Wie kan mij helpen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Wie kan mij helpen?

Hallo allemaal,
Ik ben 16 jaar en ongeveer 8 weken zwanger. (Weet niet precies, laat volgende week een echo maken.) Na lang na te denken samen met mijn vriend zijn we op de beslissing gekomen om het te houden. We vragen ons af hoe het zit met de erkenning van het kind.
Wij zijn allebei 16 en niet geregistreerd partner, hoe kan mijn vriend volgens de wet wel vader van ons kind zijn en gezag krijgen? Op de site van mijn verloskundige staat dat als je geen geregistreerd partner bent, dat je dan erkenning aan moet vragen zodat de vader volgens de wet niet als de vader wordt erkent. Dat willen we juist wel. Kan iemand ons helpen?
Groetjes , Anne.

MN

Jullie moeten naar je gemeente gaan en daar kan jou vriend jullie kindje erkennen. Je hebt dan een zwangerschaps verklaring van de verloskundige nodig en jij moet je handtekening zetten. Ik weet alleen niet helemaal zeker of jou vriend jullie kind wel kan erkennen want hij is minderjarig. Bel anders gewoon even naar je gemeente

Beheerder Marieke (niet meer actief)

Hallo Anne,

Als je klikt op de volgende link vind je informatie over erkenning: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind.

Jouw vriend kan jullie kindje erkennen. Je moet namelijk minimaal 16 jaar oud zijn.

Groeten,

Marieke

1 vd beheerders

Anne.v (niet meer actief)

Dankjewel voor de info!