Hoe tot een keuze komen..

1 bericht / 0 nieuw
Anonymous (niet meer actief)
Hoe tot een keuze komen..

Hallo iedereen,
Ik ben 19 jaar (over een paar maanden 20) en ben nu 7 weken zwanger. Het was ongepland, maar eigenlijk niet echt ongewenst en ik heb geen idee hoe ik een keuze moet maken.

Mijn vriend heeft een zoontje van 1.5 uit een vorige relatie. Ik heb een hele goede band met die kleine en geniet ervan om mede-opvoeder te zijn. Hij heeft een co-ouderschap met zijn ex en die hele situatie is nog steeds rampzalig omdat zij het ouderschap uberhaupt en met name zijn rol als vader niet serieus neemt.

Onze relatie is erg goed. We waren al jaren beste vrienden voordat dit uitgroeide in een relatie.

Verder speelt nog mee dat ik zelfstandig woon in een kleine studio en hij nog bij zijn ouders. Dagelijks zijn wij op zoek naar een woning via 2 woonnet achtige sites en particulier, maar de vraag is groter dan het aanbod dus het vlot niet zo. Mijn vriend werkt full time en ik loop op dit moment full time stage en ga volgend schooljaar afstuderen.

Het is vrij duidelijk dat er veel praktische zaken niet ideaal zijn en dat er gevoelsmatig ook veel zaken meespelen (zijn ex die alles zou proberen te verpesten als ze het zou weten, maar ook de extra pijn voor ons beiden na een evt. abortus als we met zijn zoontje spelen e.d., uberhaupt een pasgeboren baby en een peuter tegelijk is ook erg zwaar, etc.) Aan de andere kant zijn we stiekem allebei ook erg blij hiermee. We willen heel graag een kind samen, alleen de timing maakt het heel lastig. We zouden het waarschijnlijk wel kunnen, maar het zou wel heel zwaar worden en veel zaken zijn onzeker of we dat op tijd geregeld zouden kunnen hebben om een stabiele basis te bieden

Vrijdag heb ik een adviesgesprek bij CASA gehad, wat ons qua "service" tegenviel, maar verder heb ik geen idee wat ik moet doen of hoe wij tot een beslissing moeten komen.

De enige die hier in onze omgeving van weten zijn mijn psycholoog en zijn zus, want ik wil dit graag pas tegen iemand zeggen als ik weet wat ik ga doen vanwege het hele stigma op jong zwanger worden en dat hij al een kind heeft en we eigenlijk nog niet lang officieel een relatie hebben.