woon. Ik werk nu ook bij de krant, samen met mijn vriend, zijn moeder en stiefvader. Naast de kranten doet mijn vriend ook een opleiding en ik begin in augustus met dezelfde opleiding als hij. Over een paar jaar gaan we aan kinderen denken, maar eerst de opleiding en samenwonen.