19 en alweer zwanger..?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rodevlinder
19 en alweer zwanger..?

Toen ik 15/16 was plaatste ik hier al berichtjes op het forum omdat ik zwanger was. Uiteindelijk na aandringen van mijn exvriend (en zelf was ik het er wel een beetje mee eens) heb ik het weg laten halen. Ik zat in 4 vwo en ik wilde niet mijn toekomst “verpesten”. Soms heb ik hier spijt van maar ik denk dat het toch de juiste beslissing was.

Na deze “fout” heb ik 2 jaar een spiraaltje gehad en ben ik daarna aan de pil gegaan. Ik ben nu 8 maanden aan het reizen met mijn nieuwe vriend maar ineens denk ik dat ik zwanger ben. Door de pil heen. Het voelt precies zoals toen, natuurlijk is nog niets zeker maar ik heb meteen alweer paniek. Mijn vriend zei een paar maanden geleden dat ie blij was dat ik wel open stond voor een abortus als het een keertje “mis” zou gaan, ik zei toen dat ik het nooit een tweede keer zou doen. Maargoed, ik slik de pil heel netjes dus geen paniek. Wel paniek nu. Ik ga volgend jaar naar de uni en een kind kan echt niet maar een abortus wil ik ook niet eigenlijk.

Ik ben ook niet ongesteld geworden in mijn stopweek, en daarvoor vermoedde ik al een zwangerschap. Ik zit nu in the middle of nowhere in Azië dus een zwangerschapstest zit er de komende weken ook even niet in.

Ik ben misschien te voorbarig maar ik wil graag alvast wat dingen op een rijtje zetten op de eventuele keuze goed te kunnen maken. Is hier iemand anders die ook studeert aan de universiteit? Dat is mijn grootste zorg, ik wil echt graag studeren en het studentenleven meemaken maar met een kind is dat bijna onmogelijk... Daarbij ben ik nog niet zolang samen met mijn vriend en ik weet echt niet of hij bij me zal blijven. Ik ben bang van niet en dat zou ik echt niet aankunnen.

Okeeee veel gedachtes. Ik hoop dat er iemand is waarmee ik even kan praten.

Pres0503

Heyy, ik studeerde zelf aan de uni toen ik in me eerste jaar al zwanger bleek te zijn, heb uiteindelijk wel het kindje gehouden.
Als je wilt kan je me altijd een berichtje sturen Smile

zwaan1990

ik snap dat het heel moeilijk is.
er zijn meerdere optie`s dan abortus.
laten adopteren? maar houden kan ook natuurlijk! als je je idd zwanger bent en je je kindje houd zijn er veel mogelijkheden om toch door te gaan met je opleiding.

zelf ben ik ook een keer niet ongesteld geworden in mijn stopweek, niet zwanger wel aantal symptomen. de huisarts vertelde dat dit met stress te maken had. bij jou zou het ook door verandering van de omgeving kunnen komen.

succes! en veel plezier nog even in middle of nowhere!

Anne-Fleur

Ik zit in een soortgelijke situatie, studeer ook op het hbo. Van plan na deze studie na de zomer naar de uni te gaan. Wel zeker dat ik 4 weken zwanger ben. Daarnaast ook kort samen met mijn vriend. Wellicht kunnen we elkaar helpen met her afwegen van vooras en tegens! Stuur maar een berichtje als je dat fijn vindt.

rodevlinder

Dankjewel voor de reacties! Over een week ben ik weer enigszins in de bewoonde wereld dus dan ga ik een test halen. Als het positief blijkt te zijn stuur ik jullie zeker een berichtje!

x.