Wonen: waar loop jij tegenaan?

66 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Wonen: waar loop jij tegenaan?

Woon je op jezelf? Bij je ouders, of bij je vriend? Hoe heb jij dat geregeld? En waar loop je tegenaan?

Anonymous (niet meer actief)

@Jantien,
Waarschijnlijk staat er niet zoveel in jouw encyclopedie.

Bij de regels staat:
val iemand niet persoonlijk aan, maar probeer iemand met argumenten te overtuigen.

Over een jaar of 4 - 5 moet je je kind waarschijnlijk ook naar zo'n fucking leraar bebrengen (of je moet thuisonderwijs gaan geven).

Anonymous (niet meer actief)

In de tussentijd kan je nog aan je sociale vaardigheden gaan werken.

Ik zet geen foto's van mijn zoontje op internet, zolang hij er zelf geen toestemming voor kan geven.

Anonymous (niet meer actief)

Ik kan er voor kiezen om foto´s van mezelf op internet te plaatsen, maar een baby kan dat niet en daarom doe ik dat ook niet. In het verleden zijn er nml wel eens foto´s afgehaald en er zijn ook mensen die verkeerde bedoelingen hebben met foto´s van kinderen.
Soc.vaardigheden hebben m.i. te maken van hoe je met medemensen omgaat en dat is niet schelden of met schuttingtaal.

Anonymous (niet meer actief)

@LadyEssss,
Dit zij dingen die je ook in de bijsluiter kan lezen, en die is er juist voor bedoeld om gelezen te worden/.
Ik heb gelukkig geen ervaring met ongewenst/ongepland zwanger worden, dat is zo begin 18e eeuw (toen er nog geen voorbehoedsmiddelen waren, behalve kruiden in je vagina, periodieke onthouding of de coitus interruptus oid)

Anonymous (niet meer actief)

Dit was een reactie op ladyEss die aangaf dat ik volgens haar te veel zou googlen en dat dat zo anno 2010 was. Daarop was mijn anwoord dat je dit ook in de bijsluiter kan lezen.
Dus even goed mijn antwoord in het perspectief van de vraag lezen.
Ik weet niet wat voor iq hele jonge meiden hebben die niet weten hoe ze zwanger kunnen worden en die denken dat dat via orale seks kan of die niet weten waarom een condoom voor gebruikt wordt. Dan kunnen ze beter nog even met de barbies blijven spelen of toch maar even op internet kijken.
Dat is beter dan een ongewenste zwangerschap op heeele jonge leeftijd.

Anonymous (niet meer actief)

hier krijg je en geen urgentie en ben je het huis uitgezet krijg je nog niets wat je te horen krijgt is dat je maar kunt wachten tot je aan de beurt bent ook al heb je een kind . dat probleem heb ik dus en ik heb nu gewoon mazzel dat mn schoonmoeder en vriend zoiets hebben van kom eerst hier maar wonen voor een tijdje. anders kon ik met de kleine op straat gaan slapen

Anonymous (niet meer actief)

Wat denk je van al die mensen die uit elkaar gaan, die willen ook allemaal een huis hebben.
En de mensen die huizen onder verhuren.

Antje (niet meer actief)

Ik zit met het zelfde verhaal.
ik woon op kamers, een grote kamer van circa 40 vierkante meter.
Nu ben ik zwanger en kan ik hier niet blijven wonen met een klein kindje omdat alles op een ruimte zit.
en daar komt bij ; ik woon boven een cafe en drukke medebewoners!
Ze wouden me geen urgentie geven, een hulpverlening is er nu voor mij achter aan en die heeft een brief gestuurd naar het sociaal team.
die kunnen het nu bespreken en dan hopend op een goed resultaat!!

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb via een urgentieverklaring, die ik kreeg toen ik in een opvang woonde, een eigen woning gekregen. Heb er 7 maanden op gewacht maar het is eindelijk zover. 13 januari heb ik dan het verlossende telefoontje gekregen en heb ik eindelijk mijn eigen huis, met als geluk een gigantische tuin van 10 bij 10 meter en 3 slaapkamers, inloopkeuken en alles was vernieuwd voor ik introk. Plus dat ik bijzonder bijstand heb aangevraagd bij de gemeente en ik dus 3700 euro kreeg om mijn huis in te richten. Door nieuw en tweedehands te kopen heb ik nu een huis dat mensen hun mond open vallen zodra ze binnenstappen haha Biggrin Het is het wachten en de moeite waard geweest

Tashagirl1 (niet meer actief)

dat is echt heel goed nieuws! ik zoek ook een woning wat raad jij mij aan? ik ben 19 jr en in verwachting van een kleintje ik en mijn vriend samen op zoek naar een huis..

alvast bedankt en super goed nieuws!

Anonymous (niet meer actief)

Op welke site kan je je aanmelden voor urgentie? Mijn vriend en ik zullen dit in de toekomst hard nodig hebben!
Lieffs Emmy

Anonymous (niet meer actief)

Hoe kan je zo'n opvanghuizen en trajecten volgen? En kan dit ook samen mef je vriend erbij? Ik zelf woon in noord-brabant en zou altijd handig zijn als 2de optie als ik niet thuis mag blijven wonen als ik zwanger ben
lieffs semmy

Anonymous (niet meer actief)

Hoe kan je zo'n opvanghuizen en trajecten volgen? En kan dit ook samen mef je vriend erbij? Ik zelf woon in noord-brabant en zou altijd handig zijn als 2de optie als ik niet thuis mag blijven wonen als ik zwanger ben
lieffs semmy

Anonymous (niet meer actief)

Beste mammie18,

misschien kan ik je helpen door je tips te geven wat je eventueel kan doen om zelfstandig te gaan wonen met je zoon en dan ook wellicht de band met de vader op te bouwen. Heb in een soortgelijke situatie gezeten. Mijn emailadres is babyboo@live.nl.

groetjes

Bo Belle

Anonymous (niet meer actief)

Ja hoor geen probleem

Anonymous (niet meer actief)

de bocht
of valkenhorst ofsoiets

joyce (niet meer actief)

wat jammer dat het allemaal zo loopt en ik hoop dat je snel een woning/opvanghuis kunt vinden waar je kunt wonen met je zoontje.

Wel is er 1 ding je ouders zijn tot je 21ste financieel verantwoordelijk voor jou, dat wil zeggen dat zij ervoor moeten zorgen dat jij in een huis kunt wonen en eten, drinken en kleding moet kunnen kopen. als je niet bij hun thuis woont of als je bij hun woont.
Zij moeten als jij het financieel niet red bij staan in de kosten die je hebt met je zoontje.

als zij hierover moeilijk doen kun je dit zelfs helemaal via de rechter laten lopen en zorgen dat jij je geld krijgt.

verder weet ik niet of de vader je zoontje heeft erkend maar anders zou hij jou ook nog alimentatie moeten betalen om je zoontje te kunnen onderhouden.

groetjes.

Anonymous (niet meer actief)

Hee meiden,
Ik heb een dringende vraag!
Mijn nichtje (19) is 5 maanden zwanger, ze wist het pas met 15 weken maar ze heeft helaas al jaren problemen thuis. Hierdoor woont ze steeds bij andere vrienden en familie. Maar nu ze een kindje krijgt word het wonen moeilijk. Nu zijn we haastig op zoek naar iets van een tienermoedershuis of opvangcentrum maar er zijn overal lange wachtlijsten maar ze heeft nog maar minder dan 4 maanden tot de baby komt.. Nu had ik een vraag of jullie ervaring hebben met zo'n situatie en of jullie iets weten waar ze snel terecht kan? Het liefst in noord- Holland regio Haarlem of hoorn. Alvast bedankt!

anoniem19 (niet meer actief)

heej meiden wij wachten op een huurwoning maar we kunnen het pas echt betalen als we ook bijstandsuitkering krijgen maar die krijgen we pas als we volop elke dag gaan solliciteren een maand lang

Anonymous (niet meer actief)

Dat is toch niet zo'n probleem, ik moet ook de hele (iedere) maand werken voor ik mijn salaris krijg en solliciteren is toch geen dagtaak. Ik denk dat ik ook maar ga solliciteren ipv werken: tijd over!

anoniem19 (niet meer actief)

Jerry je weet dan ook nog niet eens zeken als je die bijstandsuitkering dan krijg, ik heb nu net maand lang gesolliciteert ze bellen ook naar die mensen toe Heb nog steeds niks gekregen

Anonymous (niet meer actief)

Uitkeringen zijn niet al te hoog en worden door mensen die werken opgebracht, dus je moet een uitkering zeker als iets tijdelijks zien en niet iets waar je een gezin mee kan financieren. Er zijn toch wel regels waar je aan moet voldoen, voor je een uitkering krijgt en als je daaraan voldoet moet je de uitkering gewoon krijgen. Helaas duurt het soms lang bij de gemeente/overheid.

Anonymous (niet meer actief)

een uitkering krijgen is nog niet zo makkelijk!
ik ben bijna 18 en wil graag op me zelf dus ik was vast wat dingen aan het uitzoeken maar een uitkering krijg ik niet, ik moet gaan leven van een stufie ? geen idee of de gemeente al gehoort heeft dat die word afgeschaft maargoed, en veder maargoed, en als dat niet lukte moest ik maar een lening aan vragen, of mijn ouders om geld vragen.. mijn ouders hebben het zelf ook niet breed dus mij ook nog geld geven lukt hun echt niet ?!

ben ik dan echt verplicht om op mijn 18e als in de schulden te zitten, het is heel fijn geregeld hier in nederland ..

Anonymous (niet meer actief)

Krisjee als je voor 2014 begin met een opleding blijf je studiefin. Ontvangen tot dat je klaar ben mt je opleiding... je kan ook extra studie krijgen als alleen staaande ouder (ong.450eu) of als jonge gezinnetje als de inkomen van je partner niet zo hoog is.. (ong.550).. met een kindje krijg je ook huurtoeslag.. je krijg ook kinderbijslag, kindgebondenbudget en kinderopvang toeslag.. dat kan je allemaal aaanvragen via toeslagen.nl met een DIGID inlog code die kan je op digid.nl aanvragen .. Smile

Anonymous (niet meer actief)

Dit is een hele late reactie !

dit wist ik namelijk nog niet !
ik wil in september weer beginnen met een opleiding dan ben ik een paar maanden 18 dan heb ik dus recht op stufi !

heel erg bedankt !!

Anonymous (niet meer actief)

Hallo, ik ben Stephanie 19 jaar bijna 20 woon gelukkig nu een maandje op mezelf mijn mijn vriend waar ik nu anderhalf jaar me heb, en sinds paar maanden verloofd. en OOops daar komt het?

jaja ik ben zwanger. ( ongelukje kan je het noemen ) Maar totaal niet ongewenst.

Het probleem?

We zijn pas klaar met het huis en hebben gelukkig nog een kamer over waar we tot heden nog niks mee konden, dus wel haha.

Alleen hebben we weinig geld mijn vriend heeft een uitkering en ik werk maar verdien ook niet meer dan 1000 euro per maand. Waar kan ik nou echt hele maar ook SUPER voordelige spullen voor de baby kamer kan halen. we hebben nog geen bed of commode laat staan kleertjes etc. heeft iemand tips of iets ?

gr Stephanie

Anonymous (niet meer actief)

Hoi allemaal! Ik ben Lotte, over 2 maandjes word ik 18. Ik ben vandaag precies 5 weken en 1 dag zwanger.. ik heb een afspraak gemaakt bij de verloskundige op 9 april, en ik vroeg me af wat ik bij z'on eerste echo kan verwachten..?

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb een probleem
Ik heb gehoord van een vriendin van mij dat bij de woonstichting area in uden (waar we wonen) dat ze daar geen urgentie kunnen regelen voor tienermoeders. Omdat daar in het verleden misbruik van is gemaakt.
Ik heb nu nogal stress omdat ik nu dus geen woonplek heb voor mij en het ongeboren kindje.
Wat moet ik nou doen?

Anonymous (niet meer actief)

Sinds wanneer ben jij ineens zwanger?

Anonymous (niet meer actief)

Lees mijn dagboek daar kun je lezen dat ik Nóg niet zwanger ben maar misschien wel vanaf volgende week. Daarom wil ik alles netjes op tijd kunnen regelen en ben ik al naar informatie aan het zoeken.

Anonymous (niet meer actief)

Als je alles netjes op tijd wil regelen zorg je dat je een huis hebt voor je überhaupt begint met klussen.

Anonymous (niet meer actief)

Das mijn keuze toch.
Vroeg niet om jou commentaar als je toch niks nuttigs te melden hebt.

Anonymous (niet meer actief)

Eens met Hopefull en urgentie is daar niet voor bedoeld.
Je deelt toch zelf mee, dat je stress hebt, doordat je geen urgentie krijgt, dan moet je ook niet miepen dat de reacties je niet aanstaan. Dus gewoon eerst op een huis wachten en dan gaan 'klussen''.
Een kind is geen experiment, een kind moet in een zo goed mogelijke omgeving geboren worden, om zich optimaal te kunnen ontplooien.
Je komt er onvolwassen over!

Anonymous (niet meer actief)

Aangezien jij al een zoon en dochter hebt.. dit forum is bedoeld voor tienermoeders niet voor zoiets..
En dit forum is ook om elkaar te steunen en niet elkaar af te zeiken.
Dus nie zo "miepen" op mij zoals jij dat noemt.
Dus wie is hier nou onvolwassen?
Dit is mijn keuze.

Anonymous (niet meer actief)

Er zijn hier wel jonge moeders die meer dan 2 kinderen hebben...

Anonymous (niet meer actief)

Wie kan urgentie aanvragen?
U kunt alleen urgentie aanvragen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

Er is plotseling, buiten uw schuld en verantwoordelijkheid, een verandering in de leefsituatie ontstaan waardoor een ernstig probleem bestaat dat alleen met andere huisvesting opgelost kan worden.
De situatie is binnen de gemeenten Uden of Veghel ontstaan en u moet minstens 1 jaar in Uden of Veghel (of een van de bijhorende kerkdorpen) wonen.
U bent zelf aantoonbaar actief op zoek geweest naar een passende woning.
U staat ingeschreven als woningzoekende bij Area.
U heeft de vragen van het aanvraagformulier volledig en naar waarheid ingevuld en de gevraagde gegevens ingediend bij de aanvraag.

Een zwangerschap is bij geen enkele woningstichting een reden tot urgentie.

Even wachten dus met een zwangerschap op stapel te zetten.

Als zwangerschap een reden voor urgentie mocht zijn, is het bij jullie wel d e omgekeerde volgorde. (Zwanger worden omde urgentie)

Geduld is een schone zaak, en dat is voor veel mensen ook zo bij zwanger worden...

Waarschijnlijk kan je wel in de vrije sector huren of een huis kopen.

Anonymous (niet meer actief)

Klopt.
En ik heb nog geen kinderen en dan wil jij mij gaan vertellenhoe ik het allemaal moet doen terwijl je zelf de fout 2 x hebt gemaakt. En mij dan wijze raad wil geven.
No thanks..

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb de fout niet 2x gemaakt, onze zoon en dochter zijn zeer gewenst en zeker geen ´foutjes´.Alleen hadden we bij de eerste maar een 3 kamerwoning en ben ik hoogzwanger verhuist naar ons nieuwe huis. Dat was verder geen probleem omdat vrienden en kennissen geholpen hebben met klussen en verhuizen. Ook hebben we alle bei een vaste baan, dus verkeerde conclusie getokken.

Anonymous (niet meer actief)

Niu jij hebt dan ook een verkeerde conclusie bij mij getrokken.
Want ik kan altijd ergens terecht en we hebben al veel spullen voor de uitzet en zodra we een huis hebben helpt MIJN FAMILIE gewoon mee. En geen vrienden. Familie is het belangrijkst en die helpt mij daar WEL in. dus ook Jij hebt een verkeerde conclusie getrokken Wink

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb ook een geweldige familie, mijn moeder bijv. werkt in het onderwijs en is zelfs minder gaan werken om 2 dagen op te passen, op de dagen dat ik werk is ze bij ons thuis, doet ze de was, de huishouding en kookt ze het eten.
Ze heeft tot 2x toe de babyuitzet genaaid, lakentje,waskussenhoezen met kantjes en balletjes ed, kruikezakken, lakentjes enz. Maar ze zijn helaas niet handig met klussen in huis, dat laten ze altijd doen en aangezien wij veel handige vrienden hebben met aannemersbedrijf, hebben zij ons geholpen. Niks mis mee, toch?

Anonymous (niet meer actief)

Luister JIJ noemt MIJ onvolwasse terwijl Jij Je Moeder je eten laat koken op een vaste dag en je was doet?! Dat is pas onvolwasse..

Anonymous (niet meer actief)

Je bent nu helemaal de weg kwijt, veel plezier!

Anonymous (niet meer actief)

Jij moet gewoon nog heel veel leren over volwassen worden/zijn en over verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor de dingen die je doet. Laat staan dat je er aan toe bent om een kind op te voeden. Het feit dat jij niet inziet dat het onverantwoordelijk is om aan kinderen te beginnen voor je al je zaakjes op een rijtje hebt (huis, etc) bewijst dat alleen maar.

De manier waarop jij iedereen afbekt die jou erop wijst dat het geen goede beslissing is geeft ook alleen maar aan hoe jong en onvolwassen je nog bent. Je neemt niks van ons aan terwijl wij degene zijn met ervaring en er dus meer van af weten dan jij. Jij denkt niet aan wat het beste is voor het kindje maar aan wat JIJ wil. JIJ wil een kind dus dat moet er komen, dat je dat kindje helemaal niet kan bieden wat het verdient/nodig heeft daar denk je niet aan of het interesseert je niet.

Jouw manier van redeneren is heel kinderlijk. Je denkt niet na over de lange termijn gevolgen van je beslissingen. Dat is heel normaal, daar ben je jong voor maar het geeft wel aan dat je er nog niet aan toe bent om moeder te worden.

SmvBrinn (niet meer actief)

Hellemaal mee eens!!!

Anonymous (niet meer actief)

Nou en of ik mijn kindje veek kan bieden net zoals jullie.
Ik hoef toch niet rijk ge zijn of in een villa te wonen om mijn kind alles te kunnen bieden?
Mijn vriend en ik zijn druk bezig mrt huisjes bezicjtigen dus we zullen binnekort écht wél een huisje hebben.
En trouwens waarom stressen jullie zo?
Ik ben nóg niet eens zwanger. Eerst alles maar is afwachten Wink en dan nog blijft het altijd mijn keuze wat jullie ook zeggen. En het kind heeft altijd nog het meest liefde nodig. Kheb al wat spullen gekocht en steun van mijn schoonfamilie. Dus mijn kindje komt dán niks tekort!

SmvBrinn (niet meer actief)

Emmy iemand die hier onvolwassen is ben jij! Heb t je laatst ook in de chat gezegt!! Eerst huisje etc! De belangrijkste dingen voor een baby is een stabiele thuis situatie en ook echt een thuis hebben!! Maar jij bent lekker naïef en denkt ohh een baby schattig dat wil ik nu ook!! Je kan beter nog een paar jaar wachten tot je zelf volwassen bent en ZELF ZONDER HULP VAN JE OUDERS voor die kleine kunt zorgen!!! MENS DENK NA!!!

Anonymous (niet meer actief)

Bemoei je er niet mee!
Jij weet helemaal niet wat ik allemaal heb geregeld en kan regelen.
En ik doe het allemaal met mijn vriend samen ZONDER OUDERS. ik ben niet zo wanhopig om mn ouders te vragen voor hulp. Ik doe ALLES ZELF. dus...

Anonymous (niet meer actief)

Dus zeg dat allemaal maar tegen jerrycannetje want die heeft hulp van dr ouders! En niet ik! Berijpend lezen heet dat Wink

Anonymous (niet meer actief)

Ik ga iedere avond naar mijn moeder en dan hou ik een pistool tegen haar hoofd, en dan heeft ze maar te helpen anders haal ik de trekker over!

Het aanbod om 2 dagen op te passen, komt helemaal van mijn moeder ZELF vandaan. Ze hoeft het niet te doen, maar ze vindt het heerlijk om voor onze kinderen te zorgen. Omdat mijn vader vaak voor zijn werk in het buitenland is, is het voor haar ook gemakkelijk om bij ons te eten. Daar is toch niks mis mee, dat DOET ZE HELEMAAL UIT ZICHZELF. Wij zijn er natuurlijk super mee geholpen, want het is heerlijk thuiskomen als het eten op tafel staat en het huis netjes is.

Mijn moeder heeft jarenlang kleuters gedaan op school, nu heeft ze groep 5, voor kinderen zorgen is helemaal haar ding, dus het is voor de kinderen ook fijn dat hun oma komt en dan kunnen wij ook gerust naar ons werk.

Ze hoeft het niet gratis te doen, we gaan iedere maand een paar keer gezellig uit eten!
Dus daar hoef je ook niet over in te zitten.

Overigens zei je gisteren: ''

Overigens schreef je 24/3: 'Familie is het belangrijkst' en daarin ben ik het helemaal met je eens, een goede relatie met je familie is heel belangrijk voor je en zeker voor je kinderen!

Anonymous (niet meer actief)

Thanks. Dit forum is inderdaad om elkaar te steunen. X

Pagina's