Ontzettend trots

Hallo allemaal, ik ben Marieke ik ben 18 jaar en in verwachting van mijn eerste kindje. De uitgerekende datum is 26 Juni 2015.

Mijn vriend is 20 jaar en zit in het leger, helaas zie ik hem alleen nog maar in het weekend omdat hij doordeweeks op de kazerne moet zijn. Maar gelukkig komt die een maand voor de uitgerekende datum thuis!

Het begon allemaal in november, ik deed al vaker een zwangerschapstest omdat ik nog wel eens lax was met de pil. Mijn moeder was eens zo aardig om er een mee te nemen.

Daar zat ik dan voor de zoveelste keer op de wc, zenuwachtig en gespannen om wat de uitslag zou zijn. Oh, daar kwam het eerste streepje, en daar zag ik hem die dikke vette tweede roze streep.
Het eerste wat ik kon doen is van de wc af springen en mijn moeder om hulp roepen. Het rare was dat ik aan de ene kant een heel blij gevoel kreeg. Heel veel blijdschap maar ook verwarring.

Ik belde mijn vriend die zonder vermoeden op de kazerne zijn telefoon oppakte. Daar kwam de zin : Ik ben zwanger. Het klonk even stil aan de andere kant van de telefoon. Hij vroeg of het serieus was en ik beantwoorde met een zachte ja..

De paar weken daarna hebben we veel besproken over wat we wilde, je hebt altijd van te voren dat je zegt, als ik zwanger zou zijn zou ik dit doen of dat doen. Maar als je echt zwanger bent dan denk je over allebei na. We hebben een datum uitgekozen waar we het besloten zouden hebben wat we zouden doen.

En ja, we gingen het houden! Sinds die dag zijn we er helemaal in geraakt. Ik kon niks anders zien dan kinderwagens en kleine handjes en teentjes. Alles wilde ik regelen en heb ik geregeld zodat ik niet alles op het laatste moment moest doen.

Ik ben nu bijna 23 weken en kan niet wachten tot mijn kleine engeltje er is.