Vriendinnen, zie jij ze nog?

35 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Vriendinnen, zie jij ze nog?

Als jonge moeder kun je niet meer zo makkelijk spontaan afspreken met vriendinnen. Zie je ze sinds de komst van de kleine nog vaak? Of is de vriendschap veranderd en spreek je juist vaker af met andere tienermoeders?

baby25

nee helemaal niet meer ik woon samen en ik ben mss zwanger dus en het hoeft ook niet ik heb een beste vriend en die is ook een soort broer voor me dus vriendinnen heb ik niet nodig

Richella1991
afbeelding van Richella1991

Vriendinnen? Wat zijn dat? Je kan der makkelijk samen.... Mijn ''vriendinne'' hebben me alleen maar zwart gepraat om onder hun leugens vandaan te komen. Die meiden zijn mij geen blik meer waardig. Heb nu alleen mijn vriend & heb 2 geweldige vrienden leren kennen via mijn vriend. De rest kan de grond in!

Richella1991
afbeelding van Richella1991

** makkelijk zonder bedoel ik **

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb ook een oude basisschoolvriendin die al veel eerder kinderen had dan wij. Zij was hele dagen thuis en ik werkte nog. Vroeger gingen we altijd samen naar de paarden, we hebben zelfs een jaar samen een leasepaard gehad. Maar toen wij nog geen kind hadden, voelde ik me toch niet meer zo thuis bij haar doordat we echt in 2 verschillende werelden leefden. Haar jongste is alweer een jaar ouder dan de onze. We gaan in de vakantie weleens samen naar het zwembad met de kinderen of door de week 's avonds drinken we als vriendinnen wat aan de Maas. Als haar man op kan passen, komt ze nog wel eens paardrijden, dat soort dingen.
Maar omdat ik nog wel werk en zij dus hele dagen thuis is is onze wereld wel heel verschillend geworden, ondanks dat we nu allebei kinderen hebben.
Daar komt ook nog bij dat haar man en de mijne echt hele andere interesses en hobbys hebben. Dus dat klikt ook niet zo.
Maar als er iets leuks te beleven is, zijn we bij elkaar, zoals bij onze beide huwelijken.
Ik heb wel weer nieuwe andere vriendinnen erbij gekregen, maar dat is dan weer door de vrienden van mijn man.

Anonymous (niet meer actief)

ik denk dat je op een gegeven moment ook alleen maar of meerendeels vrienden krijgt die ook kinderen hebben

Anonymous (niet meer actief)

Ik zie mijn vriendinnen ook nog ik ben nu nog maar 9 weken zwanger maar afgelopen zaterdag hebben we een hele gezellige dag gehad met zijn alle en 1 vriendin van mij heeft een miskraam gehad 2 jaar geleden en afgelopen december een abortus omdat andere zeiden dat ze dat moest doen maar toch is ze hartstikke blij voor me

Anonymous (niet meer actief)

ik zie ze nooit zo in me vrije tijd alleen als ik op school ben, maar als ik dat vriendinnen moet noemen dat weet ik eigenlijk niet, heb alleen contact met me zus, maar dat is mssn omdat ze zelf kinderen hebben ofzo

Anonymous (niet meer actief)

door mn vorige zwangerschap heb ik veel vrienden verloren, maar ook een heleboel nieuwe vrienden gekregen. de vrienden die ik nu allemaal heb die helpen- omdat mn man veel werkt-veel mee in de huishouding(verwachting van de 2e dus kan een heleboel niet meer)ze zijn nu zelfs steeds bezig in de tuin omdat er bomen verwijderd moet worden met wortels en al en dat doen ze ook

Anonymous (niet meer actief)

ik ben 17, een toen ik zwanger was, vonden al mijn vriendinnen dit helemaal leuk, o en ik ga op hem passen en blabla, nou toen de kleine er was zijn er 2 op bezoek gekomen, en daarna zag ik ze alleen nog opschool, ik merkte al snel dat ze me buiten sloten, en eigenlijk ben ik op dit moment gewoon vriendloos ( ahw ahah) ik hoop dat hier een ander moeder is met het zelfde uit omeging arnhem kunnen we gezellig kletsen ( andere omgeving mag natuurlijk ook ) mijn email is nona_kristel@live.nl

Anonymous (niet meer actief)

Ik zie 1 vriendin 1x per maaand en dat is ook echt mijn beste vriendin ik had nog een goeie vriendin maar die ging tijdens toen ik zwanger was met mij vriend flirten en hij deed dood leuk mee.. ik heb dus nog maar 1 vriendin over terwijl ik er heel veel had in de zwangerschap.. je weet nu dus wel op wie je echt kan bouwen..
Ze boeien mij niet echt meer. ik leef nu echt alleen voor mij gezin en me dochtertje!.. ik mis ze soms maar al snel ben ik tevreden als ik naar mij lieve dochter kijk.

Anonymous (niet meer actief)

Ik kan heel duidelijk zeggen. Ik zie mijn vrienden regelmatig. Maar als ik er goed over nadenk.. zijn dat vriendin waar ik pas contact mee heb sinds mijn zwangerschap, of zelfs daarna. Van de andere hoor je bijna niks.

Uit elkaar gegroeid zullen we maar zeggen. Ik was 17, ik zat in de luiers en de andere dachten aan jongens uitgaan etc. En zo vaak kon ik niet mee..

Anonymous (niet meer actief)

zien bijna niet maar wel over msn of whats app maar wel minder geworden , maar dat is al minder geworden toen ik ging verhuizen jammer genoeg maar goed maar vriendinnen die zwanger zijn of al een kleine heeft daar praat je wel meer en vaker mee maar dat verschild eigenlijk wel.

maar zo zie je wel wie je echte vrienden zijn en wie niet .

ik had er van 1tje niet verwacht dat we geen contact meer zou hebben en dat is ook gebeurt tijdens de zwangerschap terwijl ze me eigen leeftijd is doe je niks aan maar vind het soms wel erg jammer dat het zo moest lopen

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb het 1 vriendin verteld.
En die is hartstikke blij voor me!
Ze was zelf nét paar dagen 20 toen ze haar eerste kindje kreeg.
Ik kan met alles bij haar terecht.
En ze steunt me enorm! Smile

Anonymous (niet meer actief)

Ik ben in de vakantie er achtergekomen dat ik zeer weinig echte vriendinnen heb. ik heb 1 vriendin waar ik echt wat aan heb gehad in de vakantie. het liefst kwam ze elke dag langs haha maar ze moest werken. nu op school meent iedereen dat ze mijn 'beste'vriendinnen zijn maar ik weet wel beter #isnietleuk

Anonymous (niet meer actief)

16 jaar en 25+2 en ik zie mijn vriendinnen van school niet vaak meer. Doordat ik een thuisstudie doe kom ik niet meer in de stad en krijg ik niet veel dingen meer mee van de school waar we op zaten samen. Het kost me veel geld om steeds voor een paar uurtjes op en neer te reizen. Ze appen nog wel eens hoe het gaat en willen afspreken alleen gaat dat nu een stuk moeilijker. Ik ben sneller moe, kan niet mee opstap op zaterdagavond en met mijn hoofd zit ik gewoon heel ergens anders dan jongens en uitgaan. Gelukkig is mijn lieve vriend er altijd als hij niet werkt, en woont mijn 2 vriendinnen die ik al jaren kennnen dichtbij. Soms is het een beetje jammer wat je allemaal mist, maar ik krijg er iets moois voor terug.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi, die thuisstudie leek mij heel slim omdat ik toch een opleiding deed en straks tegelijkertijd thuis ben voor de kleine. Het ging allemaal prima tot leerplicht opeens belde, ikoor een thuisstudie moet je minstens 18 zijn anders ben je verplicht om naar school te gaan. Mijn tipis om naar een sociaalwerker te gaan van de gemeente, daar heb ik te laat maar alsnog allemaal informatie gekregen en zo krijg je dus geen problemen zoals ik nu opeens heb met leerplicht enzo.

Anonymous (niet meer actief)

hey haha ooh dan begreep ik je even verkeerd. Ik moest op gesprek komen en ik ga nu naar een jonge moedersgroep ze dat telt als mijn school. Als ik naar die jonge moedersgroep ga mag ik tot september mijn thuisstudie doen (ik moet eind januari bevallen dus in februari instromen lukt niet) en dan moet ik toch echt weer een school hebben. Voor mij is dit dus een weggegooid jaar maar ik ben allang blij dat ik eerst thuis mag blijven en geen boetes of weet ik veel wat krijg.

Anonymous (niet meer actief)

Jaa voor mij duurt het nog even tot ik 18 ben, dat wordt weer gewoon naar school straks. Ben ik ergens wel blij om want dit thuis zitten vind ik niks. Veel succes de laatste weekjes!

Anonymous (niet meer actief)

toen ik zwanger was hebben mijn 2 beste vriendinnen nog even met mij gepraat maar nog geen week later lieten ze me allebij vallen als een baksteen en zijn ze maar met zn 2e verder gegaan ik denk maar gewoon dat ze nog niet volwassen genoeg waren om hier mee om te gaan

Anonymous (niet meer actief)

Van de 10 nog maar 2. Heel jammer eigenlijk, maar goed. Je leert telkens nieuwe mensen kennen.

sannebi

Hey daar,
het is bekend dat als je (jong) moeder bent geworden dat er contacten verloren gaan. ik zit met het zelfde probleem en zoek ook weer leuke contacten regio rotterdam.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi Sannebi,

Je kunt ook een oproepje plaatsen bij het forumonderdeel "Contact met andere jonge (aanstaande) moeders" Kies je regio en plaats een berichtje. Zo kom je in contact met andere moeders die bij jou in de buurt wonen. Veel plezier!

eva96
afbeelding van eva96

Toen ik net was bevallen kwamen er ontzettend veel mensen langs, ze waren natuurlijk benieuwd naar de baby. Van al die mensen zijn er nog 3 over die ik regelmatig zie en die vaak bellen/whatsappen!! Maar ook als je niet jong moeder bent is dat zo hoor.. je komt er nu alleen achter wie je echte vrienden zijn. En die kan je meestal op 1 hand tellen ;-p

Anonymous (niet meer actief)

In een nieuw programma kan je achter dit antwoord komen samen met andere 'single moeders'. Voel jij je geroepen en wil jij jouw ervaringen delen? Bekijk dan de oproep op onze Facebookpagina: www.facebook.com/BlueCircleCasting

Het betreft een integer en mooi programma (geen dating!).

Van de makers van o.a. Boer Zoekt Vrouw. Website producent: www.bluecircle.nl

sannebi

in de vorige versie van deze site was er een mogelijkheid om in contact te komen en of af te spreken met andere mede jonge moeders. nu deze site veranderd is, is deze functie helaas weg gehaald. graag zie ik deze mogelijkheid terug zodat er onder elkaar weer contacten gelegd kan worden.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi Sannebi,

Dat kan nu bij het forumonderwerp "Contact met andere jonge (aanstaande) moeders".  Hier is nu ook een indeling op regio.

Blonde (niet meer actief)

Nee die zie ik niet meer en wil ik ook niet Smile

DeveneyAlbertus... (niet meer actief)

nou sinds ik moeder ben geworden zie ik echt bijna geen vriendinnen meer, alleen me beste vriendin die vind het leuk maar vvoor de rest zie ik helemaal niemand sinds ik een kindje heb, sinds k niet meer uit kan gaan..

Anonymous (niet meer actief)

Helaas zie ik mijn vriendinnen niet meer. Ze zitten in een hele andere levensfase en begrijpen niet zo goed wat ik mee maak.
Ik mis heel erg iemand om mijn ervaringen mee te delen maar mensen die hetzelfde mee maken als ik zijn helaas nogal schaars.

Anonymous (niet meer actief)

Mijn beste vriendin heeft me laten zitten toen ik zwanger was omdat ze van haar foute vriend niet meer met me om mocht gaan, Ik ben 11 weken te vroeg bevallen en mijn zoontje heeft 2 maanden in het ziekenhuis gelegen. Daarna heeft hij hersenvliesontsteking opgelopen en ook dit was een loodzware periode. Als mijn zoontje griep heeft is het ook gelijk zo heftig dat we weer naar het ziekenhuis moeten. Al die tijd heb ik mijn beste vriendin 3 keer gezien. Ik weet dat ik geen moeite meer moet doen maar ik kan het niet los laten na al die jaren waarin we dag in dag uit bij elkaar waren. Op dit moment ga ik met helemaal niemand meer om en dat is best lastig soms.. Gelukkig heb ik een hele lieve man, familie en schoonfamilie en natuurlijk mijn geweldige zoon!

Anonymous (niet meer actief)

Ik zie nog maar 1 vriendinnetje. De rest heeft het te druk met het jongeren leventje. Uitgaan enz. Waar ik totaal geen behoefte aan heb. Ze begrijpen de situatie van mij totaal niet en dat irriteert mij. Heb die contacten helaas verbroken

relinde

afspreken is juist makkelijk als je skype hebt op de pc je kan elkaar zien en het is gratis, Maar ja ook in het echt kun je afspreken in een jongerencentrum van je eigen leeftijd. de meeste jongerencentrums is de leeftijd 12 tot 23 jaar. http://jongeren-centra.startpagina.nl/ http://themall.nl/ het is er gezellig en je kent elkaar uit de buurt. Hier door zie je elkaar vaker ongeacht welke school je nu zit of dat je ergens anders werkt. Natuurlijk kun je ook naar een wijkcentrum wat meestal voor alle leeftijden geschikt is of een multicultureel centrum. Niemand hoeft alleen te zijn, het zijn veel tips wat je kan doen.

Als je geen kontakt meer hebt met iemand pak het dan weer op. of schijf je in bij http://www.schoolbank.nl/ zodat andere kinderen kunnen zien dat jij op die school heb gezeten. en met jou kontakt op kan nemen. of organiseer een reünie op de school zodat je al die kinderen weer terug ziet en weer vrienden met elkaar kan maken.

girlyoulosttococaine (niet meer actief)

Nee de meeste vriendinnen die ik überhaupt nog had toen ik zwanger was die zie ik niet meer.
Daarom ben ik ook opzoek naar nieuw contact. Meeste mensen denken dat je ineens geen tijd meer hebt. Natuurlijk is het druk maar je kunt altijd tijd maken voor jezelf.

Anonymous (niet meer actief)

Ik had acht hele goede vriendinnen daar zijn er nog 3 van over gebleven nadat ik vertelde dat ik zwanger was ik zie ze bijna elke dag ze komen bijna iedere dag langs maar mijn beste vriendin is mn tweeling zus die zou me nooot verlaten