Zwanger en (geld)zorgen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger en (geld)zorgen

Hee ik ben Michelle en ik ben al 5 weken zwanger. Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren, want ik loop tegen een aantal problemen aan. Vorige week ben ik er met mijn vriend achtergekomen dat ik zwanger ben. We hebben al het een en ander besproken en willen absoluut geen abortus. We hebben een aantal problemen geconstateerd. Dat zijn, woning, opvang ja/nee, hoe komen we aan geld en hoe vertel je zoiets aan je ouders? Ik zou bij mijn vader kunnen wonen dus dit is in principe geen probleem, want daar is genoeg ruimte. Ik zou mijn studie in september starten, maar vanwege de zwangerschap wil ik deze cancelen. Opvang zou dus niet nodig zijn, maar dan kan ik ook niet werken.

Dan blijven er nog 2 problemen over, hoe vertel ik aan mijn ouders dat ik zwanger ben? Ik denk namelijk dat mijn moeder zou willen dat ik het weg laat halen. En ik weet niet hoe mijn vader reageert. Hoe hebben jullie dit aan je ouders verteld?

Het laatste probleem is dat ik, buiten 'het werk' van mijn vriend, niet weet hoe we aan inkomen komen.
- Kinderbijslag
- Inkomen vriend (Mijn vriend werkt wel maar te weinig om rond te komen, want hij doet een studie.)
- kindgebonden budget????

We weten niet of het kindgebonden budget afhangt van het inkomen van je ouders.

*Michelle*

Anonymous (niet meer actief)

Hoi Michelle,

Je kunt ook alvast een kijkje nemen bij Informatie en dan onder het kopje Geld. Misschien vind je daar antwoord op (een van) je vragen.

Groetjes,
Karin

Anonymous (niet meer actief)

Hoi Michelle,

Allereerst van harte met jullie zwangerschap! Geen zorgen om de reactie van je ouders. Deze is echt niet te voorspellen en het moet er toch uit. Dan kun je het maar beter gelijk doen, gezien jullie er toch al uit zijn dat jullie het willen houden! Na het vertellen kun je zelf verder met alle andere dingen en kunnen zij misschien ook hier en daar meekijken/meedenken. Het zal misschien spannend zijn, maar misschien helpt het duidelijk te maken dat dit wel iets is waarin jullie de keuze maken. Daarnaast helpt het verplaatsen in je ouders ook bij het begrijpen van hun eventuele reactie. Soms zeggen ze niet het geen je zou willen horen, maar zeggen ze het uit bezorgdheid om hun eigen kind (jou dus). Zij voorzien de consequenties en de zorgen die het gaat opleveren. Ouders willen altijd het beste voor hun kind en daarom zullen zij uiteindelijk ook accepteren en snappen dat jij dat ook wil voor jullie kind!

Maar om gelijk even de overstap te maken naar je andere vraag. Weet je zeker dat je je opleiding wil stopzetten. Het DUO heeft een regeling voor zwangere studenten voor een verlenging van je studiefinanciering. Daarnaast zou je op je toekomstige school ook kunnen kijken of zij regelingen of eventueel extra ondersteuning hebben op wat voor gebied dan ook. Zelf heb ik destijds ook mijn studie gestaakt wegens de komst van een kleine. Achteraf gezien zou het zwaar geweest zijn door te gaan, maar zeker niet onmogelijk. Bij een eerste is het altijd even je draai vinden, maar wie weet kun je daarnaast gewoon blijven studeren. Ook zijn er financieel gezien allerlei regelen voor jonge schoolgaande moeders en wie weet dat je eigen gemeente je ook ergens bij zou kunnen helpen.
voor nu kan ik je aanraden te zoeken naar al je financiƫle rechten en te kijken naar je studiefinanciering. Ook het feit dat een diploma meer toekomstperspectief biedt is zeker de overweging waard. Als ik je misschien ergens bij zou kunnen helpen kun je altijd even een berichtje doen. Ik kan mij goed inleven in je situatie en je zorgen, maar weet dan ook uit eigen ervaring dat soms de zwaardere weg wel de betere is!
Voor nu heel veel succes met je zwangerschap en je zoektocht naar antwoord op je vragen. Nogmaals, mocht ik iets kunnen betekenen voor je dan laat je het maar weten.

P.s. Zit zelf inmiddels ook weer op school en zou het niet anders willen. Ondanks dat we in de zomer dit jaar onze tweede verwachten. Uiteindelijk komt alles goed;)

Anonymous (niet meer actief)

Vergeten te zeggen, maar kindgebonden budget is afhankelijk van jullie inkomen samen. Dus niet die van je ouders. Zoals ik het nu hoor heb je zeker recht op kindgebonden budget. Daarnaast als je naar school zou gaan heb je als het goed is ook nog recht op extra geld omdat jij en je partner beide schoolgaand zijn. Kijk bij DUO eens op partnertoeslag! succes!