Wanneer op het potje?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Wanneer op het potje?

Wanneer ging jullie kindje op het potje? Of wanneer begin je hiermee?

Mijn zoontje is nu 1,5. Ik heb gelezen dat het dan al zou kunnen. Vooral als je kindje mee loopt met je naar de wc, en wilt weten wat er in de luier zit enzo, en nog wat tekenen dat je kindje er klaar voor is. Nu loopt mijn zoontje de laatste weken altijd achter me aan als ik naar het toilet ga. Zou ik er al mee kunnen beginnen? Hij heeft ook een hekel aan luiers.. als ik hem een luier omdoe krijst hij en trapt hij behoorlijk agressief van zich af. En zelf zou ik natuurlijk ook graag van de luiers af willen!

Iemand tips hoe ik het kan aanpakken? Ik denk gewoon vaak op het potje zetten? En had gehoord dat je moest klappen als je kind op het potje plast Smile ik wil gewoon zo goed mogelijk weten hoe ik het moet aanpakken zodat hij het begrijpt en hij over een half jaar of een jaar zonder luiers kan ! (Overdag in ieder geval)

Anonymous (niet meer actief)

Hoi,

Je kan het beste nog even wachten met het potje. Wanneer je te vroeg begint is de kans of falen heel groot en dat tast het zelfvertrouwen van je kindje aan.

Het beste is om te beginnen wanneer je kindje het verschil tussen plassen en poepen weet. En wanneer ze 's nachts al droog zijn.

Succes