Geldzaken... hoe hou jij het allemaal op orde?

60 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Geldzaken... hoe hou jij het allemaal op orde?

Heb je aan het einde van je geld ook altijd een stuk maand over? Hoe regel jij je geldzaken? En heb je tips?

Anonymous (niet meer actief)

Er moet me toch even iets van het hart, in een andere topic over chreches beweerde je dat je een aantal jaren SPH had. Is dat bij In Holland geweest, eerst SPH voor SPW?

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb zo'n vermoeden dat er zelfs meiden/vrouwen zijn die kinderen krijgen om een uitkering te behouden.
Geen gepamper, gewoon werken voor je geld, anders krijgt je kind ook niet het goede voorbeeld. Het is toch bezopen dat er buitenlanders in nederland komen werken, terwijl hier 500.000 mensen niet werken.
Ook goed kijken naar Wajonguitkeringen.
Geen positieve kanten aan een uitkering wat mij betreft dus.

Anonymous (niet meer actief)

Ook goed kijken naar Wajonguitkeringen wil wat mij betreft zeggen, dat als jongeren teveel zuipen, blowen ed en zich daardoor buiten een kans op een baan plaatsen, nou daar mag wat mij betreft heel goed naar gekeken worden. En dat gebeurt gelukkig ook.
Tot voor kort kwamen er iedere dag 2 schoolklassen per dag bij in de Wajong. (je leest het goed 30.000 per jaar, de rest van hun leven in een uitkering).
Nergens in Europa zijn zoveel 'jonggehandicapten' dan in Nederland. En aan de andere kant moeten wij straks doorwerken tot 70 jaar!
Als er niet ingegrepen wordt zijn er over een aantal jaren 500.000 jonggehandicapten.
Mensen die echt niet kunnen werken moeten natuurlijk een uitkering krijgen en die mag wat mij betreft best wat omhoog.

Anonymous (niet meer actief)

@JadeJasmijn, het voordeel van dit voorbeeld is dat het geld vanzelf weer terugkomt in de samenleving (gemeen grapje). Nu denkt hij misschien dat hij nog stoer bezig is maar over een paar jaar als zijn vrienden wel huisje, boompje, beestje hebben zal hij zich nog wel eens achter zijn oren krabben. Als je 22 bent lijkt € 850 heel wat, maar het is natuurlijk niet voldoende om van te leven op een normale manier. Heeft hij geen ouders die hem in de gaten houden, zo oud is 22 toch ook weer niet?
Hoe doe je dat zelf als je je hele inkomen al kwijt bent aan huur? Ik vind € 640 huur echt een vermogen, wij hebben een 3 kamer starterswoning op erfpacht en die kost € 454,50 per maand en dan hebben we daar nog ca. € 180 belastingvoordeel bij. Voor de huur van de grond betalen we € 1.000 per jaar.

Anonymous (niet meer actief)

Terecht dat er streng naar het verstrekken van uitkeringen wordt gekeken. Het geld ervoor moet wel door degene die werken worden opgebracht.
Ik zou er zelf heel erg voor zijn als er maar 1 inkomen per gezin gegeven zou worden. Dus als de man of vrouw verdient, de ander geen uitkering. Ik heb een vriendin die 1 tot 2 dagen per week werkt en haar man werkt in de haven, keihard en die moeten ieder dubbeltje 2 x omdraaien. Terwijl haar broer al 2 x ontslagen is, een grote mond tegen zijn werkgever heeft en te lui is om te werken en zijn vrouw ook een Wajonguitkering heeft vanwege pleinvrees.
Ze vinden het wel prima, want ze hebben meer uit te geven dan mensen dan zijn zus en zwager, die ook nog eens 2 kleine kinderen hebben.
Hij wil nu ook naar de Pabo en vroeg of hij een dag op school met mij mee kon komen kijken.
Ik heb hem op een woensdag meegenomen, hij vond 7.00 uur vertrekken al erg vroeg en op woensdag ben ik meestal tot een uur of 2 bezig, maar brood had hij ook niet bij zich.
Volgens mij is hij alleen geinteresseerd in de vakanties..
Ik hoop dat het huidige kabinet dit eens aan gaat pakken, het kan toch niet zo zijn, dat iemand van 25 levenslang een uitkering heeft.. terwijl ze eigenlijk gewoon ook te lui is om te werken. Lekker in je hangmat met je uitkering willen we allemaal wel.
Daarmee wil ik niet zeggen dat alle Wajonguitkeringen onterecht zijn, want er zijn mensen die echt niet kunnen werken en die moeten dan gewoon een goede uitkering hebben.

Anonymous (niet meer actief)

Ik gun ieder zijn/haar inkomen, maar in het geval wat ik als voorbeeld aanhaal is haar geadviseerd zich zo op te stellen om aan een uitkering te komen. De hele familie hangt daar van uitkeringen aan elkaar, werken en je eigen geld verdienen vinden ze vies. Ik hoop dat ze dus ook in zo'n traject gestopt wordt en anders de uitkering stoppen.
Nergens in Europa zijn er zoveel jongeren arbeidsongeschikt als in Nederlanden en dat geeft toch wel te denken.
Gisteren zag ik 3 mensen een heel klein plantsoentje schoffelen, dus dat schiet ook niet op....

Anonymous (niet meer actief)

Een aansprakelijkheidsverzekering is nog niet echt nodig hoor, ze goot nog geen stenen tegen auto's en voetballen door de ruiten.
Begrafenisverzekering vind ik ook dubieus, gewoon iedere maand geld apart zetten en zo spaar je ook een aardig kapitaal bij elkaar als je dat consequent doet.
Verzekeringen bieden die produkten ook alleen maar aan omdat ze er flink op verdienen en je dochter heeft meer kans om oud te worden dan om jong te overlijden.

Anonymous (niet meer actief)

bedoel groot in de eerste regel.

Anonymous (niet meer actief)

dom, boel dus gooIt

Anonymous (niet meer actief)

Als je zelf iedere maand 30 jaar lang (ik weet niet hoelang een gemiddelde begrafenisverzekering loopt) € 20,- op een internetspaarrekening zet heb je na 30 jaar € 12 000,- en als je het 50 jaar doet heb je ruim € 25.000,- .
Hoe verdrietig het ook is, er sterven in nederland 15 kinderen per jaar aan wiegedood .
En ik ben zelf vroeger een keer van de commode gevallen op de badkamer vloer en ook een keer van de trap op een plavuizenvloer en afgezien van wat schaafwondjes heb ik er niets van overgehouden. Je kan natuurlijk van allerlei drama's uitgaan, maar de kans is veel groter dat een kind wat nu geboren wordt oudt wordt (de levensverwachting is nog nooit zo hoog geweest) dan dat hij/zij aan een van jouw ongelukken overlijdt.

Anonymous (niet meer actief)

bedoel: oud

Veel goedkoper is het als je bijv. vanaf 18 jaar een OV afsluit, kost echt geen drol en dan heb je een veel hoger verzekerd kapitaal. Zo'n verzekering kan je ook altijd in combinatie met een hypotheek afsluiten.
Mijn broer bijv. is piloot en heeft op 20 jarige leeftijd ook een OV afgesloten met vliegrisiko en dat is de duurste categorie met een premie van € 18,- per maand, met een verzekerd kapitaal van € 150.000,-. Dan heb je wel even een ander verzekerd kapitaal dan bij een begrafenisverzekering.

Anonymous (niet meer actief)

Dan moet je natuurlijk zelf een buffer hebben om dit soort kosten te kunnen betalen. Er zullen jongeren zijn die dit niet kunnen, maar anderen misschien weer wel.
Ik denk dat het er ook mee te maken heeft, hoe die dingen thuis geregeld zijn. Mijn ouders hebben ook geen begrafenisverzekering, maar gwoon geld achter de hand voor een begrafenis van zichzelf en van ons. Toen wij 18 werden hebben ze voor ons een OV afgesloten, voor mijn broer omdat dat nodig was ivm met zijn studieschuld voor meer dan € 100.000,- en voor mij omdat ik ook ooit van plan was een huisje te kopen en hoe eerder jonger je begint, hoe goedkoper de premie is. En ik heb er nu inderdaad veel plezier van ben voor een paar euro goed verzekerd

Anonymous (niet meer actief)

http://financieel.infonu.nl/diversen/59825-uitkering-wij-berekenen-hoeve...

Anonymous (niet meer actief)

Je kan het natuurlijk net zo duur maken als je wilt, maar wij hebben echt niet overdreven maar waren voor de eeste uitgaven, kinderwagen, kamertje, maxicosi, tummytub/standaard box, matrasje met extra korting van 10% bij Babypark ong. € 3.000 kwijt en nog € 2.000 daarna. En dat is ook ongeveer volgens de richtlijnen van het Nibud.
Voor de oppas 3 dagen per week zijn we € 180 kwijt, 1 dag bij vrineden met een KDV en de rest passen ouders gratis op.
Daarbij heb ik nog niet gerekend, behang en gordijnen voor het kamertje. Wij hebben zeker niet de goedkoopste spullen gekocht, gewoon wat we het mooiste vonden, je kan goedkoper terecht maar ook veel duurder.
Mijn moeder en ik zijn nogal creatief en hebben ook veel zelf gemaakt, zoals dekentjes gebreid, boxkleed zelf gemaakt, kruikezakken, hemeltje, lakentjes enz.
Er wordt in de babyzaken onwijs veel aangeboden voor kinderen, maar dat heb je echt niet allemaal nodig.
Voeding: ik heb meer dan een halfjaar bv gegeven, dus nooit geen poeder voor flesvoeding gekocht, ik denk dat je met € 100,- per maand wel een heel eind komt voor kleding, luiers ed. Wij krijgen alleen kindertoeslag want verdienen teveel voor andere toeslagen.

Anonymous (niet meer actief)

Ik zou inderdaad opletten of je een aerosleep matras hebt. Deze zijn er zowel in ledikant als kinderwagenuitvoering. Wij hebben een losse uitvoering, deze leg je bovenop de gewone matras en beschermt het kind als ze onverwacht met hun mondje in het matras komen, kunnen dan nml. gewoon doorademen.

Anonymous (niet meer actief)

hoi, ik ben 20 en heb een enorme kinderwens al 5 jaar lang..
ik heb steeds gewacht tot dat ik me studie af zou maken en nu zit ik in de examen jaar maar het gaat niet zo goed.. ik heb er geen zin meer in, ik wil een kindje.. ik denk daar elke dag over.. maar mn vriend wil ermee wachten, hij is 22 en zit ook in zijn examen jaar als het goed is heeft die binnen half jaartje een fulltime baan als beveiliger.. ik weet dat het beter is om mijn studie af te maken vooraal omdat ik nog maar een jaartje heb, maar ik wil echt moeder worden.. dat zou mij echt gelukkig maken, ik ben vaak depressief en daar verlang ik echt naar.. mijn vriend wil nog even wachten maar als 'het' zou gebeuren dan willen wij het houden.. we zn trouwens 4jaar samen en wonen al 2jaar samen.. is het egoistisch ? ik vraag me af of wij het redden met 1 salaris.. wat denken jullie??

Anonymous (niet meer actief)

Nieuw hier, en toch maar weer even de vraag naar boven halen. Wat ben je per maand nou zo ongeveer kwijt aan een pasgeboren kindje. Ik heb wat gerekend, maar dan zeker met al het goedkoopste spul. En welke toeslagen heb je recht op als je geen alleenstaande ouder bent en een eigen huisje hebt. Ik ga nog naar school, moet hopelijk nog een jaar. Mijn vriend gaat werken tot September en dan ook een opleiding volgen op HBO niveau. Ik hoor het graag!

Anonymous (niet meer actief)

Ook ik wou even de vraag naar boven halen. Wat ben je ongeveer per maand kwijt aan een pasgeboren kindje ?

Anonymous (niet meer actief)

Dat hangt er van af of je kind naar kdv gaat, bosrtvoeding krijgt, wat voor luiers en (merk)kleding. Zelf heb ik 10 maanden bv gegeven bij allebei, ik heb dus geen idee wat flesvoeding kost. Luiers ed € 60,00 per maand. Ik haal ze altijd bij de Makro als ze in de aanbieding zijn. Ik zou toch alles bij elkaar wel rekenen op gemiddeld 200 tot 300 per maand. Voor het kamertje, en de inrichting , kinderwagen, maxicosi ed waren wij voor de eerste ca.€ 3500 kwijt. Bij de 2e heb je ook weer kosten,omdat de eerste dan ook vaak weer toe is aan een andere kamer.
In het begin tot een maand of 4/5 kocht ik veel bij de Hema, daarna kocht ik merkkleding van Esprit, Lief en babyMexx omdat ze er dan langer mee doen en het mooier blijft in de was. Ikkocht dan niet zoveel, maar waste vaak. Goedkope kleertjes blijven vaak niet zo goed in vorm na het wassen. Het is natuurlijk zo,hoe meer geld je hebt hoe duurder je het kan maken en andersom.

Anonymous (niet meer actief)

Ja, dat laatste ben ik zeker met je eens. Ik ga er niet van uit dat wij het super ruim gaan hebben, maar krap bij kas is ook niet het juiste. Ik kwam op het volgende ongeveer uit:
- Luiers pasgeboren, ongeveer 8 per dag. Ruim gerekend, 40 euro per maand. (kruidvat)
- Babydoekjes, 3 pakken. Rond de 5 euro per maand.
- Babyvoeding 3 blikken 25,47 per maand. (kruidvat)
- Babykleding 30 euro per maand.

Dat maakt het bij mij, dan heb ik zo goedkoop mogelijk berekend, ongeveer 100 euro per maand. Zonder opvang.

Je hebt recht op kinderbijslag en kindgebondenbudget als je een laag inkomen hebt. Dit verschilt per persoon. Ik zou 63,88 kinderbijslag kunnen krijgen en 84,00 KGB per maand. Dit heb ik omgerekend. Kinderbijslag word eens in de drie maanden gestort. Als wij ons kindje naar de KDV zouden willen hebben voor 3 dagen, waren we rond de 100 extra kwijt. De rest werd vergoed.

Het is maar wat ik heb berekend, in werkelijkheid komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Zorgverzekering, zalfjes, babykamer, zitjes, autostoel etc.

Ik hoor het graag als iemand anders ook een mooie berekening heeft.

Anonymous (niet meer actief)

Zorgverzekering hoef je tot een leeftijd van 18 jaar niet te betalen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis bij de ouders (1 van de 2 ) verzekerd. Het verplichte eigen risico van € 350,00 per jaar geld niet voor een kind. Als je zelf zwanger bent en bloedonderzoek ed in het ziekenhuis nodig hebt, ben je wel snel door het verplichte eigen risico heen. Ik zou er dus maar € 350,- bij optellen.

Anonymous (niet meer actief)

Wij hebben alleen recht op kindertoeslag. Voor de rest hebben we 1 kind op kdv, kost ons ca. € 200,- per maand en dan is de toeslag er al vanaf. Voor de rest hebben wij geen recht op toeslagen of kortingen, want daar verdienen we teveel voor. Mijn man werkt 5 dagen en ik 3 dagen, allebei op HBO niveau, dus dan heb je dus nergens recht op. Hoeft ook niet.
Je baby blijft natuurlijk geen pasgeboren kindje, dus gaat steeds neer kosten. Ook ga je meer energie gebruiken voor de verwarming, water, elktra. Dus ik denk dat je daar ook wel € 30,- per maand voor kan rekenen. Je hebt ook steeds weer nieuwe spullen nodig, zoals een ampingbedje, daar wil je dan weer een goede matras in, een autostoeltje als ze uit de maxicosi zijn, een fietszitje. Je hebt in het begin iedere maand wel wat te kopen.
Je kan ook bij het Nibud kijken op de site, die zullen ook wel ergens een berekening hebben.

SmvBrinn (niet meer actief)

De potjes zijn fruit en groente is luxe, je kan t ook zelf maken en ben je goeiekoper uit! brinn eet vanaf de tijd dat ze groente eet met ons mee, alleen dan doe ik er pas kruiden bij als ik brinn dr eten apart heb gelegt. enigste wat ik appart maak is de pasta en de rijst, de rest niet. dat sgeelt ook weer een hoop,,

Anonymous (niet meer actief)

Het verschilt echt enorm met elke gemeente. Beste wat je kan doen is een afspraak maken bij maatschappelijk werk (smd) hun weten alle regels en mogelijkheden in je woonplaats. Ff op google zoeken naar smd + woonplaats erachter en even bellen. Maar waarom zou je dan niet kunnen werken?

Anonymous (niet meer actief)

Waarom zou je niet kunnen werken? Meer dan 70% van de moeders met kinderen werkt. Niets bijzonders.

Anonymous (niet meer actief)

Waarom vraag je dan geen wajong aan in godsnaam?!

Anonymous (niet meer actief)

Waarom in Gods naam, ze heeft toch zelf een naam?

Anonymous (niet meer actief)

Waarom moet je altijd ergens op reageren en ergens kritiek op hebben?

Anonymous (niet meer actief)

Kom anders op de chat, is makkelijker als je vragen hebt

Anonymous (niet meer actief)

Ik vraag me eigenlijk een beetje af of ik een beetje de juiste begroting heb gemaakt (we weten niet of mijn vriend een vaste baan heeft tegen de tijd dat t kindje er is, dus ben ik even uitgegaan van een loon van €0) We gaan waarschijnlijk wonen in een huis dat al een poos te koop staat in de familie, en dit huis mogen we huren voor ongeveer 600 euro. :

Inkomsten:
Huurtoeslag €282
Kindgebonden budget €84
zorgtoeslag €171
Partnertoeslag €570,31
Kinderbijslag €64
Uitwonenden beurs €251,76
Totaal €1423.07

Uitgaven:
Huur €600
Gas/water/elektra €150
Kinderdagopvang €50 (na aftrek kinderopvangtoeslag)
Luiers €20
Boodschappen €400
Totaal €1220

Anonymous (niet meer actief)

Wat is partnertoeslag en wanneer heb je daar recht op enzo?

Anonymous (niet meer actief)

''Je krijgt de toeslag als je samen met je partner een kind verzorgt dat jonger is dan 12 jaar. Dit kind kan jouw of jullie eigen kind zijn, maar dat hoeft niet. Jullie moeten recht hebben op kinderbijslag voor het kind, of het kind moet op jullie adres ingeschreven staan bij de gemeente. Je krijgt de toeslag alleen als je partner niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Verder mag zijn of haar verzamelinkomen of belastbaar loon in 2013 niet hoger zijn dan € 9017,71. In 2013 is de maandelijkse toeslag € 570,31.''

(http://www.duo.nl/particulieren/studiefinanciering/sfmbo/uitzonderingen/...)

Anonymous (niet meer actief)

En heeft dit met studiefinancering te maken ? Want volgens mij is dit het zelfde wat mijn vriend gaat krijgen als ons kind geboren is voor studiefinancering

Anonymous (niet meer actief)

volgens mij, krijg je deze toeslag alleen als je zelf nog naar school gaat. maar dit weet ik ook niet zeker. aangezien het onder het kopje 'studiefinanciering' stond en dan bij 'uitzonderingen'. maar ik weet het niet zeker. Als je vragen hebt over toeslagen kan je het beste even via deze link : http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=Kennisbank,Company={DBD42CAE-B941-4CF4-960D-5F5C917B6281},decision_tree=ref(start),t=startup
je vragen stellen. dat heb ik ook al 2 keer gedaan. Dan weet je zeker hoe het allemaal zit. Smile

Anonymous (niet meer actief)

-Bij jullie uitgave ben je jullie zorgverzekering vergeten.
-Ik zou voor gas/water/licht uitgaan van €170.
-€400 voor boodschappen is erg veel, ik zou uitgaan van ongeveer €200 p.m.
-Je bent ook leefgeld vergeten, ik zou hiervoor ongeveer €150 p.m. uittrekken.
-Ook ben je jullie telefoonabonnement, televisie/internetabonnement vergeten, wij zijn hier ongeveer €100 p.m. aan kwijt (2 mobiele telefoons, internet en televisie)
-Het is, zeker met een baby, erg belangrijk om iedere maand geld apart te zetten voor onverwachte (grote) uitgaven. Als je bijvoorbeeld, om wat voor reden dan ook, naar het ziekenhuis moet dan moet je een deel eigen risico betalen, hiervoor moet je dus geld apart zetten. Of als bijvoorbeeld jullie wasmachine stuk gaat dan moet je wel geld hebben om hem te laten repareren of om hem te vervangen. Denk hierbij aan €80 p.m.

Anonymous (niet meer actief)

Oké dankjewel! ik ben er hierbij dan wel vanuit gegaan dat we allebei geen werk hebben. waarschijnlijk heeft mijn vriend gewoon werk tegen die tijd (stage tot januari, daarna klaar met school en wss krijgt hij werk bij zijn huidige stage). Dus opzich moet het haalbaar zijn. wel hebben we beiden al een aardig spaarbedrag, maar daar willen we natuurlijk geen maandelijkse kosten van betalen!

Anonymous (niet meer actief)

Je bent je overige verzekeringen vergeten en het bedrag voor luiers is erg laag. Met kinderen kom je steeds weer voor nieuwe kosten te staan. Kinderstoel, fietsstoeltje, vitamines, kleding, schoentjes, autostoeltje, driewieler enz.
Verdereen tip: zorg dat nooit maar dan ook nooit afhankelijk wordt van je partner. Zelf je centjes verdienen (als dat mogelijk is) en niet verwachten of willen dat je (ex)-partner jou en/of je kind onderhoudt.
Hou de regie over je leven in eigen hand.

Anonymous (niet meer actief)

Heey Charisse!
Ik zou je mailbox eens checken ;-)
En vooral, eerst over ALLES eens goed nadenken, er over praten met anderen en eerst alles voor jezelf op een rijtje zetten, en dan zou ik andere mensen inlichten die je kunnen steunen!

Anonymous (niet meer actief)

Alimentatie van je vriend...

Anonymous (niet meer actief)

Iemand enig idee of ik nog wat kan aanvragen om geld te krijgen? Heb geen recht op uitkeringen voor zover ik weet omdat ik nog geen 18 ben maar misschien weten jullie meer

Anonymous (niet meer actief)

Een Wajong uitkering krijg je toch alleen als je een ziekte of handicap hebt?
240.000 mensen hebben inmiddels Wajong, tijd dat daar eens flink de bezem doorheen gaat.

Anonymous (niet meer actief)

Ik dacht inderdaad ook dat wajong voor mensen was met een ziekte of iets. En allimentatie ook niet want ik ben nog samen met de vader van het kindje en mijn ouders betalen mij al veel dingen dus ik ga aan hun ook geen allimentatie vragen

Anonymous (niet meer actief)

Shanna, ik heb in je dagboek gelezen dat je volwassenenonderwijs volgt of gaat volgen. Kun je daar geen studiefinanciering voor krijgen? Mijn broer heeft dat in het verleden namelijk ook gedaan en volgens mij kreeg hij toen studiefinanciering. Hij was toen wel ouder dan 18.
Alimentatie krijg je alleen als je gescheiden bent, en dan moet je volgens mij zelfs getrouwd zijn geweest of een samenlevingscontract hebben.

Anonymous (niet meer actief)

Nee die studiefinanciering kan ik pas vanaf mn achtiende krijgen. En allimentatie heb je altijd recht op als je vriend je kind heeft erkend. x

Anonymous (niet meer actief)

Ik werk ook gewoon maar ik zie heel vbeel meiden altijd over uitkeringen enzo dus was benieuwd x

Anonymous (niet meer actief)

Vind ik ook, als je oud genoeg bent om seks te hebben, ben je ook oud genoeg om te werken voor je kind. Al genoeg mensen die een uitkering nodig hebben

Anonymous (niet meer actief)

Helemaal niet.. Een Wajong is voor mensen met een ZIEKTE of HANDICAP. Het krijgen van een kind is GEEN ziekte of handicap het is een keuze.

'Voorwaarden Wajong
De voorwaarden voor hulp en ondersteuning bij werk en studie of voor een volledige uitkering zijn:

U bent op uw 17e verjaardag voor minstens 25% arbeidsongeschikt.
U bent jonger dan 30 jaar en u bent tijdens uw studie voor minstens 25% arbeidsongeschikt geworden. Hierdoor is (volledig) werken na uw studie onmogelijk. Verder geldt nog dat u in het jaar voor u arbeidsongeschikt werd, minstens 6 maanden gestudeerd heeft.
Daarnaast geldt:

U herstelt waarschijnlijk niet binnen 1 jaar volledig van uw ziekte of handicap.
U woont in Nederland.
U kunt meer dan 52 weken onafgebroken, minder dan 75% van het minimum(jeugd)loon verdienen. Dit komt door een langdurige ziekte of een handicap. '
(bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wajong/vraag-en-antwoord/wanneer...)

Als je niet instaat bent op eigen kracht een kind te onderhouden dan ben je niet toe aan een kind. Uitkeringen zijn voor mensen die onverhoopt en buiten hun schuld om niet in staat zijn te werken/ voldoende te werken. NIET voor mensen die er zelf voor hebben gekozen!

Een kind krijgen/houden is een keuze. Als je niet zelfstandig voor een kind kunt zorgen dan moet je of abortus of adoptie kiezen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw keuzes niemand anders.

Bij de keuze voor ofwel abortus ofwel adoptie ofwel het kindje houden staat 'ben ik financieel instaat voor een kindje te zorgen?' op nummer 1. Op nummer 2 'Wat is het beste voor de BABY' Daarna komt pas 'wat wil IK?' en 'kan ik het emotioneel aan?'

Anonymous (niet meer actief)

Weet niet waar dit op slaat? Ik kan prima voor mijn kindn en geld zorgen, maar ik heb wel eens verhalen gehoord over babyuitkeringen enzo voor tienermoeders en als ik dan wat extra's daardoor zou krijgen zou dat fijn zijn

Anonymous (niet meer actief)

Dat jij je aangesproken voelt spreekt boekdelen.. maar dat terzijde..

ik reageerde op de opmerking dat tienermoeders in aanmerking zouden komen voor Wajong en dat is gewoon niet waar..

Verder had ik het over meiden die vinden dat ze recht hebben op een uitkering omdat ze (jong) moeder zijn geworden.

Dat jij je hierdoor aangesproken voelt.. zegt genoeg lijkt me zo..

Anonymous (niet meer actief)

Nou ik voel me aangesproken omdat degene waar jij op commentaar leverde , reactie gaf op mijn vraag. Maar goed ik zal me niet naar jouw niveau verlagen als jij zo wilt denken dan mag jij zo denken. Ik weet gelukkig zelf beter dat ik het priima red met geld en alles voor mijn kindje

Pagina's