15 en zwanger

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
15 en zwanger

Hoi,

Ik ben 15 en ik ben al een week overtijd.
Ik denk dat ik zwanger ben.
Ik heb een vriend, hij is wel al bijna 19.
Ik heb het al met hem besproken.
Hij heeft al wel een kinderwens. ook al was het niet expres want ik ben ook aan de pil.
Hij wil het dan ook houden. Maar ik weet niet of ik het wel wil houden.
Heeft er iemand tips.

Groetjes anoniem.15

Sarahhhh

Heei meiddd

Je hoeft je geen zorgen te maken. Doe eerst een test om het zeker te weten! Ikzelf heb een keer een cyclus overgeslagen dus ik was een hele maand overtijd.

Daarna toch ongesteld gewordenn. Heb je veel stress? Dit kan een oorzak zijn.

Als je de pil goed slikt is de kans heeeeeeeel kleinn dat je nu zwanger bentt. Er is naturlijk altijd een mogelijkheid maar de kans is zeer klein

En als het zo zou zijn wat ga je dan doen? Wil je het houden. Heb je genoeg geldd en tijd voor je kindje? Hoe gaat het dn metje school of werk?

Denk er goed over na maar doe eerst een test! Ikzelf raad de kruidvat testem aan hier heb je er dan 2 voor 5 euro en die zijnheel gevoelig. Je kunt ze 4 dagen voordat je ongesteld moet worden al testen dus bij jou zou ie in dat geval positief moeten aangeven.

Hou me op de hoogte

anoniem.15 (niet meer actief)

Ik ben de pil een keer vergeten laatst maar ik heb het vanmiddag getest met mijn vriend en ik ben zwanger.
Hij wil het houden maar ik weet het niet. Financieel zou het kunnen en tijd kun je maken. Maar ik ga ook nog
naar school en ik wil graag uitgaan enzo.

JouwMooieReisje
afbeelding van JouwMooieReisje

Misschien wil je het kindje nu niet en laat je het weg halen, maar misschien wil je over een aantal jaren wel een kind en lukt het niet. Dan was dit kindje misschien het enigste kindje wat je kon krijgen en kun je nooit meer moeder worden als je het dan weg laat halen.

Het komt vast wel goed. Je vriend is bijna 19. Als hij dit kindje echt wil, moet hij ook flink aan het werk gaan voor zijn gezin

Misschien als het kindje er eenmaal is hoef je ook niet meer uit te gaan. Je hebt je kind en die wil je niet achter laten en daar wil je zoveel mogelijk bij zijn. Vooral als je nog naar school gaat.

anoniem.15 (niet meer actief)

Ja klopt. Maar uitgaan was maar een voorbeeld.
Want ik hou van m'n vrijheid en als ik er voor kies zit ik er wel aan vast.
Ik ga liever met vrienden dingen doen dan dat ik alleen thuis blijf.
Uitgaan is daar maar een voorbeeld van. Ik ben bang dat ik straks geen
tijd meer voor mezelf overhoud.

onee 14 (niet meer actief)

hallo anoniem 15

ik zelf heb ook een kindje ik werd zwanger op mijn 14 wat best vroeg is. Ik kan goed begrijpen dat je bang bent dat je geen vrijheid meer hebt. maar je kan natuurlijk ook misschien je ouders of vrienden vragen om een keer op te passen.

Je moet natuurlijk zelf weten of je het kindje houd of niet maar denk ook aan de positieven punten. Je krijgt (misschien) een kindje dat is het beste (vind ik) wat je kan krijgen.

Je hebt met een kindje minder vrije tijd dat geef ik toe maar kijk ook is wat je er voor terug krijgt.

Kies in ieder geval zelf wat je wil en doe het niet omdat iemand uit de buurt dat wil. Het is snel weg gehaald en je krijgt het nooit meer terug zorg dat je achter je keuze staat.

anoniem.15 (niet meer actief)

Aan de ene kant wil ik het ook wel houden en mijn vriend ook
Maar je moet er ook zoveel voor opgeven. Ik zit nog met school en zo.
En straks krijg ik er spijt van dat ik het heb gehouden en er zoveel voor
opgegeven heb. Aan de ene kant wil ik het wel het wel graag houden
maar er zitten ook zoveel dingen aan die je moet laten vallen.

Anonymous (niet meer actief)

tips: zeker het kind houden.
Ik ben ook 15 en zwanger.
ik heb geen vriend maar het kind hou ik toch

Isabeautje (niet meer actief)

Heey ik ben zelf 30 september bevallen van een jongen en wij zaten er eerst aan te denken om hem te laten adopteren.. Wij kwamen er met 31 weken en 6 dagen achter en ik ben zelf 17. Toen ik eenmaal was bevallen was de keus ontzettend makkelijk, je ziet het koppie en je wordt gewoon verliefd op je eigen kind. Ik en mijn vriend zouden ons zoontje ook niet meer kunnen missen en met hulp van vrienden en familie redden we het prima! Het is niet het einde van je vrijheid, die wordt beperkt maar bij ons staan de opa's en oma's, ooms en tante's in de rij om te mogen oppassen dus het is allemaal heel goed te doen uiteindelijk. Heel veel succes in ieder geval en heel veel sterkte met welke beslissing je ook maakt!

Anonymous (niet meer actief)

Hoi! Ik weet niet of je intussen al hebt besloten, maar ik raad je aan om je kindje niet weg te halen. Ik heb met heeeeel veel tienermoeders gesproken die het kindje hebben weggehaald. IEDEREEN heeft hier spijt van gehad. De emotionele schade die je jezelf 'aanricht' wordt nergens vermeld, maar is zo ontzettend groot. Als je de financiele middelen hebt, doe het!!! Het kindje leeft in jou buik! Het heeft een hart, wat met 16!!! dagen al klopt! Meid, ik wens je heel veel sterkte. Denk er echt heel goed over na!!!

Ik ben zelf mama van 2 kindjes: 1e miskraam na 13 weken. En het andere kindje is 1 week na de geboorte overleden door een hersenvliesontsteking. Ik mis ze vreselijk. Ik zou zo weer voor een kindje gaan, maar helaas kan ik geen kinderen meer krijgen. Echt waar, hou het!!! Als je het kindje niet wilt opvoeden, wil ik er voor zorgen. Ik zal het met heel veel liefde opvoeden! Dit zeg ik niet om je te pushen, maar om te laten zien dat er meer keuzes zijn dan te aborteren.

anoniem.15 (niet meer actief)

Ik het nog niet of ik het wil houden. Mijn vriend wil het wel graag.Maar zelf weet ik het nog niet want ik zit dan wel met school en zo.
En ik zou dan moeten verhuizen. Want mijn vader wil dan dat ik bij m'n vriend ga wonen. Want zijn ouders hebben dat aangeboden of ik dat wil. Ik heb voor woensdag een afspraak gemaakt bij de fiom. Die leggen dan uit wat elke keuze precies inhoud.

gelukkigemama

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was zag ik ook mijn wereld instorten. Ik zit nog op school, niet meer uit gaan, nooit meer spontane dingen doen etc. Ik zou verantwoordelijk moeten worden voor iemand voor de rèst van mijn leven. Toch heb ik nooit een abortus overwogen. Ik wist van mezelf dat ik, als ik later kinderen zou krijgen, zo'n spijt zou krijgen als ik een broertje of zusjes weggehaald zou hebben, omdat ik nog perse dronken in een kroegje wou gaan zitten, bij wijze van spreken natuurlijk Wink Maar ik heb net als jou toen ook het aanbod gehad om bij mijn vriend te gaan wonen. (Waar ik in eerste instantie verschrikkelijk boos om werd, want wat dachten ze nou? Dat ik zomaar effetjes bij hun ging wonen?) Maar op ten duur, als je het aanbod krijgt, moet je er super blij mee zijn, je begint je eigen mini gezinnetje, met je vriend, jij en je kleine mengseltje van jullie 2, omdat je dan ook nog het financieel kan ondersteunen, plus dat je (zijn) ouders hebt die er voor open staan, zou ik er gewoon voor gaan.
En je kan best nog uitgaan hoor, alleen nu nog even niet, (nouja ik ben in het begin nog wel uit geweest, maar dan zonder alcohol, en iets korter dan normaal Wink ) maar je bent nog jong en zijn ouders willen echt wel een avondje oppassen, of vriendinnen van je. Zoveel mensen gaan je willen helpen.
Het is zeker niet makkelijk allemaal, maar een mensje uit je laten weghalen heeft ook een grote impact, en die is op langere termijn. Een kind houden is voor nu lastig, maar op latere termijn ben je er super blij mee en kan je hem nooit meer missen.
Dat is mijn gedachte hierbij, en wat ik opgestoken heb van mensen met dezelfde ervaringen.
Mijn babytje komt pas over een paar weekjes. Smile
Eerst nog de verhuizing ondergaan.. wat heel zwaar is, maar wel het beste voor het kind!