Het keerpunt in mijn leven

30-03-2018 - Ik was 14 jaar ... had vele vriendjes gehad, was voor mijn leeftijd erg verstandig en het ontbrak mij aan niets (ouders, familie en vrienden). Door mijn rebelse pubergedrag, maar zeker doordacht, kwam ik voor een vreemde beslissing te staan. Ik vierde het leven elke dag alsof het mijn laatste was. Gewoon, omdat het kon. Van blowen naar vele soort van relaties tot de gekste dingen aan toe. Totdat de test twee streepjes aangaf en ik wist dat dit mijn leven was. Toen kwam er een keerpunt in mijn leven dat ik wist dat ik met de verkeerde mensen te maken had. In een korte tijd ben ik helemaal van smaak veranderd en had mijn zinnen op een hardwerkende, vier jaar oudere jongen gezet. Wat overigens niet mijn type was, maar wel met hetzelfde karakter. Het was een uitvlucht voor het onnozele leven dat ik leidde. 

In februari 2006, op dat moment was ik 14 jaar (een maand later 15), ontdekte ik dat ik (bewust) zwanger was geraakt om een heel nieuw veilig leven in te slaan. Problemen na problemen die zich vormden, maar lang niet zo erg als dat ik zou blijven hangen in mijn oude patroon. In november werd ik moeder van een prachtzoon. Zo beschermend en zorgaam dat ik was/ben, zijn mooie lach en prachtige gezichtje wat heel mijn leven op zijn kop zette. Ik voel me sterker dan ooit, inmiddels nog steeds samen met mijn soulmate. Ondertussen drie kids verder en een toekomst waar je u tegen zegt. 

Als je dit overkomt als tienermeid, bedenk dan goed of je dit aan kan of niet. Haal het niet zomaar weg voor je eigen belangen als je weet dat je sterk in je schoenen staat. Het is even switchen van levensstijl, maar het zal je belonen met wijsheid, kracht en doorzettingsvermogen. Als het echt niet gepland was oke.. Alsnog: denk erover na, misschien zal je je hele leven meer spijt hebben als je abortus pleegt dan dat je je verantwoordelijkheid aangaat. Ik keek opeens teveel naar andere meiden van mijn leeftijd.. Maar die zaten niet in mijn situatie. Zonder kinderen kan je alles, maar met ben je alles. Ik heb het ondervonden. 

Ik ben nu 27 jaar en dit zijn alleen maar een paar hoogtepunten van een heel leven. Geloof me girl, ik weet wat je doorstaat!

Alleen maar liefde en wijsheid gewenst.