19 en een kinderwens

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
19 en een kinderwens

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum en wil ook graag anoniem blijven tot zover mogelijk.

Ik heb een vraag... Ik ben 19 en mijn vriend is 21. We hebben 2.5 jaar een relatie.
We hebben samen een kinderwens. Hij werkt en heeft dus inkomsten. Ik zit nog op school en doe mijn opleiding. Ik denk dat het zwaar zal gaan worden als ik nu al aan een kindje begin maar ik denk wel dat ik het met hulp zou kunnen redden.

Ook hebben mijn vriend en ik de kosten op een rij gezet en wij denken dat wij op dat vlak genoeg kunnen bieden.

Hoe staan jullie hier tegenover? Tegen het feit dat iemand zo jong moeder wilt worden?

Liefs,
Polarheart

Anonymous (niet meer actief)

Hi,

Wanneer jullie het kunnen bekostigen en kunnen bieden wat het kindje nodig hebt vind ik het niet vreemd. Het is super leuk om jong moeder te zijn.

Met school is het wel wat zwaar, motiveer jezelf om je opleiding af te maken desondanks je een kindje hebt waar je heel graag bij wilt zijn. Uiteindelijk doe je het niet voor jezelf alleen.

Mocht je vragen hebben kan je me een berichtje struren. Ik ben zelf 22 en heb een kindje van 1.5 jaar.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi!

Bedankt voor je reactie. Ik vind het fijn dat je ook de positieve kanten ervan laat zien. De meeste zouden zeggen dat het totaal geen goed idee is maar wanneer is het dat wel? Als ik over een aantal jaar ga werken, uitgeteld op de bank lig en geen energie heb voor de kinderen?

Als ik 39 ben, is mijn kindje dan 20. Dat scheelt wel echt een hoop vind ik. Ik zal je zeker even contacten.

Ik hoop van meerdere iets te horen! Smile

MMTTBB (niet meer actief)

Ik ben zelf 17 en pas bevallen van een meisje.
Mn vriend is 22 en zorgt voor de inkomsten. We wonen nu ook samen met z'n 3. Ik was zwanger toen ik mn eindexamen deed en het ging me goed af, een docent zei dat ik niet alleen mn examen deed, maar met z'n 2. Het heeft me een motivatie gegeven. Nu ben ik ook zeker ondanks dat ik een tussenjaar heb gekregen, gemotiveerd om door te gaan met school. Want waarom zou dat niet kunnen? Jong en een kind en school proberen af te maken. Stel doelen & ga ervoor. Natuurlijk word het zwaar, maar beter als je best kan je niet doen!
Zoals BabyL zegt, het is super leuk om jong moeder te zijn en het heeft z'n voordelen Blum 3

Zoals wij, hebben veel hulp van buitenaf gekregen (familie enz) en ja.. ik geloof ook dat jullie dat ook krijgen.

joyce99 (niet meer actief)

hallo,

ik ben 17 jaar en heb een grote kinderwens samen met mijn vriend 21 jaar.
hoe is het om jong moeder te zijn? MMTTBB?

xx
joyce

MMTTBB (niet meer actief)

Hee,
Het is hartstikke leuk! Maar vooral ook zwaar, nu is dr iemand afhankelijk van je. Je kan nergens ff snel heen zonder dat je je tas 10 x hebt nagekeken.
Ik weet niet of je al samenwoont? Of een van jullie werkt!?
Dr komt ook veel meer bij kijken dan dat alleen, bjv dat je geen gezag hebt tot je 18 bent.
Daaenaast kan je wel een meerderjarigheidsverklaring aanvragen, als je dat doet moet je dr zeker ook vroeg bij zijn! Mensen op straat keken ook niet altijd vrolijk naar me.. dat was ook minder.
Plus, ja je hebt minder vrijheid dan de rest, je vrienden bijv. Verder is het naast al het zware, heerlijk om gewoon een zelfgemaakte haha mens op te voeden en verzorgen! Ik kan je niet aanmoedigen om het zeker te gaan doen, want het is wel zwaar ja.. maar als jullie dr echt klaar voor zijn, heel veel geluk en succes :d

X meliss

joyce99 (niet meer actief)

hey,
Nee we wonen nog niet samen maar zijn dat zeker snel van plan. Ja hij werkt, ik doe deeltijds.
Ik weet wat het moederschap inhoud, ik heb zelf jonge broers en zussen de jongste is 8 maand.
Ik heb toen ik jong was mee mijn kleinere broer (7jaar) moeten groot brengen, nu doe ik dat met plezier bij de jongste (8 maand).
Dat ik al mijn vrije tijd moet afgeven vind ik helemaal niet erg ik ben niet zo'n fuif beest Wink .
Maar dat is allemaal niet hetzelfde als een eigen kindje hebben.
Vrienden en familie weten dat ik een enorm grootte kinderwens heb maar zeggen van je moet genieten nog veel reizen maar ik wil dat alles met een kindje doen samen van het leven genieten als een gezinnetje samen de wereld ontdekken.
Ja eigenlijk voelen we ons er echt klaar voor.

X Joyce

Wandaap (niet meer actief)

Hoi joyce!

Ik kwam langs je berichtje. En kon het toch niet helemaal laten om dit onbeantwoord voorbij te laten gaan.
Meis waar denk je aan.
Kinderen zijn harstikke leuk. Maar zo leuk als iedereen hier het doet overkomen is het ook weer niet. Niet op zo een jonge leeftijd. Ik was zelf 18 en ik heb het heel zwaar gevonden. Niet zo zeer me dochter maar alles en alles eromheen. En mijn vriend bleek toch niet de liefde van mijn leven. Zo jammer. Ga lekker je studie afmaken. Denk je echt dat dat zo makkelijk samen gaat? Ga je echt hopen dat andere je wel gaan helpen. Dat is toch geen basis? Je mag toch niet verwachten dat andere je wel helpen? Hebben hun ook een kinderwens? Of is het jou kinderwens.
Jonge moeders denken vaak. Ach me ouders helpen me toch wel. Maar je moet altijd denken. Het is MIJN kinderwens.
Enne een broertje is heel anders dan een eigen dondertje hoor.
Daarnaast twijfel ik er niet aan dat je genoeg liefde bezit voor zo een ukkie. De keuze is aan jezelf. Maar ik had nog even gewacht als ik jou was. Had ik die kans maar... en nee dat zegt niks over de liefde voor mijn kinderen Wink ;-) succes met je keuze!

joyce99 (niet meer actief)

Hoi,

Bedankt om je mening hier even over te zeggen.
Ik weet dat het best zwaar is en dat het helemaal niet hetzelfde is bij een broertje.
Ik denk heus wel dat ik weet wat het allemaal inhoud.
Het is niet MIJN kinderwens maar dat van mij en men vriend.
Ik weet dat iedereen denkt 17 - 18 is jong om kinderen te hebben maar ik ben met kinderen grootgebracht ik weet niets anders, en heb absoluut de hulp van men ouders/familie/vrienden nodig dat wil ik zelf niet als ik een kind krijg dat is dat van ons en niet van een ander en ik voet het dan op.
Ik weet dat het leven niet makkelijk, en ik ben eind juni klaar met men studies en heb een job men vriend ook.
Bedankt voor je mening ik hoor graag verhalen van anderen en meningen daarom heb ik me ook hier in geschreven ik wil weten wat anderen hebben ervaren en wat ze er van vinden .
Dankje! Ik hop dat mijn vriend en ik de juiste keuze maken.
Groetjes!

lian19

Ik vind het kunnen, als 19 jarige moeder zijn. Ben zelf 20 en heb een kindje van een half jaar. Maar vind het op sommige momenten wel zwaar. Als ik zie hoeveel vrijheid mijn vrienden hebben en hoeveel zorgen er bij het moederschap komen kijken. Ik kan het daar erg moeilijk mee hebben. Maar ik verwacht dat dit beter gaat worden als mijn kindje groter is en ik zelf ook ouder ben. Mijn keus van een kindje was ook bewust maar nu achteraf had ik er dus liever nog even mee gewacht. Maar mijn kindje kan ik nu natuurlijk voor geen goud meer missen en ik ben op de meeste momenten gewoon super blij met het leven dat ik nu heb! Als jij denkt dat jij en je vriend er klaar voor zijn,moeten jullie het gewoon doen! En je weet natuurlijk ook niet hoe lang het zal duren voor dat t raak is... haha

Succes met de keuze!

Anonymous (niet meer actief)

Dat is dus zo lastig eraan. Je hoopt hulp te krijgen van anderen maar je weet het nooit zeker...
Ik hoop gewoon dat alles goed komt.

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Hey, Ik ben 23 jaar en heb ook een kinderwens dus als erover wilt praten? Mag je me altijd een privéberichtje sturen. Smile