vriend wil niet bij bevalling zijn

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
vriend wil niet bij bevalling zijn

Hallo, ik ben 15 en nu 29 weken zwanger van een dochtertje. Mijn vriend begint nu twijfels te krijgen of hij het aan kan en wil ook niet bij de bevalling aanwezig zijn. Maar ik heb niemand anders die bij de bevalling aanwezig wil zijn.

Soof95 (niet meer actief)

Wat is nu eigenlijk je hulpvraag? Wil je perse dat je vriend er bij is, of wil je dat er gewoon iemand bij is. Je bent erg jong en ik kan me voorstellen dat je vriend ook nog jong is. Op deze leeftijd een kind krijgen kan heel eng zijn. En dat is waarschijnlijk hoe je vriend het nu ervaart. Ik begrijp heel goed dat je hem er bij wil hebben, maar ik begrijp ook dat je vriend dat moeilijk vind. Het beste wat je kan doen is er met hem over praten. Leg hem uit hoe jij je voelt en hoe graag je hem er bij wil hebben. Jullie kunnen elkaar helpen om hier doorheen te komen. Maar dan moeten jullie er allebei voor open staan.

Je zegt ook dat er niemand anders bij de bevalling aanwezig wil zijn. Hoe kijkt jouw familie tegen deze zwangerschap aan? En je vrienden? Leg hun uit dat je ze nodig hebt en vraag of ze er voor je willen zijn en of ze je willen helpen. Hebben zij gezegd dat ze er niet bij willen zijn? En wat is daar dan de reden van? Praat hier met hun over, en als er echt niemand voor je kan/wil zijn, zijn er verschillende instanties die jou hiermee willen en kunnen helpen. Je hoeft dit niet alleen te doen, schakel een instantie in en vraag om hulp.