Zwanger of niet...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger of niet...

Hallo allemaal!!

Ik zit met wat vragen en hoop dat jullie me advies willen geven of mogelijk contact met me zoude willen erover

Ik ben 19 jaar oud en woon nog thuis en werk momenteel me vriend is bijna 24 woont ook nog thuis en werkt ook. Ik ben dan ook 3 maanden geleden gestopt met de pil omdat ik er teveel last van had en wilde perse alles zelf regelen en bij houden nou heb ik dezen maand de 23ste me ovulatie dag gehad en me. Vruchtbare dagen tijdens die dagen heb ik dan ook echt me eisprong gevoeld en zeker 2 dagen erg beroerd en moe geweest en daarbij ook sex gehad met condoom waarbij die 2x gescheurd is tijdens me vruchtbaren dagen... Nu ongeveer 5 dagen verder en heb extreem veel last van moeheid en eetlust met daarbij dat ik me erg anders voel en klinkt misschien gek of vies maar ook meer vocht verlies ik durfde nog geen zwangerschaps test te doen dus heb maar een ovulatietest gedaan om is te kijken hoe die reageert en de streep was bijna net zo donker als de streep er naast maar tog heb ik zo iets van ik wacht af tot de dag dat ik weer ongesteld zou moeten worden dus 6 januari

Dus hierbij ik weet niet zeker of het dan zwangerschaps symptomen zijn of hoe ik in de tussentijd mee om moet gaan en wat jullie mij als advies kunnen mee geven stel van ik ben dan echt zwanger tegen die tijd graag zou ik persoonlijk praten ook fijn vinden okal weet ik dan niet of het via de site gaat?

Dankje wel!

Beheerder tiene... (niet meer actief)

Hallo Jennifer,

Om helemaal zeker te zijn of je wel of niet zwanger bent, kan je het beste wachten tot het moment dat je eigenlijk ongesteld zou moeten worden. Vanaf dat moment werkt een zwangerschapstest namelijk beter. Het beste is om te testen als je één dag of meer overtijd bent. De zwangerschapstest reageert op het HCG hormoon in je urine. Als je zwanger bent, heb je elke dag meer van dat hormoon in je urine. Zodra je echt overtijd bent, bevat je urine genoeg HCG om de test positief te laten zijn. Er zijn goede testen te koop bij de drogist. Ook kun je een afspraak bij je huisarts maken om te kijken of je zwanger bent. Mocht je zwanger zijn dan snap ik dat je behoeft hebt om hierover te praten.

Voor face to face contact raad ik je aan om een afspraak te maken met de GGD bij jouw in de buurt. Zij bieden besluitvormingsgesprekken aan en kunnen jou ondersteunen in het maken van een weloverwogen keuze. Je kunt ons  bellen dan kunnen we kijken naar wie we je kunnen doorverwijzen, ons telefoonnummer is: 0881264900.

Ook hebben we  de online keuzehulp module https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/zwanger-wat-nu/online-keuzehulp  Deze module bevat informatie en oefeningen die je kunnen helpen bij het nemen van jouw besluit. Indien gewenst kun je hier ook in contact komen met een hulpverlener, die jou hierbij ondersteunt. 

Ik hoop je hiermee ietsje verder geholpen te hebben.

Tanja

Beheerder Tienermoeders

 

tiener17 (niet meer actief)

Was je uiteindelijk zwanger?
Je mag mij altijd een priveberichtje sturen als je wilt
Groetjes

nickyblogt (niet meer actief)

.