Zwanger! Hoe vertel je het? Aan wie? En wanneer?

43 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger! Hoe vertel je het? Aan wie? En wanneer?

Die twee streepjes liegen er niet om: je bent zwanger. Wie vertel je het als eerst? Hoe en wanneer? Wat waren de reacties?

Anonymous (niet meer actief)

Met 6 weken kwamen we erachter dat ik zwanger was.. we hebben dit heel lang stil gehouden. Pas met 18 weken hebben wij het aan onze ouders verteld tijdens het kerst diner! Ik was heel bang om het te vertellen, maar iedereen reageerde heel positief! Had ik totaal niet verwacht.

Anonymous (niet meer actief)

Wij hebben het op mijn verjaardag gedaan, ik was toen bijna 12 weken.
Mijn ouders en broer/zwager waren 's middags al op mijn verjaardag. We zaten lekker in de tuin en zouden de dvd van de bruiloft gaan kijken, dachten mijn ouders en schoonouders.

Na het eten hadden we 2 cadeautjes voor de oma's met daarin Het boekje van Dick Bruna 'Opa en Oma Pluis 'met voorin een echo van ong. 11 weken.

De verrassing was compleet, want ze hadden helemaal niet gedacht, dat we zo gauw zwanger zouden worden en ons zoontje heet nog vaak Kleine Pluis.

Anonymous (niet meer actief)

Nadat ik positief had getest heb ik het mn ex-vriend verteld. hij was helemaal overdonderd en wou het kindje absoluut niet, de dag erna heb ik het verteld aan mn beste vriendin en die heeft me gerust gesteld dat alles wel goed kwam. Me ex-vriend wou dat ik echos liet maken om er zeker van te zijn dat ik zwanger was. dat heb ik gedaan en na 2 echos heeft de huisarts me gefeliciteerd ik was duidelijk zwanger! ik was zo blij! maar durfde het me ex-vriend niet te vertellen omdat ik wist wat zijn reactie zou zijn. nadat ik het hem eindelijk had verteld reageerde hij heel heftig. gelukkig is dat nu niet meer zo en is ook voor hem het kindje welkom. nu moeten we het alleen nog onze ouders vertellen en zien er erg tegen op. al zou dat vast allemaal wel weer goed komen Smile

Anonymous (niet meer actief)

Hoi, mail je me effe? ik was ook jong zwanger. karina.vandijk@yahoo.com of skype karina19901611

Anonymous (niet meer actief)

we hebben paar dagen gewacht om zelf ff ja te wennen dat klinkt zo raar maar was zo onwerkelijk , maar we konden niet lang ons mond houden haha . toen heb ik het aan me beste vriendin me ma en me schoonma gezegt en veder toen niet ja toen ik wat langer was en zeker nu het zichtbaarder wordt.

Anonymous (niet meer actief)

Ik weet nog niet zo goed hoe ik het mijn moeder moet vertellen. Voor haar reactie vrees ik het ergste.
Zij heeft mij altijd gezegt dat als ik jong zwanger zou zijn zij mij gewoon het huis uit zou zetten omdat ze daar dan nims mee te maken wil hebben.
Ik ben daar zooo bang voor dus weet niet hoe ik het haar zou moeten vertellen omdat ik weet dat ik daarna toch mijn spulldn kan pakken..

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb een slechte band met mijn moeder en zij wordt snel boos.
Je hebt gelijk ik zal het uiteindelijk toch haar moeten vertellen.
Ik ga daarna ook met mijn huisarts praten hopelijk kan hij mij verder helpen zodat ik bij de gemeente urgentie aan kanvragen. Want voor mij en het ongeboren kindje is het beter om een eigen plekje te hebben ivm alle stress thuis.
Xxx Emmy

Anonymous (niet meer actief)

Ik ben gelukkig gewoon samen met de vader van het kindje hihi.
Hij gaat het binnekort bespreken met zijn ouders want die weten ook nog van niks. Xx

Anonymous (niet meer actief)

jeetje , neej ik heb er geen last van gehad helemaal eigenlijk niet , maar wens je wel sterkte en hoop dat snel over is .

Anonymous (niet meer actief)

dat is idd zo , dat is dan maar ff afwachten.

Anonymous (niet meer actief)

Alicia : dit is mijn email is makkelijker want krijg mijn berichten niet verzonden.
emmynemmie@hotmail.com
Xx

Anonymous (niet meer actief)

Wie weet er leuke sits voor babyspullen. Wat niet zo prijzig is? xx

Anonymous (niet meer actief)

Dan zijn we evenver! Ik ben morgen ook 19 weken. Ook 31 december uitgerekend

Anonymous (niet meer actief)

Wil je het kindje wel houden?
Of twijfel je?

Aurelie (niet meer actief)

ik weet het niet goed... ik heb een vriend van bijna 18 en ik ben zelf net 17 geworden, en mijn vriend en ik zijn een tijdje uit elkaar geweest. maar zijn ouders mogen mij eigenlijk niet en mijn vader mag mijn vriend ook niet omdat er heel veel is gebeurd. maar we zijn allebei veranderd en volwassener geworden. nu ben ik zwanger, maar hoe moeten wij dit ooit gaan vertellen? ik en mijn vriend zijn heel bang voor de reacties.... iemand tips/idee├źn?

Anonymous (niet meer actief)

ik heb een beetje hetzelfde probleem gehad, ben alleen een jaartje jonger. maar je moet het gewoon vertellen. maakt niet uit hoe je het verteld, maar je moet het echt zo snel mogelijk vertellen. ik wilde het graag zo lang mogelijk verzwijgen maar ben nu toch blij dat ik het gelijk gezegd heb want dan hebben ze langer de tijd om het te verwerken enzo

Aurelie (niet meer actief)

ja maar wat als ze het totaal niet accepteren? want ze hebben het liefst ook dat wij niet met elkaar omgaan, en dit zal het nog veel erger maken.... en het stomme is dat je op je 17e ook niet op jezelf kunt wonen. anders was dat een mooie oplossing geweest...

Anonymous (niet meer actief)

Mijn ouders accepteerde het ook niet en ze wisten niet eens dat ik nog met mn vriend omging want dat mochy ik niet meer van ze. ik sprak stiekem met mn vriend af

Aurelie (niet meer actief)

en hoe is dat bij jou afgelopen shannaa?

Anonymous (niet meer actief)

Ze beginnen het nu langzaam maar zeker te acceoteren. maar vooral mn moeder is er nog niet helemaal

Anonymous (niet meer actief)

mijn ouders accepteerde het wel.
natuurlijk wel geschrokken maar nu blij voor me.
inderdaad wat Texellovee ook al zegt hoe eerder je het verteld, hoe beter.

Anonymous (niet meer actief)

Ik ben het wel met je eens, maar Jvtje moet vooral proberen de relatie met haar ouders goed te houden of te krijgen. Want als je nog geen 16 bent en je vriend 18 jaar, kun je alle hulp en steun gebruiken. Kinderem opvoeden is een hele moeilijke klus, vooral als je zelf nog een kind bent.

Anonymous (niet meer actief)

Voordat je het iemand anders verteld , vertel het eerst je ouders. ik weet dat het heeeel eng is maar doe het zo snel mogelijk. dan hebben hun ook zo lang mogrlijk de tijd om bij te draaien

Anonymous (niet meer actief)

Heehee! Dat je vriend zo doet betekent niet dat dat zo blijft. ik weet nog dat mijn vriend zo deed in het begin van mijn zwangerschap, hij verplichtte me tot abortus, anders zou hij me verlaten. maar dat veranderde al snel, hij stond achter mijn keuze, wat ik ook zou kiezen. En nu ben ik bijna 28 weken zwanger en is hij bij elke controle! Het is voor hem natuurlijk ook erg schrikken, maar hij draait vast wel bij... en zo niet, dan verdient hij jou en jullie kindje helemaal niet.
Weet je al wel of je het houdt ? Smile

Anonymous (niet meer actief)

Misschien had ze haar zoon moeten vertellen dat seks zonder condoom of pil kan leiden tot een zwangerschap. Gedeelde verantwoordelijkheid.
Neem iemand mee die je steunt en nodig ze uit in je eigen huis, het lijkt me dat je daar wat meer op je gemak bent.

Anonymous (niet meer actief)

hee, ik ben morgen nog maar 7 weken maar toch. mijn ouders zijn ook chriatelijk en ben echt dood bang om het te vertellen.
en zeker aan mijn schoonouders die ook christelijk zijn, hun eerste dochter al voor het huwelijk, hun 2e dochter ook en nu wij:( toch ben ik heel blij met ons kleine wondertje

Anonymous (niet meer actief)

20 jaar? En dan nog niet eens weten dat je na een week nog niet kan weten of je zwanger bent

zwaan1990 (niet meer actief)

Dat dacht ik eerste x ook. Maar als je goed leest in de bijsluiter ben je dan verder Wink hij geeft aantal weken aan vanaf de bevruchting en de verloskundige telt vanaf de laatste menstruatie dag.

Anonymous (niet meer actief)

Toontje lager zingen? Je doet alsof het een wedstrijd is wie wel of niet zwanger is . En aangezien je zei ik ben 2 weken ofzo zwanger vond ik dat raar want dan kan je het nog niet weten, maar als dat op die test staat dt verklaart het, maar dan ben je altijd wat langer zwanger dan wat erop staat. Gefeliciteerd met je zwangerschap iig

Anonymous (niet meer actief)

Eigenlijk ben je 'maar' 38 weken zwanger en de eerste 2 weken krijg je cadeau. Dus als je over tijd bent, ben je altijd ong. 4 weken zwanger. Je kan het grofweg ook zo uitrekenen. Eerste dag van de laatste menstruatie, 7 dagen erbij en dan 3 maanden terug tellen.
Bij. laatste menstruatie 19 augustus + 7 dage en 3 maanden terug is 26 mei.
De bevallingsdatum is maar een indicatie, omdat je nooit kan weten wanneer de bevruchting precies plaats vond.

Anonymous (niet meer actief)

Ja begrijp ik. Maar er zitten best vaak van die fakers hier op tm die niks te doen hebben en verhalen gaan verzinnen en das zo irritant

mommabear (niet meer actief)

Heeft iemand ervaring met het nieuws naar je ouders brengen terwijl je weet dat ze er negatief op zouden reageren (en dan bedoel ik ook echt heel negatief)? Ik ben zestien en ik heb geen idee hoe dit moet. Soms maak ik grapjes met mijn ouders over hoe het kind van mij en mijn vriend zou zijn omdat wij allebei ADD hebben en hij als kind vroeger heel lastig was en ik leerproblemen had. Maar dan zeggen ze er wel 'grappend' achter dat ze het zouden afpakken van me en mijn vriend de gevangenis in zouden sturen...

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb het ze ook nog niet verteld want die van mij gaan ook heel slecht reageren dus heb geen ervaring sorry lieverd ik ben nu ook 27.6 weken zwanger van de 1e

mommabear (niet meer actief)

Wow! Hoe zijn ze er nog niet achtergekomen? :o Dat verbaasd me wel. Woon je nog thuis?

Anonymous (niet meer actief)

Ja ik woon thuis maar ik heb getrainde buik dus valt helaas niet op begin nu wel een echte buik te krijgen gelukkig

Anonymous (niet meer actief)

Hoi allemaal,

Ik ben Marlou, 21 jaar en bijna vier jaar samen met mijn 25 jarige vriend Marco. Sinds 3 jaar wonen we samen en sinds vorig jaar eigenaar van ons eigen koophuis. We hebben beiden een vast contract, werken allebei fulltime. We hebben het wel eens over kinderen gehad en waren het over eens om eerst nog een jaar of 2/3 te wachten en eerst de wereld te ontdekken.

Nu zijn we er 2 weken geleden achter gekomen dat ik zwanger ben na 5 positieve testen, doordat ik enorm veel last had van mijn borsten, misselijkheid en mijn menstruatie bleef uit in mijn stopweek. Een enorme shock voor ons beiden en heeft ons ook aan het twijfelen gezet aangezien we het op dit moment nog niet voor ons zien. Ik zat aan de pil en nam die naar mijn idee elke keer netjes in (..af en toe vergat ik hem 's avonds en nam hem dan de volgende ochtend in.)

Nu blijk ik ongeveer in mijn zevende week te zitten. En hebben we besloten om ervoor te gaan en het kindje te verwelkomen aangezien we verder alles op orde hebben en het is wel heel bijzonder om het geluk te hebben dat we dit mogen meemaken en kijken er dan nu ook enorm naar uit!

We hebben 19 januari de eerste afspraak en echo bij de verloskundige. Daarna willen we het onze ouders vertellen! Alleen weten we niet zo goed hoe.. Op een leuke manier met kadootje/verrassing? Of op een "serieuze" manier omdat het totaal onverwachts is voor ons allemaal. We hebben namelijk niet echt een idee hoe onze ouders gaan reageren! Mijn moeder gaat denk ik huilen van verdriet omdat ik nog zo jong ben (al moest ik al jong volwassen worden.) Mijn schoonouders zijn denk ik geschokt en blij tegelijk. Mijn schoonmoeder laat namelijk stiekem al wel eens wat vallen over dat het haar zo leuk lijkt om oma te zijn. Iemand misschien ervaring met een soortgelijke situatie? Wat zouden jullie doen in ons geval?

Veel Liefs,
Marco en Marlou

Anonymous (niet meer actief)

Overleg met Marieke en Aaron, die zitten met dezelfde vraag...

Raychh17 (niet meer actief)

Toen ik dr achter kwam was ik van plan om het nog niemand te vertellen ik wou eerst weten of alles gezond en goed is/gaat, ik heb het toch mijn beste vriendin vertelt ze is ook een jonge moeder krijg op haar 15e haar eerste dochter dus ik zag dr niks ergs in om het haar alvast te vertellen, moet toch met iemand dr over kunnen praten.. Mijn ouders wil ik nog mee wachten i am too scared haha Sad

Anonymous (niet meer actief)

Toen ik zwanger raakt is me moeder naar me toe gekomen en heeft ze gezegt dat ik het was en wilde niet geloven.. maar toen ik een test deed ben ik naar haar gegaan hem heb tegen haar gezegt dat ik het was en ik was 4 maanden all..
Daar naa heb ik tegen me vriend gezegt via een ruzie dat ik het was en hij was in het begin boos dat ik het zo had gezegt maar daarna viel het mee
.

Anonymous (niet meer actief)

Toen ik erachter ben gekomen dat ik zwanger was, was ik toen 5 weken. ik heb het pas aan mijn moeder verteld toen ik 12 weken was, omdat ik heel erg bang was voor haar reactie. Heb het gewoon verteld hoe het inelkaar zat en ze reageerde woedend. Ik ben nu bijna 18 weken en nu heeft ze het geaccepteerd en we gaan gewoon goed met elkaar om. Voor alle dames die het niet durven te vertellen aan hun ouders, ik weet dat het moeilijk is maar hoe langer je het verbergt, hoe bozer ze gaan reageren. Ik wens jullie allemaal succes

DreamBaby
afbeelding van DreamBaby

Ook ik ben bang om het aan mijn ouders te vertellen (ook al ben ik nog niet zwanger) bang voor hun reacties (vooral die van mijn vader dan) ben ik nu al wel omdat ik ooit eens stil heb laten vallen dat mijn vriend en ik een kinderwens hebben en toe werd mijn vader een beetje boos en begong hij dingen te zeggen zoals "jij kan nog niet eens voor jezelf zorgen enzo..." (wat totaal niet zo is) Ik kan wel voor mezelf zorgen! Dus door die reactie heeft mij me onbewust nog banger gemaakt om het aan hun te vertellen als het echt zo ver is.

Anonymous (niet meer actief)

heey,

bij mn 1e heb ik het mn pleegmoeder verteld, en de 2e mn vader. en nu ben ik net weer in verwachting en heb ik het mn verloofde het als eerste verteld.