Nieuw op het forum? Stel je hier voor!

402 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Beheerder Karin
afbeelding van Beheerder Karin
Nieuw op het forum? Stel je hier voor!

Ben je nieuw op deze site? Stel je dan hier voor aan de anderen!

anoniempje2014
afbeelding van anoniempje2014

krampen of rug pijn hoef niet meteen te zeggen dat je een miskraam bent , er is van alles aan het veranderen binnen in .
ik ben nu zelf ook weer zwanger van een 2de maar bij mijn eerste en nu de 2de heb ik pijn in mijn onderrug .
het is fijn dat je samen voor gekozen hebt om te houden, en duidelijke afspraken hebt gemaakt dat is altijd goed .
maar bang zijn voor een miskraam is normaal ben ik zelf ook , zwangerschap is ook altijd spannend hopelijk blijft alles goed gaan .

ff op gezocht op internet misschien heb je hier wat aan ik weet niet of je het al wist ?.

Lage rugpijn; een veel voorkomend probleem in de zwangerschap.

Wat is de oorzaak van lage rugpijn in de zwangerschap?

Door het hormoon progesteron worden de verbindingen tussen de gewrichten in de zwangerschap losser, zo ook tussen je staartbeentje en je heupbeenderen. Normaal gesproken zit hier bijna geen beweging in, maar als je zwanger bent wel iets.

Hierdoor kunnen zenuwen makkelijker bekneld raken. Heb je last van de onderrug en straalt de pijn via je billen uit naar je bovenbeen, dan heb je wellicht last van ischias. Het is dan verstandig om contact op te nemen met je huisarts om te zien of het zinvol is om naar de fysiotherapeut te gaan.

Jerrycannetje

@zoedebora, neem contact op met www.siriz.nl/ en blijf uit de buurt van die jongen. Succes met je beslissing!

SLAKJE

Hallo iedereen!

Ik ben Sarah, net nieuw hier. Ik ben nu 19 jaar en ik ben nu 10 weken ver! Het was ongepland, maar zeker niet ongewenst. Voor mijn vriend was het best een schok, maar samen met mij wilt hij ervoor gaan! We zijn nu 1 jaar en 2 maandjes samen. Vorige week heb ik een ongeluk gehad waardoor ik ook meteen een eerste echo kreeg, gelukkig is alles in orde met ons kindje! Morgen heb ik mijn eerste echte afspraak met gynaecoloog! Spannend!

Xxcheryl89

Hey christel
Ik heb je bericht gelezen
Kijk als je er goed bij voelt en je vriend ook om een kleintje te krijgen zal ik zeggen ga er voor maar zal het alleen doen als jullie er 100% er achter sta
Je mag me ook vragen stellen heb een zoontje van bijna 7 maanden

Hoor het graag voor je

Gr cheryl

Jerrycannetje

@Shana, je moet elkaar ook wel heel erg goed aanvullen en aanvoelen om zo jong en al na 1 maand aan kinderen te beginnen.
Na 1 maand kende ik mijn hond nog niet eens, laat staan mijn man.

joyce

hoi,
ik ben Joyce ben 18 jaar en ben er deze week achter gekomen dat ik zwanger ben.
me vriend en ik hebben besloten het te houden.
we gaan volgende week een weekje op vakantie en doe nu ook erg rustig aan en let goed op alles wat ik doe eet drink etc.
we vertellen het na de vakantie aan onze ouder maar weten nog niet hoe..
het lijkt me erg fijn om met andere mensen er over te praten die hetzelfde mee maken of al meegemaakt hebben.

xx

Jerrycannetje

@Liset,
Ik zie ons kind niet als een 'last' maar juist als een prachtig geschenk, waar we iedere keer weer een papiertje af mogen halen en kijken wat er nu weer onder zit.
Wij waren dan ook niet straalbezopen toen hij verwekt is.
Ik hoop dat je nu zo slim bent om niet meer te drinken, want dat is echt heel slecht voor je ongeboren kindje.

princes

Hallo allemaal,
Ik ben jamillah en ik ben 16 jaar oud
Mijn vriend is 15 en ik ben nu 23 weken zwanger ik ben ongepland zwanger ik gebruikte namenlijk gewoon de prik pil ik kwam er met anderhalve maand achter dat ik zwanger was en een abortus was voor mij geen optie ik sta onder voogdij van jeugdzorg en krijg goede begelijding ook heb ik veel steun van me familie en schoonfamilie en dus besloten het kindje te houden ik ben trouwens zwanger van een jongen ik zou graag in contact komen met andere zwangere tieners of tienermoeders

MamaVanJolien

haaij
ik ben Vlinder(schuilnaam) ben 18 jaar kom uit nijmegen en weet sinds vandaag officieel dat ik zwanger ben ben nu ongeveer 4 a 5 weken zwanger over ongeveer 2 weken termijn echo en dan hoor ik hoelang presies
liefs vlinder

Jerrycannetje

@Lisa, wie zegt hij je wel goed op gaat vangen als je een abortus laat doen, eigenlijk laat hij je nu ook al in de steek..
Familie zou zich eigenlijk niet met zaken van hun volwassen kinderen moeten bemoeien en in deze situatie je juist moeten steunen, net zoals jouw ouders doen.
Maak je eigen keus en volg je hart!

Jerrycannetje

Wat voor een moeder is dat die haar zoon niet het huis uittrapt als zijn vriendin maar een abortus laat doen?

Ik zou juist trots op mijn zoon zijn, die wel zijn verantwoording neemt als zijn vriendin zwanger is.

En ik sta achter jouw keuze, maar ik word ongelukkig. Ik, Ik, ik, dat had hij zich moeten realiseren voor hij seks met je had.

Jij moet de moeilijkste keuze maken en hij en zijn moeder komen op de 2e en 3e plaats.
Laat je niets aanpraten, het gaat om jouw leven en jouw kind. Sterkte!

Jerrycannetje

@DazzlingMommy,
Hij is misschien wel eerlijk, maar manipuleert wel en de opzet van een forum is dat mensen reageren.

princes

Hee hee
Ik zit in een soort zelfde situatie als jij mijn moeder kan niet voor mij zorgen en met me vader heb ik geen contact ik wou even zeggen dat je 100% achter je keuze moet staan want stel je doet een abortus terwijl je twijfelt is er een groote kans dat je er je hele leven mee blijft zitten ik ben nou 27 weken zwanger en ik ga binnekort naar een tienermoeder huis daar gaan ze me leeren hou ik voor me zelf en me kindje moet zorgen en krijg daar ook geld voor als ik 18 word gaan ze me ook helpen met een huisje en dat te kunne betalen (ik ben nu 16)
x

tara011

Probeer eerst alles voor elkaar te krijgen qua financiën en een huisje en dan pas aan een kind beginnen dan heb je meer rust dan als je thuis woont oa en dan hoef je je iets minder zorgen te maken om het geld gebrek. Als je wel eerder een kind wil is dat ook prima uiteraard. Ik woonde zelf nog thuis en had geen geld en dat bracht behoorlijk wat stress met zich mee toen ik op mezelf kwam te wonen en m'n uitkering had viel er een enorme last van m'n schouders

Halfbloedje

Heej,, Even voorstellen..
Ik ben Celine en vandaag precies 18 weken en 2 dagen zwanger van ons 1e kindje ik ben er heel blij mee en heb volgende week me 20 weken echo! Wat ik Echt heel spannend vind,,

Groetjes,,

Halfbloedje

wat heftig zeg,, en wat erg dat je dit hebt moeten mee maken,, maar gelukkig dat het nu wat beter gaat!

santje

hee alisha ik ben ook 18 jaar en ben nu bijna 17 weken zwanger het zou me leuk zijn om een keer te praten als jou dat ook leuk lijkt

Halfbloedje

heej,,
ik ben ook 18 en 23 weken zwanger:)!
mij lijkt het ook leuk om met jullie te praten,.

santje

Hallo, ik ben Sandra en ik ben 18 jaar oud, ik ben zwanger van mijn eerste kindje en ben nu 16,3 weken. ik woon nog thuis bij mijn ouders en broers en zou het leuk vinden om in contact te komen met andere tienermoeders

Jerrycannetje

Dta je je VWO diploma wel kan vergeten, hoeft niet zo te zijn.
Mijn tante kreeg een kind op haar 18e meer dan 30 jaar geleden, haar man was nog maar 19 en het was toen een hele andere maatschappij dan nu, maar ze heeft haar rechtenstudie afgemaakt en is nog steeds officier van justitie. Dus het kan wel, maar het eist veel doorzettingsvermogen.

Het lijkt me een goed plan om sowieso aangifte tegen deze persoon te doen, dit soort figuren moeten niet denken dat ze zo gemakkelijk weg komen met hun walgelijke gedrag.

Sterkte met je beslissing!

Jewels

hee, ben jessica ben 17 Jaar en ben 13weken en 5 dagen zwanger, ik zit nog op school en kan het nog afmaken voor ik ga bevallen ik heb nog een vriend die bij me is hij is 19 15 dec krijgen we te weten wat we krijgen en 24nov hebben we een pretecho mssn dat we daar het geslacht al zien, xx

hopefull

Hallo,

Ik(19) en mijn vriend(29) hebben gister het grote besluit genomen om over 3 weken te stoppen met de pil en aan onze droom te gaan werken! Ik ben zo gelukkig maar vind het ook heel spannend!

Gioia

Hallo, ik ben Gioia(schuilnaam)
Ben 20 jaar en mijn vriend is 25. We wonen momenteel particulier en gaan binnenkort opzoek naar een koopwoning. In overleg ben ik deze maand gestopt met de pil! Dat is al heel lang een grote droom waar we nu eindelijk mee gaan beginnen. Maar we hebben dit wel gedaan met het idee dat het wel even kan duren voordat ik zwanger word. Als het uberhaupt al mag lukken. Maar diep van binnen hoop ik dat het zo snel mogelijk gebeurt! Ik ben opzoek naar meiden die nu in dezelfde soort situatie zitten of hebben meegemaakt. Ik hoop dat er iemand contact met me op wil nemen!

Liefs, Gioia

Gioia

gefeliciteerd! wat super fijn! hoe reageerde jullie omgeving? bij mij is het nog steeds stil maar ik heb kramp in m;n onderbuik dus denk dat het nog niet raakt is! Sad

hopefull

hee, nog gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Wat verschrikkelijk dat je haar nu moet missen maar wel fijn dat ze snel weer bij jullie terug mag, sterkte nog ff!

butterfly90

Hi meiden!

Mijn schuilnaam hier op TM is butterfly90, en ben 21 jaar. Ik kijk al een tijdje regelmatig op deze site maar heb me nog niet voorgesteld.

Ik heb een moeilijk half jaar achter de rug, in mei kwam ik erachter dat ik zwanger was en heb toen voor een abortus gekozen(had eindelijk, na 3 afgebroken opleidingen, een leuke opleiding gevonden waarmee ik in september wou starten, daarnaast was mijn vriend depressief.. ik wist het dus helemaal niet meer). Van de abortus heb ik heel veel spijt en heb het er elke dag moeilijk mee. Gelukkig krijg ik snel weer gesprekken bij de FIOM.
Al jaren heb ik een kinderwens en deze is de afgelopen maanden alleen maar groter geworden, heel gek misschien.
Mijn vriend staat nu wel achter de beslissing van toen, maar eerst niet.
Sorry voor het lange verhaal, maarja samengevat is dit mijn verhaal en de reden waarom ik weleens op deze site kijk.

Daarnaast: petje af voor alle jonge moeders! Ik vind het echt inspirerend om alle verhalen etc te lezen.

xxx

butterfly90

Hi Maite!

Ik ben tevreden met mijn opleiding, erg leuk! Ja het is een hogere opleiding(HBO) Bedrijfscommunicatie.
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met die gevoelens aan moet. Als ik eraan denk dat ik graag een kindje zou willen, dan denk ik aan de abortus en voel ik me heel erg schuldig. Ik denk dat het voor mij het verstandigste is om eerst al die gevoelens op een rij te zetten en dan eens goed met mijn vriend te gaan praten over dit onderwerp(met hem gaat t trouwens stukken beter, we wonen nu ook samen).
Maarja, het blijft natuurlijk wel in je hoofd rondspoken, daar zal jij ook wel last van hebben!
Hoelang moet je nog studeren?
Jij ook veel succes nog!

xx

butterfly90

Hee Maite,

Leuk dat je ook over een tijdje gaat samenwonen, succes alvast met het afstuderen! Ik had het gisteren met m'n vriend over de abortus en dat ik er zoveel spijt van heb, hij gaf aan dat hij best vader zou willen worden... die wie weet over een tijdje :)
Hoe denkt jouw vriend over het worden van vader?

Succes met alles!

x

butterfly90

Hey Maite,

Ja ik denk dat mijn vriend ook nog wel zou willen wachten vanwege de leeftijd, maar ook omdat hij graag verre reizen wil maken voor er kinderen komen..
Enne dat zijn wel mooie leeftijden ja! Ik ben nu 21 en m'n vriend 25, ik wil voor m'n 25e wel moeder worden hoor!

Ja idd, al die dingen die eerst nog gedaan ''moeten'' worden haha. Maar studeren en moeder zijn moet kunnen, als je er maar echt voor gaat!

Succes!

X

stephanie1990

hallo ik ben stephanie en word over een maand 21. En heb vorig weekend een test gedaan en ja zwanger Biggrin Ben momenteel ongeveer 5 à 6 weke, maar ben zo bang dat het mis loopt (miskraam). Mag volgende week naar de gynecoloog, hopelijk stelt die me gerust. Zijn er nog mensen die daar zo een schrik voor hebben of hadden?

stephaniepdj

Hoi ik ben Stephanie, ik ben 19 jaar en nu 18 weken en 3 dagen zwanger. Ben nog niet zo lang samen met de vader van het kindje. Pas sinds juni dit jaar. We hebben elkaar leren kennen in de bus richting spanje en sindsdien onafscheidelijk. Ik woonde al alleen en toen was de keus makkelijk, dus toen is hij bij me komen wonen. We zijn echt super blij met dit kindje, wou graag even kijken of er mensen zijn die ook graag in contact willen komen met andere zwangere personen.

Mhoeksma
afbeelding van Mhoeksma

hallo allemaal
ik ben hier nieuw op tm
ik ben een moeder van een zoontje die dikke 2 jaar is! ook wij willen graag nog een 2e kindje maar het wil nog niet helemaal lukken:D maar we wachten gewoon rustig af

Jerrycannetje

Klinkt tegenstrijdig, als je het beste voor je kind wil, is het beter om te weten of je echt zwanger bent. Dan kun je rekening houden met je voeding ed. Een baby verdwijnt niet uit je buik als je een zwangerschap negeert. En het is normaal dar je vanaf een week of 10 naar een verloskundige gaat. Eer je het gaat zien ben je al 2 tot 3 keer op controle geweest.

Jerrycannetje

Klinkt tegenstrijdig, als je het beste voor je kind wil, is het beter om te weten of je echt zwanger bent. Dan kun je rekening houden met je voeding ed. Een baby verdwijnt niet uit je buik als je een zwangerschap negeert. En het is normaal dar je vanaf een week of 10 naar een verloskundige gaat. Eer je het gaat zien ben je al 2 tot 3 keer op controle geweest.

kiekeboe

Hallo alllemaal..
Ik heb de vorige keer een vraag gesteld van kan ik zwanger zijn?

Mij werd aangeraden een test te doen.
Ik ga vandaag een test halen.
En ik voel me een aantal dage erger dan ooit.
Veel misselijk en neiging om over te geven..
Ook veel slaap.
K kijk steeds naar mij buik in de spiegel(groeit ie al?)
benieuwd. ookal ben ik 15 ..
K zal jullie allemaal het resultaat laten horen.
dikke kus !

wendylovetim

Hoi hoi,

Ik ben wendy en ik ben 20 jaar oud..
Sinds 2 weken weten we dat we een kindje krijgen.. Ik dacht shit.. hoe nu? ik doe nog school, vriend geen baan.. en nu? gelukkig heb ik het verteld aan school en stage.. en hebben ze hier alle begrip voor.. ik ben nu 8,5 week volgens de verloskundige en heb 1 feb de eerste echo.

Mijn moeder heb ik het als eerste gezegd dat ik zwanger ben.. Daarna mijn vriend ze broers en vorige week naar schoon ouders geweest om het te vertellen..
Waarschijnlijk gaan we vandaag naar mijn vader om het te vertellen.. Maar ik ben zooo ontzettend bang voor zijn reactie..

hebben jullie ervaring om het tegen je ouders te zeggen en hun reactie ervan?

Groetjes, Wendy

wendylovetim

Hoi Carola,

Dankjewel.. Wink
Op een dag zal er idd het moment komen nu binnen een week ga ik het tegen me vader vertellen.. want het is bijna niet meer geheim te houden Sad bijna iedereen weet het al ( ook op school) dus ik kan me pa er niet buiten houden..

Dankjewel.

Groetjes, Wendy

hopefull

Antibiotica kan de werking van de pil aantasten omdat je door antibiotica last van overgeven en diarree kan krijgen, dit zorgt er dan voor dat de pil minder goed werkt, de antibiotica zelf heeft geen invloed op de pil. Als medicijnen invloed hebben op de pil zal de apotheek je daar op wijze, twijfel je kun je het aan de apotheek vragen.

Succes!

xchannex

Hallo allemaal!
Mijn naam is Channe en ik ben 17 jaar.en Ik woon in de provincie groningen.
ik ben vandaag 27 week zwanger! Ik ben er heel erg blij mee en kan niet wachten tot dit wondertje er is. ik woon samen met mijn vriend en we zijn van plan om binnenkort te gaan trouwen. Mijn zwangerschap verloopt goed en ik voel me kleintje heel vaak schoppen(soms heel hard!) Het lijkt me leuk om in contact te komen met andere jonge (aanstaande) moeders. Op dit moment heb ik geen werk maar zou wel heel graag nog een poos fulltime aan de slag willen gaan. Mijn vriend heeft ook geen vaste baan ,wat best wel spannend is qua financien. Weten jullie misschien ook informatie over een bepaalde uitkering voor tienermoeders o.i.d?
aan alle zwangere meiden en jonge moeders: gefeliciteerd!

liefs Channe

karina (niet meer actief)

hallo! Ik ben Karina en woon in Brabant. Ben 20 jaar jong en heb 2 dochters van 4 en 6 jaar. Dus was ook jong zwanger.... wil iemand hierover kletsen? Ik heb mail en skype. Mail is karina.vandijk@yahoo.com en skype is karina19901611

karina (niet meer actief)

hoi, wil je erover praten? mail me maar karina.vandijk@yahoo.com of skype karina19901611

annamano

Hey Gina. Ik ben Anna uit Zeeland en ben bijna 18 jaar. Mijn vriend en ik hebben samen een grote kinderwens en zijn er mee bezig. Ben vandaag ongesteld geworden dus volgende maand weer nieuwe kansen. Miss kunnen wij erover praten en wat tips en ervaringen delen? Ben benieuwd wil ook graag een kindje.. Het lijkt wel als je het echt wilt het niet lukt.. Mijn email is: gwn-annasophie@hotmail.com, zou leuk zijn als je me mailt. groetjes

Jillliee17

Haajj, ik ben Demi en ik en 17 jaar en me vriend is 16jaar.
Ik heb dus gister een test gedaan en bleek dat ik over de 5weken zwanger ben.
Gister ouders en schoonouders ingeligt gelijk, en vanochtend de dokter.
Omdat ik niet meer me laatste menstruatie kon herinneren heb ik morgen een echo om te kijken hoelang ik het ben.
Ben heel erg benieuwd want is toch iets wat in je eigen buik groeit.
We weten nog niet precies wat we willen doen vanwege opleiding en werk.
Hoop dat we het snel allemaal zeker weten.

xxxx

anoniem19

Ik ben al zo lang op tienermoeders ik zal me maar eens even voorstellen ik ben alexandra ben 19 jaar en ben zwanger nog niet zo lang nog maar 4/5 weekjes ik heb wel al een echo gehad omdat ik dacht dat ik langer zwanger zal zijn. Ze hebben bij mij inwendige echo gedaan en zag alleen een vruchtzak volgende maand weer een echo dus spannend Biggrin

liset

Hooi , ik ben 17 jaar en ik ben 7 weken zwanger. Zelf weet ik echt niet wat ik moet doen, me vriend wil het houden.
Ik heb het mijn ouders verteld en die willen graag dat ik het weg haal . De ouders van me vriend die willen juist dat ik het hou, alleen qua financiele hulp kunnen we dat alleen van mijn ouders krijgen.
Is er iemand met zelfde situatie, wat hebben jullie gedaan?

Jerrycannetje

Natuurlijk is het haar kind en haar keuze. Maar de vergelijking met als haar ouders een kind zouden krijgen gaat niet op. Dat zijn volwassenen en zijn niet afhankelijk van anderen. We hebben het over ouders en niet over kinderen. Welke 17 jarige heeft alles zo goed voor elkaar, dat ze zonder hulp kunnen?

anoniem19

Ik weet niet als ik me keer heb voorgesteld maar ik ben alexandra ben 19 jaar oud en vandaag precies 9 weken zwanger en heb een vriend waar ik in augustus 3 jaar mee heb. Ik woon in provincie groningen en we hebben helaas nog geen huurhuisje,

xxvalerie

Heee, ik ben Valerie en ik ben 17 jaar. In januari kwam ik er achter dat ik zwanger was. Ik wilde het graag houden maar mijn vriend niet. hij vond dat we het niet aankonden omdat mijn moeder 2 jaar geleden overleden is en zijn vader vorig jaar. Uiteindelijk heb ik een abortus gehad bij 8 weken. Ik heb enorm veel spijt en denk nog elke dag aan mijn kindje. Ik wou ik het gehouden had

mamavanbabyboy

heey ik ben mathilde ik ben 16 jaar oud op 8 januari ben ik bevallen van een zoontje die nu alweer 5 maanden is! ik was 15 toen ik beviel. ik ben niet meer samen met de vader omdat hij zich niet verandwoordelijk wou stellen voor zijn zoontje!

ik wil graag in contact komen met andere tienermoeders die ongeveer net zo oud zijn als mij!

je kan gerust naar me mailen Wink

lievelief

lieve andere,

ik ben nieuw hier en wil mij graag even voorstellen, ik ben jayjay (niet echte naam)
en ben trotse mama van een zoontje van 2 en n half en een zoontje van 13 weken, ik word over 4 maandjes 18. ik ben nog steeds samen met mijn lieve vriend junior die over 6 maandjes 18 word.

Pagina's