Ik ben 18 en ik blijk zwanger te zijn

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Ik ben 18 en ik blijk zwanger te zijn

Hallo allemaal,
Ik ben er vrijdag achter gekomen dat ik zwanger ben.
Mijn ouders en zussen weten hiervan af maar verder wil ik niet dat meer mensen die ik ken het weet voor ik mijn keuze heb gemaakt.
Mijn ex weet het niet en ik wil het hem eigenlijk ook niet vertellen omdat hij niet veel goeds in zou kunnen brengen in mijn zwangerschap.
Ik twijfel nog heel erg of ik het wil houden of dat ik het weg moet laten halen.. Dit vooral omdat ik nog maar 18 ben en nog thuis woon, geen opleiding heb gevolgd nog en geen vast inkomen heb.
Mijn ouders steunen mij wel erg en geven aan dat ze natuurlijk mij zullen helpen met welke keuze ik ook maak.
Ik weet zelf nog niet hoe lang ik al zwanger ben.. Dit ga ik aankomende week uitzoeken maar ik ga ervan uit dat ik al 6 weken zwanger ben..
Ondanks alles denk ik toch dat ik een goede moeder zou kunnen zijn voor de kleine..
Ik wil heel graag weten wat andere mensen zouden doen, dus stuur mij alsjeblieft een berichtje met je ervaring en/of keuze die je zou hebben gemaakt.

Anonymous (niet meer actief)

Hallo,

Zelf was ik ook 18 toen ik zwanger raakte. Mijn vriend en ik volgden beiden nog een opleiding, we hadden geen inkomen en woonden nog thuis. We zijn nu 2 jaar verder en hebben een zoontje van 1,5. we hebben beiden een baan en zijn er ook beiden in geslaagd ons diploma te halen. Verder heb ik net een thuisstudie afgerond en ga ik waarschijnlijk nog een hbo thuisstudie volgen.

Wij hebben ook aan abortus gedacht en de afspraak stond al. maar deze heb ik een half uur van te voren afgebeld. Je moet doen wat goed voelt voor jou, jij moet met de keuze leven.

Groetjes!