Ruzies en kopzorgen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Ruzies en kopzorgen

Hoi hoi,

Ik moet even wat kwijt. Ik ben op dit moment 7 maanden zwanger en woon nog bij mijn ouders thuis. Ik woon samen met allebei mijn ouders en me zusje. Alleen de laatste tijd (vooral sinds mijn zwangerschap) heb ik en mijn zusje erg veel ruzie. En de ruzies lopen vaak ook hoog op. Mijn ouders zeggen vaak tegen mij dat ik meer volwassen moet gedragen enzo. Maar als ik dat doe gaat mijn zusje enorm bloedzuigen. En daar heb ik hekel aan. Laatst heb ik een gesprek gehad samen met haar en mijn moeder over onze ruzies. Alleen geef ze me de laatste tijd overal de schuld van. Een voorbeeld is dat ze een internet vriendje liet langs komen en ik ben daar enorm op tegen (heb zelf een nare ervaring mee gehad). Dus ik heb ook haar ervoor gewaarschuwd. Maar ze vond het onzin enzo. Nou uiteindelijk kwam ik samen met mijn moeder erachter dat hij de hele boel voorliegt en hebben het aan mijn zusje gegeven moment verteld. En wie kreeg de schuld? Juist ik! En ze zei dat ik dat expres deed en dat ik hem alleen maar zwart wilde maken. Ook noemde ze me een leugenaar. Uiteindelijk heeft ze sorry tegen mijn ouders gezegd over hem, maar niet tegen mij. Kijk ik was toen ook zo, maar ik probeerde haar te waarschuwen en ik snap dan dat je zulke dingen zeg. Maar ik heb tegen mijn zusje en iedereen sorry gezegd. Maar zij vind het dus blijkbaar niet nodig. En zo zijn er nog meer dingen.

Maar waar ik eigenlijk naar toe wil is dat ik over na zit te denken is wanneer ik binnenkort in me eigen huisje zit. Geen contact meer met me zusje te hebben. Mijn ouders vinden dat onzin en dat ik overdrijf. Maar ik heb er genoeg van om telkens om me tenen te lopen en niemand in deze hele huis ziet dat mijn zusje een bloedzuigende persoon is!!! En ik wil gewoon op mezelf kunnen focussen. Want ben alleenstaand moeder, ik ga na me verlof weer naar school en heb straks me kleine meid. Dus ik heb wel genoeg aan me hoofd dan telkens zo'n ruzie te hebben.

Hebben jullie misschien nog wat tips voor mij en wat vinden jullie ervan?

Onbekendx

Hoi hoi,
Heftig verhaal! Ik snap je probleem..
Mag ik vragen hoe oud je bent? Een huisje kost natuurlijk een hoop geld en naar school gaan en een huisje betalen lijkt me erg zwaar. Kan jij en je zusje elkaar niet negeren? Misschien dat het dan beter gaat? T kan natuurlijk ook door je hormonen komen dat je alles sneller aantrekt en dingen veel minder snel toestaat.