Hoe reageert je omgeving? Wat is leuk en wat minder?

26 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Hoe reageert je omgeving? Wat is leuk en wat minder?

"Is dat je zusje?" krijgen jonge moeders wel eens te horen, als ze met hun dochter door de winkel lopen. Hoe reageren de mensen in jouw omgeving? Hoe reageren ze op school, of op je werk?

Anonymous (niet meer actief)

gefeliciteerd met je zwangerschap, en echt goed dat je ervoor hebt gekozen om het te houden want idd je krijgt er iets heel moois voor terug. mijn ex had het ook uitgemaakt toen ik erachter kwam nou prima hoor dat kleintje word wel groot zonder hem Biggrin ik heb nu een wolk van een dochter ze is nu inmiddels alweer 3 weken

Anonymous (niet meer actief)

Een slechte vader kun je missen als kiespijn, maar het is voor een kind beter om met beide ouders op te groeien.
Mannen zijn goede rolmodellen, zeker voor jongens. In het onderwijs werken bijna ook alleen maar vrouwen. Ik heb niets tegen vrouwen maar in de hogere groepen is een man beter.

Anonymous (niet meer actief)

ik vind mooi wat je zegt ! wij jongen mama;s zijn inderdaad sterker dan we denken, en soms heben we vast allemaal een dag dat t beetje tegenvalt, maar als je dan aan je kleine denkt is het altijd weer helemaal goed !

Anonymous (niet meer actief)

Nu iedereen er onderhand aan gewend is gaat het goed, alleen de roddels van de jongeren uit mijn buurt blijven vervelend maar goed ik blijf daar maar boven staan

JustMe (niet meer actief)

ik ging gister mijn dochter ophalen op d kdv en het is niet zo ver van mijn huis af dus k nam gwn de kinderwagen en die was leeg natuurlijk, opeeens krijg ik zown reactie vn 1 vrouw en 1 man jij bent zeker ook al je kind vergeten jullie willen niet weten hoe pissig ik werd pfff

Anonymous (niet meer actief)

toen ik zwanger was kreeg ik altijd wel van die blikken, en op school vonden ze me allemaal dom omdat ik mijn jeugd wegooi.. nu mijn kleine man er is, krijg je opeens van al die mensen alle aandacht en vragen ze 10x op 1 dag hoe het met hem gaat, ik geef ze vaak ook gewoon een opmerking eerst roddel je alleen maar over me en nu denk je opeens aardig te kunnen zijn dikke doei ! en natuurlijk als je vertel dat je 17 bent en zoontje heb vn 1,5 krijgen je ook van die ongeloofwaardige blikken en stoppen vragen van heb je geen spijt en zo.. die vragen negeer k altijd maar, want dat vind ik een ongelooflijke iritante en stoppe vraag ..

Anonymous (niet meer actief)

Hoe Reageerden jullie ouders toen je vertelde dat je zwanger bent/was???

Anonymous (niet meer actief)

Ik vind het jammer dat er veel jonge meiden denken dat het bij het kind alleen om geld draait. Dat je veel geld moet hebben, om je kind te kunnen verzorgen. Het kind moet ook opgevoed worden. Dat is een zwaardere taak dan geld te kunnen hebben om je kind te verzorgen.

Anonymous (niet meer actief)

Als je een goede moeder wilt zijn, heeft je kind 24/7 aandacht nodig. Je kind blijft niet voor altijd een baby. Ze worden koppig en hebben een eigen wil. Hoe ga je daarmee om , hoe stel je grenzen aan het kind? Je moet het kind alles leren wat jij ook hebt geleert om in de samenleving te kunnen functioneren.

Anonymous (niet meer actief)

ik vind dat je dit mooi zegt ! je hoort iedereen altijd over geld enzo,, maar je kind goed opvoeden is nog veel lastiger, wat je zegt als ze in de 'peuterpubertijdzitten'krijg je een lastige tijd qua opvoeding, ze willen alles en nee kennen ze niet !

Anonymous (niet meer actief)

Ja precies , en de meeste meiden begrijpen dat niet. Het blijft niet voor eeuwig het schattige kleine baby. Er komt zoveel bij kijken , zodat hij/zij uiteindelijke de juiste keuzes in het leven maakt door jouw opvoeding.

Lietje4

Hallo meiden,

Ik ben sinds 5 maanden moeder van een prachtige dochter van 8 maanden, zul je wel denken hoe dat kan maar mijn vriendin is 3 maanden na de geboorte van Senna overleden aan de gevolgen van kanker. In het testament stond dat ik haar moeder zou worden als.ze zou komen te overleden

Lietje4

En de buurt reageerde heel raar ik ben.daarom nu verhuist. En.woon nu met haar in een 3 kamer appartement en beschouw.haar als mijn echte dochter die.ik zelf na 6 maanden zwangerschap dood geboren moest komen. X lietje

anoniem19 (niet meer actief)

ik ben nu 17 weekjes zwanger en met 1e kerstdag uitgerekend. Leuk kerst cadeautje maar ik maak me zo vaak zorgen zoals we hebben geen eigen huis en wat als we niet alles kunnen betalen wat als we niet rond kunnen komen en ik moet bij me schoonouders in maar ben bang dat het later uitvalt op een ruzie want ze hebben zelf nog een dochter van 17 en een dochter van 12 dus allemaal pubers

Anonymous (niet meer actief)

Nu mn kleine ventje er eindelijk is vind bijna iedereen het geweldig! Alleen mn opa en oma van mn vaders kant vinden het raar dat ik niet meteen ging trouwen, ehm hallo we leven niet in de middeleeuwen.. school reageert ook heel leuk gelukkig.

Anonymous (niet meer actief)

Test je moederschap
AMSTERDAM - Wil jij niets liever dan een klein, lief baby’tje, maar twijfel je of je klaar bent voor het moederschap? Dan biedt deze humoristische ‘ouderschapstest’ de uitkomst. Sinds de Briste blogster Patel het op haar website plaatste, is het een enorme hit. En één ding is zeker; als je deze testjes overleefd, dan word je een echte supermama.

Test 1: Voorbereiding
Trek een soepjurk aan en bind een zitzak rond je middel. Laat hem negen maanden zitten en haal dan vijf procent van de vulling eruit.
Test 2: Kennis
Ga gezellig op visite bij je vriendin met haar leuke kinderen. Vertel haar de hele avond hoe ongeduldig, onbeschoft en onverdraagzaam haar kroost is. Geef ze goede raad over slaapgewoonten, tafelmanieren en het taalgebruik. Geniet er met volle teugen van, want het zal de laatste keer zijn dat je het gevoel hebt dat je weet hoe ‘het’ moet.
Test 3: Slapeloze nachten
IJsbeer met een zak van ongeveer vier kilo door de huiskamer tussen vijf en tien uur ‘s avonds. Rond de klok van tien leg je de zak neer, ga je naar bed en zet je de wekker om middernacht. Rond de nacht klauter je uit je bed en wieg je de zak tot ongeveer één uur. Je gaat weer naar bed om er vervolgens na een kwartier weer uit te komen omdat je niet kunt slapen. Als je eindelijk slaapt, gaat je wekker na een kwartier. Je knielt naast de zak en neuriet tot vier uur in de ochtend liedjes. Daarna slaap je nog een uurtje om vervolgens fris en fruitig aan een nieuwe dag te beginnen. Doet dit vijf jaar en het belangrijkste: blijf lachen.
Test 4: Aankleden
Koop een octopus en een slaapzak. Prop het diertje in de slaapzak zonder dat er armpjes uitsteken. Doe dit in vijf minuten.
Test 5: Vervoer
Verkoop je BMW en koop een familieauto met vijf deuren. Koop een chocolade-ijsje en leg deze in het handschoenenkastje. Steek een euro in de cd-speler en verkruimel een pak koekjes op de achterbank.
Test 6: Wandelen
Wacht tien minuten bij de voordeur. Ga naar buiten. Ga weer naar binnen. Ga weer naar buiten. Ga opnieuw naar binnen. Ga dan weer naar buiten en wandel heel langzaam over de stoep. Inspecteer ieder stukje kauwgom, dood insect, snoeppapiertje en beantwoord zes vragen per object. Ga weer naar huis. Je bent nu klaar om met een peuter op stap te gaan.
Test 7: Gesprek
Herhaal alles wat je zegt minstens vijf keer.
Test 8: Boodschappen
Ga naar de supermarkt met een goede vervanging van een peuter, bijvoorbeeld een geitje. Als je meerdere kinderen wilt, neem dan meerdere geitjes mee. Verlies de geitjes niet uit het oog terwijl je de boodschappen doet. Betaal voor alles wat de geit vernielt of opeet.
Test 9: Voeding
Hol een meloen uit en maak er een klein gaatje in. Hang de meloen aan het plafond en zwier hem van de ene naar de andere kant. Neem een bakje cornflakes en probeer met een lepeltje deze in het gaatje van de schommelende meloen te steken terwijl je doet alsof je een vliegtuig bent. Doe dit tot het potje halfleeg is. Giet de overige cornflakes over je schoot en mors het op de vloer.

Test 10: Televisie
Leer alle namen van elk figuurtje uit Dora, de Teletubbies en Disney uit je hoofd. Bekijk vijf jaar lang niets anders.
Test 11: Rommel
Smeer chocoladepasta op de bank, gordijnen en de vloer. Verstop een vis achter de radio en laat hem daar enkele maanden liggen. Haal je kast leeg en verspreid de spullen door het huis.
Test 12: Mama
Maak een opname van iemand die elke vier seconde ‘mama’ roept, telkens een beetje harder. Zet deze opname de komende vier jaar aan als je in de auto stapt.
Test 13: Een gesprek
Ga een gezellig gesprek aan met één van je vriendinnen. Laat ondertussen iemand voortdurend aan je trui trekken terwijl je de ‘mama’-opname afspeelt.
Test 14: Werken
Kies een dag waarop je een belangrijke vergadering hebt. Doe je allermooiste kleding aan. Neem vervolgens een kopje met room en giet de helft over je blouse. Probeer de vlek weg te deppen met een doorweekte handdoek. Vertrek zo naar je werk omdat je geen tijd meer hebt om je om te kleden.

Anonymous (niet meer actief)

Mijn vraag is hoe jullie meiden het doen met school als je zwanger bent.
Ik begrijp dat je rond de 5/6 weken misselijk begint te worden en kans hebt op overgeven.
Hoe lossen jullie dit dan op als je op school zit en js niet goed voelt?
Ik durf namelijk niet meer naar school als ik zwanger ben ; te bang voor de reacties en bang dat ik steds naar de wc moet rennen middenin de les..

Anonymous (niet meer actief)

De moederschap bevalt me prima! ik geniet altijd van me meisje ook al heeft ze soms ups en downs. maar toch maakt ze je altijd tevreden met haar mooie glimlach.
Mijn omgeving, als ik buiten loop met de kinderwagen kijkt iedereen mij na. ja ik ben jong moeder naja 21 jaar. was zwanger toen ik 20 was. maar weetje ik ben gelukkig en wat andere denken boeit mij niet. ik heb een pracht dochter en zou echt niet weten wat ik nou nog zonder haar moet. ik hoop dat ik hier wat meer meiden tegen kom die ook rond de 20 21 jaar zijn.. mag ook jonger uiteraard!.. en die het leukvind om te praten over de kids etc. ik heb een dochter van 3 maanden! XX

zwaan1990

natuurlijk kan je het kindje houden!
de vraag is waarom zou je hem/haar weg willen doen?
ik heb zelf deze keuze ook moeten maken, maar heb hem gehouden.
helaas heb ik hier veel voor op moeten geven, maar wel iets heel moois voor terug gekregen.
alweer bijna 3 jaar geleden dat mijn zoontje is geboren.

denk goed na voor je beslist weg te halen

Anonymous (niet meer actief)

Hee meid,
Jij moet gewoon super trots op je zelf zijn dat je het aandurft deze stap te zetten. Zelf ben ik 15 jaar en nu 25 weken zwanger en het is pittig op deze leeftijd maar gewoon hoofd omhoog houden is de beste manier! :)

x

Anonymous (niet meer actief)

Ik zou het idd zo snel mogelijk vertellen. Hoe eerder je het verteld, hoe langer je moeder de tijd heeft om aan het idee te wennen.

Anonymous (niet meer actief)

Anoek schreef dit bericht op 7 mei. Ook als ze niets verteld heeft, zal haar moeder het inmiddels wel zien of oma zijn. We zijn 5 maanden verder.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi meide,

Wij weten nu een tijdje dat ik zwanger ben (10+1) en zijn hier erg blij mee. Ook ons omgeving reageerde erg positief. Nu is het zo dat mijn vriend het altijd over 'mijn kind' in plaats van 'ons kind' heeft. Ik vind dit soms best beangstigend. Zijn moeder en zusje dachten ook zo over hun kinderen tegen over de vaders. Ook dachten ze als de vader bij het kind was. Wat moet je van mijn kind. Dit is niet gezond! Nu ben ik een beetje bang dat mijn vriend ook zo gaat worden. Zijn moeder vraagt ook vaak hoe gaat het met 'mijn kind' als ze naar het kindje in mijn buik vraagt. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet de moeder van mijn vriend vind het namelijk normaal dat hij zo over ons kind denk. (Snappen jullie het nog een beetje?)
Verder vind ik het echt heerlijk om zwanger te zijn. Behalve dan het misselijke en futloze gevoel heel de rijd. Maar dat hoort er bij.

Lies.

Anonymous (niet meer actief)

Hallo ik ben 22 en zwanger van me 2de en 3de gisteren heb ik me vriend verteld en vandaag gaat hij mij via fb dumpen en hele erge pijn doen door erge dingen te zeggen ik was al alleenstaande moeder van me eerste door dat mijn ex vreemd ging en nu ben ik zwanger van een andere vader dan van me eerste en deze gaat me veel pijn doen heeft iemand tips wat ik zou moeten doen en wat zouden jullie doen als je in mijn schoenen zou staan ik Weet niet wat ik nu moet daarom vraag ik jullie het waarom hij het uitmaakt is door verhalen van andere

Blonde (niet meer actief)

Mwah valt mee eigenlijk qua leeftijd keeken ze niet het was meer de uiterlijk waar mensen bij mij mee bezig waren.omdat ik toch veel bezig benn met mijn uiterlijk zagen mensen mij meer als pornomoeder dan doorsnee moeder. Ik ben ook anders en ik denk dat ik ook heel anders ben dan de moeders op dit forum maar ik ben blijf ook gewoon een moeder. Ik wil borstvergroting aangaan en lippen vergroten en nog paar dingen aan mij eigen veranderen. Helaas word hier in omgeving grappen gemaakt dat ik moeder ben .