Zwanger en (geld)zorgen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger en (geld)zorgen

Hee ik ben Michelle en ik ben al 5 weken zwanger. Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren, want ik loop tegen een aantal problemen aan. Vorige week ben ik er met mijn vriend achtergekomen dat ik zwanger ben. We hebben al het een en ander besproken en willen absoluut geen abortus. We hebben een aantal problemen geconstateerd. Dat zijn, woning, opvang ja/nee, hoe komen we aan geld en hoe vertel je zoiets aan je ouders? Ik zou bij mijn vader kunnen wonen dus dit is in principe geen probleem, want daar is genoeg ruimte. Ik zou mijn studie in september starten, maar vanwege de zwangerschap wil ik deze cancelen. Opvang zou dus niet nodig zijn, maar dan kan ik ook niet werken.

Dan blijven er nog 2 problemen over, hoe vertel ik aan mijn ouders dat ik zwanger ben? Ik denk namelijk dat mijn moeder zou willen dat ik het weg laat halen. En ik weet niet hoe mijn vader reageert. Hoe hebben jullie dit aan je ouders verteld?

Het laatste probleem is dat ik, buiten 'het werk' van mijn vriend, niet weet hoe we aan inkomen komen.
- Kinderbijslag
- Inkomen vriend (Mijn vriend werkt wel maar te weinig om rond te komen, want hij doet een studie.)
- kindgebonden budget????

We weten niet of het kindgebonden budget afhangt van het inkomen van je ouders.

*Michelle*

Anonymous (niet meer actief)

Hooi michelle,

Ik zie dat je niet echt reactie's er op heb gekregen. ik ben benieuwd of je het je ouders al heb verteld?
hoop dat je er nu goed voor staat!
groetjes

Anonymous (niet meer actief)

Hallo allemaal,

Ik ben Sandra en ben 17 jaar. Ik ben nu 7 weken zwanger en heb donderdag (18 juni) mijn eerste afspraak bij de verloskundige. Mijn vriend en ik maken ons geen zorgen over het geld, want dat komt allemaal goed. Binnekort gaan we samenwonen. Hij heeft een mbo 3 diploma en al 2 jaar een baan. Ik heb mijn vmbo-diploma gehaald en na de vakantie zou ik een mbo-opleiding volgen (manager/ondernemer horeca, niveau 4) maar omdat ik zwanger ben lijkt het mij niet echt een goed idee. De opleiding duurt 4 jaar en ik ga ongeveer in februari (die maand word ik ook 18 jaar) bevallen. Ik weet dus niet wat ik moet doen. Moet ik nou een opleiding beginnen? Of is het beter om me af te melden van de boven genoemde opleiding? Mag dat wel? Stoppen met school als je 17 bent, maar OOK zwanger? Krijg ik geen problemen met de leerplicht?
Ik weet echt niet wat ik moet doen (met school bedoel ik Smile ) WE WILLEN HET KINDJE ABSOLUUT NIET WEG LATEN HALEN!

Ojaa, en als ik ga stoppen met school (over een paar jaar ga ik natuurlijk wel een opleiding doen) moet ik dat dan ergens doorgeven? Ik bedoel, bij de gemeente ofzo?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Veel plezier met jullie kleintjes en/of met jullie zwangerschap!

Groetjes,

Sandra.

Anonymous (niet meer actief)

Er zijn heel veel mogelijkheden. Omdat je nog leerplichtig bent moet je even een afspraak maken met leerplicht. Dit heb ik gedaan toen ik wegens redenen moest stoppen met school. Zij hebben mij ontzettend goed geholpen. Niet alleen met school, maar ook met een huis wist deze mevrouw ontzettend veel voor ons te regelen.

Ik zou zeker naar school proberen te gaan want dat is echt heel erg belangrijk, misschien is er in de buurt een deeltijdopleiding voor jou leeftijd. Je weet maar nooit.

Kusjes,

Sabine

Blonde (niet meer actief)

Eens met boven

Anonymous (niet meer actief)

Normaal gesproken mag je maar zoveel procent afwezig zijn met school... maar in jou geval is dat wss wel anders en om te regelen. Aan de ene kant kan je het eerste half jaar prima meepakken als alles meezit met je zwangerschap. Maar de tijd van je bevalling en daarna zal je er wel een paar weken uit zijn. En als de school jou opdrachten en informatie doorstuurd per mail dan is dat geen probleem. Maar als dat allemaal lastig word dan mis je wel denk ik zo'n 4 maanden tot 5 (gokje). Als je een regeling kan treffen met de leerplicht dat je tekent voor een opleiding volgend jaar beginnen. Zou ik dat gedaan hebben. Dan zou je eventueel voor de zomer en tot de winter een baantje kunnen zoeken en extra centjes bij verdienen voor de uitzet van de kleine alle beetjes helpen. Het maakt niet echt veel uit als je een jaartje later zou beginnen toch? Maar je moet natuurlijk van je gevoel uitgaan het geen wat jou het beste lijkt voor jou en de baby.

Anonymous (niet meer actief)

Ik wil jullie inderdaad adviseren wie niet leerplichtig is Door hier adviseur over te vragen en even rond te bellen.
Qua inkomen zou je de gemeente kunnen bellen de situatie uitleggen en die zouden kunnen helpen qua inkomen. Je zou eventueel partime kunnen werken en met vrienden of familie oppas voor bepaalde uren kunnen regelen.

Ik zelf kan niets zeggen wat betreft abortus ik ben zelf 21 en 22 als ik beval van onze dochter en woon vanaf me 18 a 19e op mezelf. Nu getrouwd met me man en wonen samen!
Hij 3 jaar vaste baan en eigen auto. Ik probeer hogerop te komen en wil binnenkort nog een manager 4 mbo halen.

Ik vind zelf persoonlijk als je rond een bepaalde leeftijd ben zeg maar onder de 17 a 18 dat een kind eigenlijk geen optie is. Vaak is je leven nog niet echt stabiel ( vaak ) er zijn er die alles al wat eerder op de rails hebben en dat bedoel ik niet enkel financieel en qua huis ofzo maar ook mentaal is het niet appeltje eitje.

Maar gelukkig word je in Nederland goed ondersteunt en als je spullen nodig heb zou je op marktplaats en via zulke sites als deze gratis aan spullen van luiers en flesjes tot hele baby kamers.

Nu even over ouders. Zeker als je wat jonger bent en het wat onverwacht is. Natuurlijk zal de ene ouders war heftiger reageren dan de ander. Maar onthoud na je 16e misschien zelfs iets jonger kunnen tegenwoordig dames al aardig zelfstandig zijn en bewust zijn van hun situatie.

Vertel het zo snel mogelijk aan je ouders of anders ga je eerst naar je tante of oma om te vertellen en vragen hoe je hiermee moet omgaan.

Je kiest zelf voor een kindje of dat je een abortus neemt. Ik weet zelf Door vriendinnen en andere om me heen. Een abortus kan je mentaal kapot maken. Al is het soms toch beter! Als je zelf ervoor heb besloten dat je toch het kindje wilt houden sta er achter en wees duidelijk in je omgeving wat betreft jou beslissing. In het begin is het misschien even slikkenmaar uiteindelijk zal je zien dat je echt gesteund zal worden.

Ik hoop dat ik hiermee wat dames kan helpen Smile