Zwanger willen worden maar PCOS:

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
DreamBaby
afbeelding van DreamBaby
Zwanger willen worden maar PCOS:

Dag meiden,

Ik ben een meisje van 23 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 katten in België.
Ik heb natuurlijk zoals vele hier ook een kinderwens dus ik ben al 1,5 jaar gestopt met de pil maar ik neem daar buiten helaas ook nog veel andere medicatie. Die het zwanger worden helaas moeilijker maken maar, ondanks dat hoop ik toch ooit eens zwanger te worden want een kindje is hier zeker welkom!

Over onze kinderwens gesproken trouwens. Ik ben ondertussen naar een gynaecoloog geweest voor een grondig onderzoek. En uit dat onderzoek is gebleken dat ik PCOS heb. PCOS houdt in, dat ik op mijn eierstokken blaasjes heb en dat het moeilijk maakt om een eitje te laten innestelen dus dat bemoeilijkt het zwanger worden wel. Door die PCOS heb ik ook een hele onregelmatige menstruatie cyclus dus ik krijg ook maar weinig ei sprongen dus ook dat bemoeilijkt voor mij het zwanger worden.

Dus daarom heeft de gynaecoloog mij Clomid (Clomifeen bevordert dat eicellen in de eierstokken rijpen en zet de eisprong in gang) en Provera (menstruatie opwekkers) voorgeschreven.

Dus nu zoek ik contact met andere meiden, die eventueel ook PCOS hebben..
Dus ben jij zo iemand? Dan mag je me altijd een berichtje sturen. Smile

_elinnee

Ik ben onwijs benieuwd of je al succes hebt met de medicatie.

Ik ben zelfs 2 jaar geleden gediagnostiseerd met PCOS. Afgelopen week kwam ik er achter zwanger te zijn. Helemaal natuurlijk, dus ik hoop dat mijn verhaal je een beetje hoop geeft!

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Ik ben nog niet met de medicatie begonnen, wegens persoonlijke reden maar nu heb ik aan mijn huisarts een verwijsbrief gevraagd voor het fertiliteitscentrum in het Middelheim omdat ik pcos heb maar mijn menstruatiecyclus is nu weer regelmatig want vroeger sloeg ik soms één maand over qua menstruatiecyclus.. Maar nu is ie dus weer regelmatig. Dus ik ga proberen te werken met een ovulatie berekening van het internet, eens kijken of dat het helpt maar ik ga sowieso ook wel een afspraak maken bij het fertiliteitscentrum in Middelheim hoor. En gefeliciteerd met je zwangerschap!! Hoe ben jij dan zwanger geraakt als je pcos hebt? door medicatie of?? Of toch op een natuurlijke manier?

_elinnee

Hee!

Ik ben in juli begonnen met de yazz pil, ik merkte dat dit vrij weinig goeds met mijn lichaam deed en stopte er dus mee. Ik werd toen ongesteld en dat duurde 8 weken lang. Daarna zonder enige vorm van anticonceptie seks gehad en ik ben begin november zwanger geraakt. Ik had geen idee of en wanneer ik een eisprong had.

Ik kwam 3 weken geleden terug van mn werk en had enorm zere borsten maar dat heb ik tijdens mn menstruatie ook, als dat bijna opkomt. Had nog 1 test in huis en deed m maar gewoon om het uit te sluiten. Tot grote verbazing kwamen er direct 2 strepen!
Omdat ik het niet geloofde heb ik nog 8 (ja echt, haha) testen gedaan. Knal positief. Nu 6 weken zwanger!

Ik wens je alle succes en als je vragen hebt mag je die altijd stellen!

Liefs

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Hey!

Ik heb altijd seks zonder enige vorm van anticonceptie. Om onderstaande reden;

Mijn vriend en ik zijn naar de huisarts geweest met een papier van mijn vriend zijn sperma controle van jaren geleden en uit dat papier kwam niet zo'n goed nieuws.... In het jaar 2009 waren er geen zaadcellen aanwezig en in het jaar 2012 waren er wel zaadcellen aanwezig maar dat zonder staartje (dus die konden niet zwemmen) dus ik en mijn vriend moeten waarschijnlijk naar een fertiliteitscentrum gaan (wanneer weten we nog niet) maar dan moet mijn vriend zijn zaadcellen terug gecontroleerd worden.

Dus of dat ik wél met medicatie (Clomid) kan zwanger worden terwijl mijn vriend zijn zaadcellen geen staart hebben, weet ik niet. Ik ben eigenijk bang dat het bij ons IVF ofzo zal worden maar daarom heb ik paar dagen geleden een verwijsbrief gevraagd voor het fertiliteitscentrum in het Middelheim. Omdat ik graag meer informatie wil over de manieren waarop ik wel zwanger kan worden en dan natuurlijk ook om mijn vriend zijn zaadcellen weer te controleren.

Dus dan maar eens bellen voor een afspraak in het fertiliteitscentrum in het Middelheim ziekenhuis en dan hopelijk kan ik/wij er gauw terecht. Maar ik zal je op de hoogte houden! En nogmaals gefeliciteerd met je zwangerschap!

Maar ik ga nu omdat mijn menstruatiecyclus nu wel regelmatig is) gebruik maken van de ovulaties berekeningen van het internet (omdat ik ovulaties testen om te kopen beetje duurt vind en weet ook niet hoe ze werken dus daarom maar even de berekeningen maken op het internet.

Maar weet jij soms een goede site waar dat je je ovulaties kunt berekenen want ik vind zoveel website's daarvoor maar weet niet welke eigenlijk redelijk betrouwbaar is... (voor zo ver dat internet dat kan zijn.)

Mag ik eigenlijk weten/vragen (uit nieuwsgierigheid) hoeveel jaar jij bent? Zelf ben ik er nu 24.

En als jij nog vragen moest hebben of meer wilt weten, vragen mag altijd!

_elinnee

Hee meisje,

Jeetje dat is dus dubbel moelijk om zwanger te raken! Ik zou je goed laten informeren door de gynaecoloog. Ik denk, indien zijn zaad nog steeds niet goed is, dat je idd op IVF komt. Wist je dat je daardoor meer kans hebt op een meerling?

Ovulatietesten werken sowieso niet bij vrouwen met pcos. Dit omdat bij ‘ons’ het LH hormoon ( het hormoon wat tijdens een ovulatie verhoogd is) altijd verhoogd is. Dus je hebt 90% kans dat je ovulatietest altijd positief is, op elke dag van de maand.

Ik ben 22! Smile

Je mag altijd berichten natuurlijk. Liefs!

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Hey!

De huisarts zei ook al dat het bij ons waarschijnlijk IVF zal worden, dus ik bereid me er al maar op voor.. Ook al zie ik het niet echt zitten moest het echt IVF worden omdat het niet echt pijnloos is maar ja.. het moet dan maar want ik wil echt wel graag een kindje.
Ik weet dat bij IVF de kans op een meerling hoger is en in mijn familie zijn wel wat tweelingen (namelijk mijn eigen broers) dus weet niet of dat dat de 'kans' nog groter maakt als er al tweelingen in de familie zitten? Maar ik zal zeker goed infomeren bij de gynaecoloog. Smile

Jij mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen. Liefs!

_elinnee

Hee meissie,

Pff ja ivf is heftig. Gelukkig bestaat de optie er wel!

Of het meer kans is weet ik niet, zou je even moeten overleggen met je gyn. Ik denk het niet hoor, alleen als t natuurlijk zou gaan.

Als je prive wil mailen/appen mag dat natuurlijk!

Liefs!

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Hey!

Heb je even privéberichtje gestuurd! Smile

Liefs!