Verblijfplaats

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Verblijfplaats

Ik heb eens zitten kijken op het Internet en er een aantal mailtjes uitgestuurd en het valt mij op dat de meesten opvangen/tehuizen alleen bedoelt zijn voor de moeder en het kind. Nu willen ik en mijn vriendin graag samen zijn wanneer het kind opgroeid alleen kunnen we nog geen huis betalen. Mijn vraag is dus eigenlijk of een van jullie misschien een plek weet waar zowel moeders als vaders terecht kunnen om te zorgen voor hun kind.

Anonymous (niet meer actief)

Er zijn eigenlijk weinig opties in jullie geval. Ik neem aan dat jullie allebei bij jullie ouders wonen. Misschien is het een optie om bij een van de ouders samen te gaan wonen, je kan misschien nog wel op eigen adres ingeschreven blijven. Dan logeer je zogezegd en krijgt moeder ook meer kindgebonden budget.

De tweede optie is een huis huren. Een van jullir of beide moeten werken, naar school enz. Je krijgt zodra het kindje er is huurtoeslag.

Ik hoop dat jullie eruit komen

Anonymous (niet meer actief)

Bij een van onze ouders is een kleinen kans dat er er terecht kunnen als het kind er is. En wat je zei over de huurtoeslag weer je misschien waar ik daar wat meer over kan vinden ??

Alvast bedankt voor je hulp

Anonymous (niet meer actief)

Dat is vervelend dat jullie daar niet terecht kunnen. Misschien moeten ze nog aan het idee wennen. En als er echt geen oplossing is kan jij altijd nog tijdelijk naar een tienermoederhuis.

Huurtoeslag krijg je van de belastingdienst en is afhankelijk van inkomen en de kale huurprijs. Zo huren wij een woning voor 500 euro en krijgen wij 250 euro voorschot elke maand van de belastingdienst, hiernaast betaal je dan wel gas/water/licht. En alle huishoudelijke spullen.

Misschien is het qua opleiding een idee om werkend leren te gaan doen? Zodat je toch inkomen en school hebt. (Ik weet niet hoe oud jullie zijn en of je werk/school hebt enz)

Je mag me ook altijd een prive berichtje sturen als je andere vragen hebt.