Miskraam

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik was bijna een jaar samen en gelukkig met mijn vriend.

Tot het fout ging tijdens de seks. Ik durfde het hem eerst niet te vertellen, maar uiteindelijk toch gedaan. Hij was geschrokken en wist niet wat hij moest.

We hadden het er over gehad en waren tot de conclusie gekomen: we vertellen onze ouders nog niks en we houden het kindje.

Na een maand waren we er allebei blij mee dat ik zwanger was. Ik accepteerde alles wat er bij hoort om zwanger te zijn. Ik keek vaak op internet naar kleertjes en spullen.

Maar na 2,5 maand kreeg ik ineens bloedverlies en hevige buikpijn. Zulke buikpijn heb ik nog nooit zo erg gehad. Ik vreesde al het ergste en ging op internet kijken. Ik kon er niet omheen: het was een miskraam.

Mijn vriend was bij mij en we hebben gepraat. Alsof dit al niet erg genoeg was, gaf hij mij ook de schuld ervan. Hij zei dat ik niet zoveel had moeten werken en veel meer had moeten eten.

Dit schuldgevoel raak ik maar niet kwijt. Het is inmiddels ook uit gegaan met hem. Ik kan dit gevoel niet aan. Het is inmiddels een half jaar geleden dat dit gebeurde.