Ruzie

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Ruzie

Hallo, ik ben Marieke, 16 jaar en bijna 14 weken zwanger.
Ik wil het kind graag houden alleen daardoor heb vaak ruzie met mijn moeder. Zij wil dat ik het laat weghalen en doet er alles aan om mij om te praten of bang te maken zodat ik het toch laat weghalen.
Ze zegt steeds dat het kind niet in ons huis mag maar ze zegt ook dat ik niet uit huis mag. Ze wil de voogdij graag hebben en zegt dat ze het kind in een pleeggezin stopt als ik het laat komen.
Ze zegt ook dat ik het kind toch niet mag houden omdat jeugdzorg er straks bij komt kijken en dat zij mijn kind dan afpakken. Met dat soort dingen probeert ze me bang te maken.
Ik snap dat ze zich zorgen maakt, alleen het gaat nu wel ver en voor mij is het heel vervelend ze kwetst me er elke dag mee.
Ik wil graag naar een moeder en kind huis alleen dat mag ook niet van haar.
Weet iemand misschien hoe ik dit moet aanpakken? Ik weet ook niet precies wat mijn rechten zijn want ik wil bijvoorbeeld niet dat mijn moeder de voogdij over mijn kind krijgt, dan stopt ze het in een pleeggezin.

Anonymous (niet meer actief)

je bent 16! je kan zelf belle naar een moeder en kind huis en vragen of je daar terecht kan omdat je onderdruk word gezet door je moeder ! je mag zelf kiezen of je het houd daar heeft je moeder niks over te zegge . in dat tehuis leer jij hoe je je kindje moet verzorgen

Anonymous (niet meer actief)

Ja dat weet ik, ik heb daar al heen gebeld en ik moet het regelen met het wijkteam. Maar het hele probleem is dat ik minderjarig ben. Ik heb toestemming van mijn moeder nodig als ik ergens anders wil gaan wonen en die toestemming krijg ik niet. Ik kan ook geen gezag krijgen over mijn eigen kind, behalve als ik meerderjarig verklaard word en daar ga ik dan ook mijn best voor doen. Als dat niet lukt krijgt mijn moeder waarschijnlijk de voogdij over mijn kind en dan gaat het naar een pleeggezin...en dat wil ik absoluut niet...

Anonymous (niet meer actief)

Ze heeft er inderdaad niks over te zeggen of ik het wel of niet houd, maar als ik niet meerderjarig verklaard word en als zij dan de voogdij krijgt, heeft ze wel alles te zeggen over mij en over mijn kind.

Anonymous (niet meer actief)

Ik leef erg met je mee en hoop dat het op zijn pootjes terecht komt.