School, werk, moeder zijn: hoe combineer jij het?

58 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
School, werk, moeder zijn: hoe combineer jij het?

Een opleiding is heel belangrijk. En er moet ook brood op de plank. Maar hoe doe je dat als je een jonge moeder bent? Volg je een deeltijdopleiding? Heb je een (part time) baan? Hoe combineer jij alles?

Anonymous (niet meer actief)

je zou bij de belastingdienst kunnen kijken hoeveel kinderopvangtoeslag je kan ontvangen en kijken of je ze dan misschien naar het kinderdagverblijf kan brengen.

Anonymous (niet meer actief)

Hi meid,

Ik heb in dezelfde situatie gezeten. Mij. Dochter ging naar de opvang en ik betaald daar omdat ik alleenstaand was 150 per maand voor. Dat is wel te doen met studiefinanciering en kan je gewoon 5 dagen naar school. Groetjes

Anonymous (niet meer actief)

Hoi,

ik studeer fulltime aan de UU, en heb een zoontje van 11 maanden. Het is qua geld goed te regelen, want bij het DUO kun je naast je stufi ook een 1 ouder toeslag of een partner toeslag aanvragen, en die krijg je boven op je basisbeurs. En je kan ook via de belastingdienst als je iig een 0 uren conctract ergens hebt, ook je kinderopvang voor een groot deel vergoed krijgen.
Kwa studie is het extra hard werken. Maar als je het wil is het echt te doen. Ook moet het wel lukken als je in oktober begint met je studie, maar je moet je er zelf goed bij voelen en het echt willen, want het is doorzetten.

Groetjes Annelies

mommegan (niet meer actief)

Hoi Jadejasmijn, ik ben even alles aan het terug lezen. Ik doe de opleiding SPW 4 via de LOI, in BBL vorm, dus werken leren. Het leren kun je flexibel doen, dus zelf bepalen wanneer je thuis leert. IK heb m al bijna afgerond. Je kunt met deze opleiding elke dag van het jaar starten. Misschien kun je hier even kijken: http://www.loi.nl/mbo-college/index.htm, tegenwoordig heet SPW 4 Persoonlijk begeleider. Succes ermee!

Anonymous (niet meer actief)

Hoi meid, Ik studeer fulltime HBO verpleegkunde in Rotterdam en ik kan het goed combineren, terwijl ik ook nog een uur moet reizen. Maar je moet het wel echt willen! Het niet gemakkelijk en het is oke om hulp te vragen. Het kan je gewoon lukken als je gemotiveerd ben. Mijn vriend werkt fulltime, mijn zoontje gaat 5 dagen naar de opvang (ouders wonen in Frankrijk, dus die dragen niet bij) en ik ga 4 a 5 dagen naar school. Als je tips nodig hebt, kun je me een berichtje sturen of een emailtje naar brendasader1@gmail.com

Anonymous (niet meer actief)

Waarom kun je niet een deeltijd studie doen?
Ik heb gespecialiseerd pedagogisch werk gedaan voltijd maar heel pittig. Over 20 weken hoop ik afgestudeerd te zijn en hoop ik SPH deeltijdopleiding te gaan doen.
Het combineren is echt lastig want ik had altijd 5 dagen school. Ik ben benieuwd wat je weerhoud om geen deeltijd te doen. Groetjes

Anonymous (niet meer actief)

Misschien bestaat de mogelijkheid om de opleiding duaal te doen. Overdag werken en studeren en bijv. 1 avond. Dan krijg je en studiefinanciering en je verdient meteen. Het werken is dan tevens je stage. Bij ons op school hebben we ook een duale Pabo student, het is wel zwaar, zeker met een kind.

Anonymous (niet meer actief)

Een kind van 13 maanden is nog niet toe aan spelen met andere kinderen.
Zelfs een kind van 2 tot 3 jaar speelt parallel met een ander kind (dus naast een ander kind)
in plaats van met het andere kind.
Spelen met andere kinderen komt pas veel later.

Anonymous (niet meer actief)

@robijntje, wat was jouw cijfer voor begrijpend lezen?
Ik hou van mijn vak en dat zouden meer mensen moeten doen!

Anonymous (niet meer actief)

@Kiekie, je zal per defenitie wel gelijk hebben.

Maar jij noemt het ook een "soort van samen spelen" tijdens het parallelspel?
Ik wilde aangeven dat een dreumes vaak op een andere manier speelt dan ouders zich van samen spelen voorstellen. En dat het op die leeftijd vaak nog naast elkaar spelen ipv met elkaar spelen is.

En dat achter de moeder aanhobbelen met een lapje om schoon te maken of de spercieboontjes breken of met mama en papa spelen ook spelen is. Als papa en mama tenminste maar de dreumes de leiding geven bij het spelen.
Kortom eigenlijk bestaal het dreumesleven alleen maar uit spelen en leren en dat kan ook prima zonder kdv.
Een kind van 13 maanden noemen we toch een dreumes en vanaf 2 tot 4 jaar een peuter?

Anonymous (niet meer actief)

Nou moet je dat ook gewoon doen, als je denkt dat je kind eraan toe is.

Ik vind het heel goed dat je er goed over nadenkt wat het beste voor je kind is en je kan hem beter laten spelen met andere kinderen dan de hele dag achter de tv zetten, wat helaas ook veel gebeurt.

In de praktijk zie ik kinderen toch vaak wat spelen betreft op een ander niveau zitten (zeg maar) dan ze volgens hun leeftijd zouden moeten zitten.

Maar dat zie je natuurlijk goed omdat er zoveel kinderen en zoveel kinderen met een verschillende achtergrond bij elkaar zijn.
Ik heb kinderen van artsen en kinderen van boeren en alles wat er tussenin zit en die worden vanuit huis natuurlijk ook op een andere manier gestimuleerd.
Er zijn kinderen die in Rome de St.Pieter gaan bezoeken in de vakantie en er zijn ook kinderen die in de vakantie met hun vader gaan hooien en die zelfs nog nooit de zee hebben gezien.

Ook tegen je verlies kunnen, was bij mij dit jaar in de klas nog ver te zoeken, als ze verliezen gaan sommige kinderen nog gewoon in een hoekje zitten huilen en andere zijn er heel makkelijk in.
Dus veel gezelschapsspelletjes doen met je kind is heel goed.
Laat nog eens horen hoe het gaat op het kdv

Anonymous (niet meer actief)

ik ben 17 en heb een zoontje van 15 maanden.
als ik naar school moet past mijn tante die paar uurtjes op.
en op de donderdg en vrijdag heb ik stage tot 6uur mijn moedr heeft deze dagen vrijgenomen om optepassen

anoniem19 (niet meer actief)

wie kan me meer vertellen over thuisstudie's hoe duur is het ongeveer en moet je dan ook stage lopen? want ik zal wel thuisstudie willen doen vanwege me zwangerschap

Anonymous (niet meer actief)

hoi Blondje,

Hier had ik mijn geluk mee. Omdat ik nog thuis woonde bij mn moeder (nog steeds trouwens) heb ik al mijn stages gewoon kunnen doen, omdat mijn moeder thuis was als oppas.

Hoe regel jij dat met school, met oppas?

gr.
Danielle (mama van zoon van 4.5)

Anonymous (niet meer actief)

Het zou heel handig zijn als er een school was voor jonge moeders zoals ze in Amerika hebben zodat onze eindjes dichtbij zijn, er meerrremening word gehouden en we toch genoeg tijd hebben voor andere belangrijke zaken.

anoniem19 (niet meer actief)

zou leuk wezen als er een school was voor jonge moeders die nog verder willen leren en echt een opleiding willen volgen. Maar is nu gewoon lastig om naar school te gaan oppas is ook duur zat dat maar bij school in.

Anonymous (niet meer actief)

Ik weet niet of er echt scholen zijn voor jonge moeders, maar ik volg zelf een opleiding aan het roc voor volwassenen, zijn beter aangepaste roosters en je zit bij mensen in de klas die je snappen..

ben nu met mijn laaste jaar bezig.. en het is makkelijk te doen.. wanneer je jonge moeder bent en je vriend en jij verdienen minder dan 8000 nogiets dat krijg je een aanvulling op je stufie en de vergoeding voor de kinderopvang ontvang je dan via belasting en aangezien je student bent krijg je ook nog een tegemoetkoming van de gemeente.. wij redden het thuis prima, en dat zonder de aanvulling van de stufie, mijn vriend verdient net iets te veel ¬¬

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb stage gelopen tot ik 35 weken was. Ligt ook wel aan het soort stage of het te doen is of niet. Ik liep stage als directiesecretaresse dus ik kon veel zitten dus dat ging redelijk, alleen werd ik wat langzamer en vergeetachtiger op het eind. Gelukkig hielden ze er op mijn stage heel erg rekening mee en begrepen ze hoe het kwam. In principe is het verboden voor jouw school en eventuele stagebedrijf om jouw stage niet door te laten gaan vanwege jouw zwangerschap, dat is namelijk een vorm van discriminatie. Een bedrijf mag jouw ook niet afwijzen vanwege jouw zwangerschap.

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb het verteld toen ik ging op sollicitatiegesprek kwam. Ze konden het heel erg waarderen dat ik er eerlijk over was en er geen geheim van maakte. Nadat ik mij had voorgesteld zei ik ´ik wil vooraf even wat vertellen, ik ben 4 maanden zwanger, ik denk ik zeg het maar gelijk dan is het duidelijk´ Ze reageerden heel erg positief en zeiden gelijk dat het geen probleem was.

anoniem19 (niet meer actief)

anne ? ik keek op internet voor roc volwassene maar kan nergens vinden kan je me vertellen als het op avonden is enzo

Anonymous (niet meer actief)

Hier zijn wat links met roc's die opleidingen voor volwassenen aanbieden.

http://www.rocflevoland.nl/?p=volwassenen&cid=10

http://www.roc.nl/default.php?fr=inst&inst=56

http://www.rocleiden.nl/volwassenen

http://www.a12.nl/cursussen%20en%20trainingen

http://www.roctop.nl/amsterdam/volwassenenonderwijs/mbo-opleidingen

http://www.rocva.nl/educatie/pages/default.aspx

Anonymous (niet meer actief)

Standaard heb je recht op studiefinanciering. Op duo website kan je kijken waar je recht op heb en hoeveel. Je hebt namelijk een toeslag wat je erbovenop krijgt als je een of meerdere kinderen heb en het ligt natuurlijk ook aan of je thuiswonend of uitwonend bent hoeveel je basisbeurs is.

Anonymous (niet meer actief)

ik ben uitwonend, doe een hbo studie. ik krijg ongeveer 970 euro studiefinanciering exclusief lening. maar het ligt ook aan je basisbeurs en of je twee goed verdiende ouders hebt. ik werk daarnaast nog drie dagen per week.

successs!

Anonymous (niet meer actief)

Ik werkte fulltime in het onderwijs (groep 3) en deed daarbij nog de opleiding tot docent bewegingsonderwijs, dat is een studiebelasting van 25% bovenop fulltime werken. En ik was ook nog zwanger en man en huis(je) en een eigen paard. Ik zou werken tot 4 weken voor de bevalling, maar helaas (of juist niet) werd onze 1e (een zoon) 2 weken voor de uitgerekende datum geboren. Ik had een super zwangerschap, nooit misselijk, in het begin wel vaak moe en heb gewoon voorgenomen dat het me zou gaan lukken. Daarna wel een half jaar ouderschapsverlof opgenomen. Ik zou als ik jou was toch proberen door te gaan en zeker niet te gaan werken. Wat moet je zonder diploma en over een jaar is er misschien ook weer van alles aan de hand, waardoor het er niet meer van komt door te leren.
Inmiddels werk ik 3 dagen en heb weer een studie afgerond en 2 kinderen. Na de vakantie ga ik ma/di/wo ochtend werken.
Ga ervoor en dan lukt het. En ik neem aan, dat je toch wel een soort verlof hebt en niet t/m december stage loopt en 2 dagen later gaat bevallen?

Anonymous (niet meer actief)

Ik meende gelezen te hebben dat je het liefst wilde stoppen en gaan werken.
Met mijn verhaal,wilde ik maar aangeven, dat voor mij ft werken en een studie prima ging. Denk er rustig over na, misschien dat je met je MBO ook aan de slag kan. Mijn ervaring is wel, dat zonder kinderen studeren gemakkelijker gaat. Succes!

Anonymous (niet meer actief)

ik wil graag thuis studi gaan doen is makkelijker voor me om thuis te doen .

Anonymous (niet meer actief)

Je mag sowieso niet geweigerd worden vanwege je zwangerschap. Iemand weigeren omdat ze zwanger is is discriminatie en dit is verboden in Nederland. Het zou wel kunnen dat ze je adviseren een jaar later te beginnen omdat je door je afwezigheid te veel zou missen en je daardoor het jaar niet zou kunnen halen. Ik zou het als ik jou was wel zo snel mogelijk vertellen op je opleiding zodat je met hun kunt bespreken wat je mogelijkheden zijn en hoe zij jou kunnen helpen.

Succes!

Anonymous (niet meer actief)

Het lijkt me lastig als je recht hebt op 16 weken (kan ook meer worden) verlof om de opleiding goed te volgen. Waarom wil je toch zo graag dit jaar gaan starten. Ik zou dan persoonlijk volgend jaar beginnen.

Anonymous (niet meer actief)

Het zou best kunnen dat je (tijdelijk) recht hebt op een bijstandsuitkering. Ik zou dit als ik jou was eens navragen bij je gemeente.

Anonymous (niet meer actief)

En de a.s. papa kan hij niets bijdrage? Alleen studeren om aan inkomen te komen lijkt me geen goede motivatie. Ik heb zelf ook een HBO studie van 25% studiebelasting gedaan, terwijl ik al 4 dagen werkte en zwanger was. En daar moetje wel echt 'ballen' voor hebben en dan duurde mijn studie maar 1,5 jaar.

Anonymous (niet meer actief)

Als je je opleidingg niet haalt moet. je. je studiefinanciering terugbetalen . hou daar rekening mee x

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb al een tijdje stage, maar mijn leraar kwam pas langs, en toen hebben we het hem ook verteld. Hij was erg negatief vond ik, je hebt volgens mij helemaal geen recht op zwangerschapsverlof als je op school zit. Bij mij komt het er tenminste op neer dat ik me ziek moet melden voor en na de bevalling. Bij mij is het ook nog eens zo dat ik niet vooruit mag werken, of thuis een aantal dingen mag maken. Ik moet álles inhalen na die tijd. Scholen werken nou eenmaal niet altijd mee. Maar ligt natuurlijk ook aan op welke school je zit Wink

Anonymous (niet meer actief)

Je hebt recht op 16 weken verlof maar ditmoet je wel met de leerplichtambtenaar overleggen

Anonymous (niet meer actief)

iemand ervaring met thuisstudie ?
Ik zou graag de opleiding bedrijfsadministrateur niveau 4 willen volgen, als thuisstudie, en dan bij het LOI ofzo. Maar ik vroeg me af hoe dat nou gaat met die vrijstellingen. ik doe namelijk nu voor het 2e jaar bedrijfsadministratie. en ik ga een niveautje lager doen, niv. 3, zodat ik eind dit schooljaar mijn diploma heb.
Iemand die een thuisstudie volgt of heeft gevolgd? wil het graag versneld doen, in een jaartje ofzo. omdat ik alle stof al bijna heb gehad op school.

Anonymous (niet meer actief)

Ik volg momenteel een thuisstudie via NHA. Ik denk dat je het beste LOI of NHA kan bellen waar je de studie bij kan volgen voor meer informatie of je het versneld kan doen en hoe je vrijstelling kan aanvragen voor bepaalde vakken. Succes!

Anonymous (niet meer actief)

Okee! bedankt voor je reactie!

Anonymous (niet meer actief)

Ik volg een mbo 4 opleiding overdag en dan past mijn moeder op en ik werk ook 3 keer per week..
Als ik thuis kom let ik gewoon op mijn dochtertje. Alleen ik zoek een oppas. Of kinderopvang, Ik wil de druk een beetje van mijn moeder afhalen als ik op school/werk ben.

Anonymous (niet meer actief)

@siertje ; jahoor ik wil wel meewerken

klaasje1 (niet meer actief)

Hello,

Ik zit wel in een ander schuitje, lees maar mijn reactie hieronder maar wil je wel graag advies geven.
Ik zou voor duaal studeren kiezen , omdat
1. je hebt dan een voltijd hbo opleiding
2. je werkt er deels ook nog bij, voor je opleiding waardoor je een beter cv hebt
3. je krijgt bij het werk dat je doet voor je opleiding ook meestal betaald.
4. Je hebt naast het studeren alle tijd voor je gezinnetje!

groetjes

klaasje1 (niet meer actief)

Ik ben nu precies 6 maanden zwanger van een zoontje en uitgerekend op 15 maart 2015. Ik wil naar school toe gaan zolang het nog kan! Maar iemand van jullie enig idee bij hoeveel weken het echt niet meer lukt om naar school te gaan?

Anonymous (niet meer actief)

Heeeyy wij zijn gelijk in verwachting ik ben 16 Maart 2015 uitgerekend van een meisje!

Anonymous (niet meer actief)

Ik denk dat je met 30-34 weken nog wel kan lukken ik ga me hele zwangerschap naar school want me buik is niet groot maar als je echt moe bent bij 30 weken zou ik niet naar school gaan maar ik doe het wel ik hoop dat dit je helpt!

Anonymous (niet meer actief)

Als je naar school gaat kan vergelijken met werken kun je tot 34 of 36 weken naar school. Ik heb bij de eerste fulltime gewerkt tot 36 weken en bij de 2e ook tot 36 weken, alleen werkte ik toen 3 dagen per week. Lekker bezig blijven is juist goed voor je.
Al mijn zwangere collega's werken tot 36 weken, om dan langer verlof na de bevalling te hebben.

Anonymous (niet meer actief)

Dat is heerlijk ja maar we bedoelen als niemand het mag weten dan denk ik dat

Anonymous (niet meer actief)

Dat had ik uit haar bericht niet opgemaakt.

Je buik gaat straks wel hard groeien, komt omdat de baby de laatste weken pas echt hard in gewicht en omvang gaat toenemen. Ik had bij de eerste ook lang een kleine buik door geoefende buikspieren en ik heb maat XS normaal. Maar de de laatste 2 tot 3 maanden. Op jouw foto's kun je echt wel zien dat je zwanger bent en begrijp niet dat je dat voor je ouders kan verbergen. Of zien ze niet dat je dikker wordt?

Anonymous (niet meer actief)

Nee dat zien ze gelukkig niet ben heel voorzichtig maar als ik het vertel wordt ik uit huis gezet denk ik dus vertel het liever niet maar ja ik hoop echt dat die buik nog komt en dankjewel!❤️

klaasje1 (niet meer actief)

@rizelitje we zijn inderdaad tegelijkertijd in verwachting! ik ga nog steeds naar school en het gaat naar omstandigheden goed! En bij jou

Anonymous (niet meer actief)

@xanoniempjexxx Ik ga ook gewoon naar school want ik ga niks vertellen over mijn zwangerschap dus ik ga me uiterstebest doen bij mij gaat het ook goed ik wacht op die harde stompen die er nog niet zijn! En bij jou?

mommabear (niet meer actief)

Hee, ik ben 16 en ik ben er net pas achtergekomen dat ik zwanger ben (7 weken). Ik wil gewoon naar school blijven gaan en werken, maar ik ben van plan om uit te zoeken of ik thuis school kan afmaken (mijn eindexamenjaar) als de kleine er is in augustus 2015. Dan doe ik de examens wel op school o.i.d. maar heb ik liever dat ik stof thuis behandel enzo.. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil namelijk zoveel mogelijk tijd als moeder doorbrengen thuis en niet te vaak weg zijn, wat jullie vast begrijpen.

Anonymous (niet meer actief)

Ik volg een voltijd hbo-opleiding en daarnaast werk ik 4 uur per week. Mijn dochtertje van anderhalf gaat doordeweeks drie dagen naar de kinderopvang, één dag naar mijn ouders en op de ene dag dat ik vrij ben is zij bij mij thuis. Eén dag per week loop ik stage en eigenlijk gaat alles prima. Mijn vriend (en haar papa) heeft zijn mbo-opleiding afgerond en werkt fulltime. We hebben het zouis ben. Toen ik was bevallen na mijn havo eindexamen heb ik een tussenjaar gehad waarin ik lekker veel tijd kon doorbrengen met mijn kleintje, maar na een jaar was ik er aan toe om te studeren. Mijn dochter heeft het hartstikke naar haar zin op de opvang en ik geniet ervan om naar school te gaan. Natuurlijk ben ik liever met mijn meisje, maar het voelt goed om een mooie toekomst voor ons op te bouwen.
Mijn vriend (de papa van mijn kindje) had zijn mbo-opleiding al afgerond voor ik zwanger werd en hij werkt fulltime. We hebben het zo verdeeld dat hij meer huur etc. betaalt dan ik, omdat hij een groter inkomen heeft. Ik doe dan wel weer meer in het huishouden, omdat ik meestal als eerste thuis ben. In de avonden zijn we gesloopt, omdat we rond 06.00 uur 's ochtends op staan. Toch is mijn leven hierdoor super gestructureerd; gestructureerde dan dat van mijn medestudenten die geen kinderen hebben en dit werkt erg in mijn voordeel.

Pagina's