De zorg voor je kind: deel je ervaringen!

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
De zorg voor je kind: deel je ervaringen!

Het consultatiebureau, groeispurtjes, het eerste hapje... Hoe gaat het met de zorg voor jouw kleine?

Anonymous (niet meer actief)

Tja en jij zegt dat ik betweterig ben.

Wat zijn je wetenschappelijke bewijzen dat een KDV goed is voor een kind, omdat je toevallig een positief voorbeeldje hebt.

Misschien doet je beste vriendin wel weinig met haar zoontje wat hem stimuleert of is hij gewoon niet zo intelligent, misschien is haar kindjes wel een laatbloeiertje en gaat hij straks ineens sneller in zijn ontwikkeling dan je neefje, heb je daar al over nagedacht?

Een op een aandacht is veel beter voor een kind, dan een KDV, bovendien zijn er nu kinderdagverblijven waar pedo's leider zijn en zijn er ook KDV waat het CO2 gehalte in de lucht te hoog is.

Er zijn ook KDV waar te weinig leidsters zijn (om kosten te besparen) of er staan onvoldoende gekwalificeerde krachten (veel stagiaires)voor de groep.

Er zijn ook KDV waar een kind teveel verschillende leidster heeft en daardoor niet kan hechten, wat later weer allerlei problemen geeft (geen bodem-syndroom).
En dat heb ik ook niet van google maar dat staat in mijn studieboeken orthopedagogie.
Ook zijn er KDV en dat worden er steeds meer, die in handen zijn van grote investeringsmaatschappijen en die bezuinigen heel erg op de personeelskosten.
En dat heb ik gelezen in de krant voor het geval dat je denkt, dat ik het gegoogled heb.
Zelf voor je kind zorgen, of een opa en oma, een goede kennis is het bese voor je kind.

Anonymous (niet meer actief)

Er is eind december een onderzoek gehouden door abva/kabo (vakbond) onder medewerkers van kinderdagverblijven en daarin geeft de helft van 500 ondervraagden aan regelmatig alleen voor de groep te staan en/of teveel kinderen in de groep te hebben.
Kinderopvang is gewoon big business en daarbij worden kinderen wel eens uit het oog verloren.
Dus er kan bij wet van alles geregeld zijn, maar zolang er niet heel vaak gecontroleerd wordt kan er veel mis zijn.

Anonymous (niet meer actief)

@Valentia, ik hebde PABO gedaan, een opleiding orthopedagogie en ben nu met de opleiding lichamelijke oefening begonnen (dus weet ook wel wat van kinderen).
15 oktober is onze zoon geboren en over 6 weken ga ik weer beginnen in mijn groep 3, dat doe ik al voor het 5e jaar.
Mjn moeder gaat 1 dag oppassen, mijn man gaat 1 dag korter werken en hij gaat 1 dag naar de gastouderopvang bij een vriendin en dan hoop ik 3 dagen te gaan werken, zodat ik de eindverantwoording voor de groep hou.
Mijn moeder is ook juf, al haar hele leven en hij gaat het super leuk met haar krijgen, ook op de boerderij bij mijn vriendin is het leuk met de andere kinderen.
Persoonlijk heb ik liever dat er minder personeel bij de AH werkt dan in de kinderopvang, vind het een slechte vergelijking. Kinderopvang gaat heel veel geld in om en de praktijk is helaas vaak anders dan de theorie.

Anonymous (niet meer actief)

Zijn vader en oma zijn geen onbekenden, dus de enige onbekende is mijn vriending en die kent hij inmiddels ook al. Bovendien is hij straks al een half jaar.
Misschien dat jij het allemaal niet meegemaakt hebt, kinderen zijn heel erg kwetsbaar en in het onderwijs hebben wij geen onderbezetting. Ik werk nml. op een school met 130 kinderen, die door donaties van ouders en andere belangstellenden heel veel geld in kas heeft en alleen al door daar wat van te gebruiken worden bij ons een extra leerkracht betaald. De groepen zijn tot nu toe niet groter dan 23-24 leerlingen.
Afgelopen zomer zijn wij er op school achter gekomen, dat er een docent bij ons op school werkte met vervalste papieren, dat hadden wij nooit achter haar gezocht, dus dat kan overal voorkomen.
De site is trouwens ook voor JONGE moeders.

Anonymous (niet meer actief)

De realiteit van de kinderopvang:

kijk naar de aflevering van 15 april van Oauw en Witteman het stukje met de voorzitter van BOink Gjalt Jellesma.

Anonymous (niet meer actief)

Sorry, bedoel Pauw en Witteman

Anonymous (niet meer actief)

Het wordt door de overheid vergoed, omdat zij graag willen dat beide partners werken, zodat ze beide meebetalen aan belasting en soc.premies.
Kinderopvang is een sector waar heel veel geld in omgaat en waar door hier een daar een steekje te laten vallen of een oogje dicht te knijpen nog meer verdiend kan worden.
Natuurlijk zijn er goede kinderdagverblijven, maar ze zijn niet allemaal zo goed als we altijd gedacht hebben.

Anonymous (niet meer actief)

Alleen zijn kinderen en vooral hele jonge kinderen op een kdv veel kwetsbaarder dan kinderen in de basisschoolleeftijd.
En voor scholen gelden veel strengere controles. Er sterven bijv. nog altijd meer kinderen aan wiegedood in een kdv als thuis.