Hoe kun je een keuze maken als je ongepland zwanger bent?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Hoe kun je een keuze maken als je ongepland zwanger bent?

Ik vraag me af waar jullie je keuze op hebben gebaseerd bij het uitdragen of afbreken van je zwangerschap. Hebben jullie hulp gehad van bijvoorbeeld Fiom of Siriz? En wat is het verschil tussen die organisaties?

Pres0503 (niet meer actief)

Ik heb via siriz hulp gehad met huisvesting aangezien ik in een normale studentenhuis woonde en eigenlijk op straat zou komen te staan als ik de baby zou houden.
Mijn enige twijfelpunt tussen het wel of niet houden was dan ook of ik ergens terechtkon, de rest had ik wel vertrouwen in, maar het hangt ook een beetje af van de stad waar je in woont

Beheerder tiene... (niet meer actief)

Hallo Michelle,

Uit je berichtje maak ik op dat je zwanger bent en bezig bent met het maken van een keuze. Het is altijd goed om hier met een deskundige over te praten. Alle voors- en tegens op een rij te zetten, te bespreken waar je vast loopt, wat er allemaal voor mogelijkheden zijn, etc. om zo een weloverwogen keuze te maken.

Voor face to face contact raad ik je aan om een afspraak te maken met de GGD bij jou in de buurt. Zij bieden besluitvormingsgesprekken aan en kunnen jou ondersteunen in het maken van een weloverwogen keuze. Je kunt ons ook bellen dan kunnen we kijken naar wie we je kunnen doorverwijzen, ons telefoonnummer is: 0881264900.

Daarnaast hebben we  de online keuzehulp module https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/zwanger-wat-nu/online-keuzehulp  Deze module bevat informatie en oefeningen die je kunnen helpen bij het nemen van jouw besluit. Indien gewenst kun je hier ook in contact komen met een hulpverlener, die jou hierbij ondersteunt. 

Ik hoop je hiermee iets verder geholpen te hebben en wens je veel sterkte! 

Tanja van der Werff

Beheerder Tienermoeders

Chrizzy (niet meer actief)

Ik heb mijn besluit vooral gebaseerd door informatie in te winnen op het internet over het wel of niet houden van het kindje. Ook heb ik een paar gesprekken gehad bij het Fiom omdat mijn ex de zwangerschap niet wilde voortzetten en ik dit wel wilde. Mijn ervaring met het Fiom is dat ze alleen de punten aanhaalden om het weg te laten halen en ik voelde mij dan ook totaal niet begrepen. Ik ben achteraf ontzettend blij dat ik naar mijn eigen gevoel heb geluisterd en wel de zwangerschap heb doorgezet.

Ik zie dat je berichtje al even geleden is en hoop voor jou dat je een keuze hebt kunnen maken waar je 100 % achter staat

Beheerder Van (niet meer actief)

Hallo Chrizzy,

Vervelend om te lezen dat je dit zo ervaren hebt.

Fiom is neutraal en bespreekt met de vrouw alle mogelijke opties, zodat zij zelf een overwogen keuze kan maken.

Goed dat jij jouw gevoel hebt gevolgd, dat is namelijk wat wij ook graag voor de andere vrouwen willen.

We willen graag jouw verhaal horen. Zou je hierover contact met ons op willen nemen. Je kunt bellen naar 088 126 4900.

Groetjes Vân

 

Beheerder Tienermoeders.nl