Zwanger: als het niet loopt, zoals je hoopt...

24 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Anonymous (niet meer actief)
Zwanger: als het niet loopt, zoals je hoopt...

Een probleemloze zwangerschap en een soepele bevalling bestaat helaas niet. Wat als het helemaal niet gaat zoals je had gedacht?

baby25

dus je hebt het over mij als ik al vanaf 14jan niet meer ongesteld wordt dan is het toch raar en vreemd al mijn tetsen zijn negatief

Anonymous (niet meer actief)

Neen, ik reageerde op stefanie 23-2-2011 en die reageerde op Suus 199 op 16-2-2011.
Dat ze al 2 maanden bezig was om zwanger te worden.

Als jij op 2-3-2011 regeert, kan ik toch niet op 23-2-2011 al op jou reageren....
Snap je het nog???

Anonymous (niet meer actief)

Heej,

dit was bij mij ook het geval, maar geloof me hj stap niet naar de rechter, want hij is meerder jaarig dus hij is sowiso fout geweest om sex te hebben met een minderjarige, en geloof me dan krijg hij van de rechter echt geen ouderlijk gezag, en ik neem aan dat hijzelf ook wel slim genoeg is om dan niet naar de rechter te stappen !

De vader van mijn zoontje wou ook een DNA test afdwingen maar omdat hij meerder jarig is en ik minderjaarig is hij zo verstandig geweest om op de achtergron te blijven

xliefs

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb vandaag slecht nieuws gekregen uit het ziekenhuis. De combinatietest gaf als uitslag dat we 1/48 kans hebben dat ons kindje een Downer wordt. Over 2 weken laten we een vruchtwaterpunctie doen.

Anonymous (niet meer actief)

Woensdag 3 augustus krijg ik een punctie. Ik ben er echt doodsbang voor. Iemand dit al voorgehad? Ervaringen?

Anonymous (niet meer actief)

Ik heb daarstraks de punctie laten doen. Bah, wat een nare ervaring. En inderdaad, ik heb nu best wat last in mijn buik. Over een weekje weet ik de uitslag.

Anonymous (niet meer actief)

Wij hebben alleen de 20 weken echo laten doen en daar hebben we zelfs heel erg over getwijfeld.
Ik vind het jammer dat van een natuurlijk gebeuren zoals een zwangerschap zo'n medisch gebeuren gemaakt wordt. Je kan steeds niet genieten, want dan komt er weer een test, echo, screening, liggimgsecho enz.
Wij waren ook allebei gezond, eten gezond, roken en drinken niet en sporten veel. Ook geen afwijkingen in de familie... en we hebben een heel gezond jongetje gekregen, die 13 oktober alweer 1 wordt.

Anonymous (niet meer actief)

Hey hey

Ik had zelf de prikpil en toen ik stopte ben ik een jaar lang niet ongesteld geworden binnen die jaar doet een arts niet zoveel ze geven je meestal een jaar de tijd om te ontpillen ik heb na die jaar een kuurtje gehad om me menstruatie op te wekken en dat heeft geholpen !
Maar prikpil is natuurlijk een wat zwaardere anticonceptie als gewoon de pil !

Maar als je zeker weet dat je voor een kindje wil gaan moet je misschien je huisarts om advies vragen hoe het verder moet !

Succes x

Anonymous (niet meer actief)

Het gaat zoals het gaat:).. echt tips zijn er volgens mij niet:).. Soms duurt het gwn een tijdje voor dat de pil echt helemaal is uitgewerkt. Het ontpillen kan soms wel meer dan een half jaar duren. Bij de 1 gaat het snel en bij de ander duurt het ietsje langer. gewoon veel vrijen, afwachten en geduld hebben & dan komt het wel goed denk ik hihihih

anoniem19 (niet meer actief)

ik heb een gewone pil die ik moet slik gelijk al ongesteld geworden eerst stoptweek maar daarna een maand verder alweer. dus nu kan ik wel voor kindje gaan als ik zou willen

Anonymous (niet meer actief)

Volgens mij is het zo:
normaal gesproken ga je naar de verloskundige of als deze niet aanwezig is de huisarts. Pas als er complicaties zijn of in het verleden geweest zijn, wordt je doorverwezen naar een gyneacoloog.
Je hebt dus niets te kiezen, de verloskundige wordt vergoedt door de (basis)zorgverzekering, maar de bloedonderzoeken ed moet je zelf betalen.

Anonymous (niet meer actief)

bedoel: gynaecoloog
Ik ben zelf bij onze huisarts geweest en af en toe ging ik extra naar mijn vriendin die is verloskundige. Maar als alles volgens het boekje gaat en daar wordt goed naar gekeken tijdens je zwangerschap is de verloskundige of huisarts prima. Ik ben ook thuis bevallen, wij wonen 5 minuten van een ziekenhuis. Dus indien nodig had ik snel naar het ziekenhuis gebracht kunnen worden.

Anonymous (niet meer actief)

Hey, het is voor jonge meiden heel normaal dat de menstruatie af en toe onregelmatig is. Maar je kunt altijd voor de zekerheid een test doen, dan weet je het zeker.

Anonymous (niet meer actief)

Hallo iedereen,

Ik ben nu 8 tot 10 weken zwanger onbedoeld...
Het is dwars door de pil heen gegaan en ben zelf bijna 21.
Nou heb ik een probleem:

Mijn (vriend) ex waar het al 3 weken mee uit is maar wel nog spreek en zie de afgelopen 3 weken is de vader, hij zegt dat hij er over heeft nagedacht en zegt dat als ik het kind hou hij er niks mee te naken wilt hebben en het niet erkend, en als ik het weg haal mij daar in steunt en we wel verder in een relatie kunnen... dat is dus een soort van chantage...

Mijn gedachten zegt houden, maar dan moet ik het dus alleen doen, mijn ouders willen wel helpen maar woon op mezelf...
Ik heb nog geen opleiding afgerond, heb nog geen rijbewijs en dat was de planning voor volgend jaar...
me ex zegt dat hij heel veel van me houd en ik een speciaal meisje voor hem ben, maar als dat zo is dan liet hij me ook niet in de steek als ik het hield toch?

Mijn vraag aan jullie is wat zouden jullie doen? Heeft me ex gelijk? Is het zwaar alleen? Alle advies is welkom!!

Alvast bedankt, lestorlover bijna 21

Anonymous (niet meer actief)

ik waarscheindelijk zwangerschap suiker heeft iemand al zo iets mee gemaakt ?

Anonymous (niet meer actief)

jeetje ja dat snap ik dat jullie erg schrokken want ja idd ook al is het niet gepland zeg niet dat het niet welkom is en als je een tijdje zwanger bent wordt het alleen maar moeilijker als er iets gebeurt niet dat het niet moeilijk is als het begin van je zwangerschap mis gaat dat ook . gelukkig gaat je zwangerschap nu goed gaat veel geluk en liefde en hope dat alles blijft goed gaan ik ben iets eerder dan je uit geteld mooi dat jullie ouders jullie steuenen .

Anonymous (niet meer actief)

mooizo dat alles goed gaat ja ben vandaag 21 weken en laats 20 weken echo gehad en zag er goed uit daar zijn we blij mee , veder gaat het prima tot nu toe mag ik nog niet echt klagen haha alleen draaien en slapen gaat wat moeilijk maarjah dat zou nog wel erger worden

Groetjes .....

Anonymous (niet meer actief)

he meiden,
ik ben nieuw hier, ik heb gevoel dat ik zwanger ben. volgens me eigen cyclus had ik de 29e ongie moeten worden.. Maar me eitje was pas 22 dec. ik heb na best ook een korte cyclus.
maar goed sommige zeggen je moet 14 dagen er bij tellen vanaf je eisprong.
dan kom ik op 4 jan. Maar ik heb last van me borsten boven in me buik(onder me ribben) heb is aparte pijn. soms trekkend gevoel in me rechter lies. Vanmorgen verloor ik in eens paar bloed druppels, dacht ik word ongie maar dat was enige meer kwam er ook niet heb ook geen ongie rampen.. ik weet echt niet meer:(

SmvBrinn (niet meer actief)

Nee, maar je kan even kijken op www.babybytes.nl daar heb je een heel groot forum met zulke dingen,, mischien een betere site voor je als deze,, waar 9/10 mensen hier nep zijn! Succes.

Anonymous (niet meer actief)

Hoi meiden, ik ben zelf (nog) geen moeder, maar ik heb een vraagje over erfelijke aandoeningen. Ik mijn schoonfamilie zijn er nogal wat psychische aandoeningen zoals verschillende soorten van autisme en mijn vriend heeft borderline. Hij heeft dit goed onder controle en alles gaat steeds beter, maar toch blijf ik eraan denken dat als ik een x zwanger wordt, ons kindje misschien ook zoiets met zich meekrijgt. Heeft iemand hier misschien wat ervaring mee?

Anonymous (niet meer actief)

De meeste vormen van autisme zijn waarschijnlijk erfelijk. Dat hoeft niet 1 op 1 klassiek autisme te zijn, maar dat kunnen ook andere storingen zijn (zoals Asperger, ADHD en PDD NOS ed)

Ik werk zelf in het onderwijs (groep 3) en vanaf 6 jaar worden de kinderen bij ons bij vermoeden hiervan getest. Eerder wordt ook wel gedaan, maar jonger dan 5 jaar is er vaak geen duidelijke uitslag.

We hebben 1 meisje op school waar al op zeer jonge leeftijd duidelijk was, dat ze klassiek autisme had. Gelukkig werd ze heel goed begeleid door haar opa, die psycholoog is. Haar moeder kon niet met haar omgaan en heeft haar bij haar ouders achtergelaten. Ze heeft heel veel kunnen leren. Met een jaar of 6 had ze een zwemdiploma. Maar het heeft bijv. een jaar geduurd, voor ze door had, dat ik anders heette dan haar juf in groep 2. Later kwam uit dat ze een genie in rekenen was.

Zelf zien wij als leerkrachten op school bij een vermoeden van autisme dit vaak weer terug bij met name de vader als we ze bijvoorbeeld zien bij een ouder bezoek of ouderavond. (dezelfde trekjes)

Mijn enige broer heeft ook een lichte vorm van Asperger, maar hij is toch geslaagd in het leven, hij is piloot bij de KLM en heeft daarnaast ook nog eens een eigen bedrijf. En hij is heel erg gelukkig! Hij heeft ook een flinke maffe vriendin, dus samen een leuk stel, wat elkaar goed aanvult.

In de ICT omg. Eindhoven werken veel autistische mensen (excuses dat ik dit zo zeg)
Er zijn dus wel mogelijkheden.

Bij oudere mensen waar van verdacht wordt dat ze autisme hebben, wordt de diagnose gesteld aan de hand van een vragenlijst, als je zo´n lijst bekijkt en de vragen eerlijk beantwoord, hebben veel normale mensen autistische trekjes. En de diagnose is niet altijd zo gemakkelijk te stellen.

Structuur en duidelijkheid zijn belangrijk voor autistische kinderen, maar zij voor normale kinderen ook erg belangrijk!

Je kan natuurlijk ook eens een gesprek aanvragen met een psychiater en je zorgen uitspreken. Succes.

Anonymous (niet meer actief)

Structuur en duidelijkheid zijn belangrijk voor autistische kinderen, maar zij voor normale kinderen ook erg belangrijk!

zijn

Anonymous (niet meer actief)

Bedankt voor de reacties! Ik weet dat psychische aandoeningen natuurlijk erfelijk zijn, maar ik was benieuwd of er hier meiden zijn die hier directe ervaring mee hebben. Enne iedereen heeft wel ergens kans op, maar in zijn familie is het zowat een uitzondering als je zegmaar helemaal ''normaal'' bent haha. Dat vind ik toch wel spannend. Maar ik ga het inderdaad nog een keer bespreken met een psychiater bijvoorbeeld.

In ieder geval bedankt! Smile