Zwanger, maar angstig?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger, maar angstig?

Hi allemaal,

Wilde mij even voorstellen! Ik ben Nederlandse en heb vanaf augustus tot nu in Italië gewoond. Daar heb ik een Braziliaan ontmoet en voor de gehele tijd dat ik daar was ben ik met hem geweest, ook al waren we geen stelletje. Dat vond ik allemaal prima. Maar nu... 30 december het mooiste nieuws gekregen! Ik ben zwanger. Volgens een berekening nu vandaag 5 wkn. Erg spannend allemaal, maar ik heb een beetje het gevoel dat ik paranoia ga worden. Ik trek letterlijk alles in twijfel kwa eten en drinken. Tot nu toe nog niet echt last van kwaaltjes, alleen maar 1 ochtend misselijk geweest (moest een paar uur daarna op een vliegtuig stappen, bleh) en voor de rest veel rugpijn en heeeeel erg moe. Toch voelt het allemaal nog heel onwerkelijk en heb ik zelfs 2 dagen geleden weer een test gedaan van ClearBlue deze keer. Er kwam zwanger op t scherm en dat stelde me wel weer gerust..!

De vader van mijn kind was de eerste paar dagen niet erg blij met het nieuws. Ik wist niet zo goed hoe ik daarop moest reageren, probeerde iig rustig te blijven (ik stress aardig snel) en ik wist dat dit invloed zou hebben op de baby. Gelukkig is tie nu al een beetje bijgedraaid ook al wilt ie nog steeds niet dat ik het kind hou. (doet best pijn!) Het is ook best lastig want ik ga weer in Nederland wonen en hij woont in Italië.

Nu komt mijn vraag... ik heb zoveel gelezen over vroege miskramen maar ook vrouwen die hun kindje verloren na bijv 20 wkn zwangerschap... ik ben hier zooo bang voor. Bang om het kindje te verliezen. En daarnaast is het ook een beetje lastig om van mijn zwangerschap te genieten aangezien de vader niet echt meewerkt en er niet echt blij mee is en me dus ook totaal niet steunt.

wie had hier nog meer last van? Ik krijg hele paniekaanvallen wss om niks..... Wat kan ik doen om mezelf te kalmeren?

Anouk1997 (niet meer actief)

Hee wat erg denk maar aan positiefe dingen gebeurt nietvzo snel als je oplet wat je doet

Anonymous (niet meer actief)

hey hoi
ik ga morgen un zwangerschaps test doen en vind best eng om dat als ik zwanger ben het miss gaat wand hier voor ben ik zwanger geweest alleen dat is bij twintig weken miss ge gaan dus ja ben bang dat het nu weer miss gaat ben echt bang en ge stres hier door sinds ik weet dat ik een test gaa doen

Anonymous (niet meer actief)

Hey,

Ik snap dat je angstig bent en zelf heb ik ook twee keer een miskraam gehad.Er is niet veel dat je kunt maar gewoon positief blijven en van elk moment toch proberen te genieten. Zelf ben ik nu ook weer zwanger en ook bang dat het weer misgaat maar ik hou mezelf gewoon lekker bezig met andere dingen en tel stiekem de weken af.
En als het je allemaal teveel wordt schrijf of schreeuw het allemaal van je af, dat helpt mij soms. En ga geen nare dingens lezen online over vrouwen die miskramen hebben gehad want dan ga jij nog meer stressen.

Als jij blij bent met je zwangerschap zou ik gewoon genieten van het kindje dat nu in je groeit. Het is jou lichaam en jij bepaald.

Anonymous (niet meer actief)

Hey!

Leuk dat je zwanger ben!
Wanneer ga je naar de VK? Bij de VK kan je ook veel vragen kwijt ook je onzekerheden. Je wordt ook geprikt om te kijken of jou vitamine, ijzet etc op peil is.
Je moet indd niet te veel verhalen lezen over miskramen. Hou in de gaten dat je geen rauw vlees gaat eten etc.

Gefeliciteerd en geniet er van!

xBabyboox (niet meer actief)

Hi

Gefeliciteerd met je zwangerschap!!
Wat super leuk!!
Jammer van je onzekerheden maar dat heeft elke vrouw denk ik wel bij haar zwangerschap.
Naar dat de vader van je kindje het er niet mee eens is, maar dat kan ik aan de ene kant wel begrijpen.
Laat het op hem inwerken het is voor hem ook heel wat dat je zwanger bent. zoals je zelf zegt je bent zo ver van hem verwijderd. hij is niet officieel je vriend en hij mist natuurlijk heel veel.. praat met hem hierover. en geef hem de ruimte en tijd hiervoor.
Mocht hij het echt niet willen. jij hebt je keuze gemaakt en ik weet zeker dat je sterk genoeg bent om je kindje zelf groot te laten brengen.

Dan je angst nu.
Miskramen kunnen voorkomen zowel in het vroege stadium als in een later stadium. Dit gebeurt alleen als er iets niet goed is met je kindje of hoe de voortplanting is gegaan
Maak je hier nu dus al alsjeblieft niet druk om. je bent nog jong en je kindje is vast en zeker gezond!!
Hiervoor zijn ook de echo's zodra je het hartje hebt gehoord en voorbij de 12 weken bent is het zo goed als zeker dat je niks kan gebeuren.

ik heb zelf meerdere miskramen gekregen hierbij klopte bij alle kindjes het hartje niet. dit komt dus door een afwijking in het proces van de voortplanting. op internet staat ook altijd dat na de 12 weken het kindje verder gaat groeien tenzij het een genetische afwijking heeft.
Maar dat gebeurt niet. want je bent verder een gezonde meid.

Focus je alsjeblieft op je zwangerschap en geniet ervan ipv de hele tijd angstig te zijn.
Je hebt nog niet eerder een miskraam gehad.
Ook ik was angstig. maar toen ik de 12 weken echo had gehad kon ik eindelijk genieten. en maakt ik mij nergens druk over. want het hartje klopte. en dat stopt niet zomaar.

Ik telde ook de weken af en kon niet wachten tot het zover was.

Geniet er gewoon van dat is mijn enige tip.
en gebruik foliumzuur en vitamine D en Let op je voeding. en de producten die je gebruikt.
je weet denk ik wel dat alcohol energiedrankjes en drugs en roken niet goed is voor de ontwikkeling van je kindje.
ik wee't niet of je dit doet, maar als advies

Verder heel veel geluk met je verdere voortgang van je zwangerschap

xx

Anonymous (niet meer actief)

Heb de rest gelezen maar reageer even enkel op het angstige gedeelte!
ik leefde met me zwangerschap ( na miskraam van 8 weken) na 6 weken weer zwanger, bang!!!!?¿¡ ik leefde van maand tot maand van week tot week. Met de weken mee ietsjes beter daarna weer vol in de stress.

Meid, ik ben gestopt met roken, met migraine heel de zwangerschap niet 1 medicijn genomen tegen misselijkheid of pijn. Nam geen honing, cola,koffie,energie,zachte eieren. Zeg maar alles waarvan ik dacht dat het slecht kon zijn en veel research gedaan.
Slikte mama vitamines met de maanden mee na 24 weken overgestapt op visolie werd aangeraden. Mijn kindje is 100% gezond. Ik heb nergens spijt van. Ape trots op mezelf en me baby.

( terug komend op jou verhaal)
Ik ben nog steeds bang haar te verliezen controleer continu als ik wakker word/voor ik ga slapen en paar keer terwijl ze slaapt over dag haar ademhaling en temperatuur in haar nek.
*het is een mama iets* iemand meer dan de ander en daar is niks mis mee.

Probeer het wel een beetje te laten gaan, alles loopt zoals het gaat en als je gewoon oppast met bepaalde dingen zoals rouwe kaas of vis enzo. Alles komt goed. En als er wat gebeurd ligt het niet aan jou, dan was er gewoon wat mis met het vruchtje.

En als je weer je zorgen maakt schaam je totaal niet Biggrin

Gr xx hoop dat je je een beetje in me verhaal kan vinden.