In heel Nederland

Hier lees je over organisaties die in heel Nederland werkzaam zijn. Op hun website lees je waar ze in jouw regio te vinden zijn. 

Tienermoederhuis Zonnehoeve

Omschrijving aanbod: Het tienermoederhuis is een kleinschalige woonvorm waar (aanstaande) moeders de mogelijkheid wordt aangeboden om samen, met andere jonge moeders te wonen, in een aangepaste woning waar benodigde begeleiding wordt geboden. Jonge moeders worden vaardigheden aangeboden die hen zullen helpen om zelfstandig verder te kunnen in de maatschappij en met hun leven.

Het tienermoederhuis biedt 7 x 24 uur's opvang, weekendopvang, logeeropvang en crisisopvang. De opvang is bedoeld voor (aanstaande) moeders tot 23 jaar. Professionele begeleiding zal geboden worden onder leiding van Carla Martherus.

Tienermoederhuis Zonnehoeve is gevestigd op de biologisch & dynamische boerderij Zonnehoeve te Zeewolde.
Samenwerkingsverband: * kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen * aangesloten bij: vereniging Zorgboeren Noord Veluwe & Federatie van Landbouw en Zorg Flevoland * samenwerkingspartner Pactum, jeugd en opvoedhulp

Naam organisatie: Zonnehoeve
Naam contactpersoon: Carla Martherus
Contactgegevens:
Priempad 8 A
3896 LJ Zeewolde
Telefoonnummer: 06 - 386 331 82
tienermoederhuis@zonnehoeve.net
http://www.zonnehoeve.net

Wanneer: per direct
Kosten: in overleg met zorgaanbieder
Aanmelden: per E-mail of telefoon
 

Happy Single Moms

Omschrijving aanbod: Happy Single Moms is het grootste online platform voor alleenstaande moeders (van alle leeftijden, dus ook tienermoeders) in Nederland. Happy Single Moms bestaat uit een blogsite (http://blog.happysinglemoms.nl) en een ontmoetingssite (www.happysinglemoms.nl), waar je op een gemakkelijke manier in contact kunt komen met andere alleenstaande moeders, zodat je (h)erkenning kunt vinden, je verhaal kwijt kunt, vriendschappen op kunt bouwen en elkaar kunt helpen. Je kunt bijvoorbeeld ook op leeftijd selecteren, zodat je met moeders in contact kunt komen, die jou aanspreken. Maar ook kun je selecteren op leeftijd van kinderen, geloofsovertuiging, afstand en situatie met je ex.

Je kunt ons ook volgen via Facebook: www.facebook.com/happysinglemoms

Contactgegevens: www.happysinglemoms.nl
Naam contactpersoon: Myra de Wildt
Contactgegevens:
Telefoonnummer: 0646643437
E-mail: info@happysinglemoms.nl

Kosten: Gratis
Aanmelden: www.happysinglemoms.nl

Kindertelefoon

Hier kun je al jouw vragen stellen, anoniem!

www.kindertelefoon.nl

Chat of bel 0800 0432 (gratis). Elke dag van 14.00 - 20.00 uur.

Stichting  Miss IQ

Omschrijving aanbod: OPROEP aan (toekomstige) jonge moeders. Ben jij in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar en zwanger? of heb je al een kind? Dan kan jij voor begeleiding en vragen bij ons terecht! Wij starten eind september met een nieuw project en zijn nog op zoek naar jonge moeders. De reiskosten en de opvang voor je kindje zullen wij vergoeden. Hopelijk tot snel!

Naam organisatie: Stichting Miss IQ
Naam contactpersoon: Ruth Groenewoud
Contactgegevenswww.stichtingmissiq.nl
De Hoop 3
Uitgeest
Telefoon: 06-21435068
info@stichtingmissiq.nl

Wanneer: vanaf september 2015
Kosten: Gratis
Aanmelden: info@stichtingmissiq.nl

Fiom - keuzehulp

Omschrijving aanbod: Ben je zwanger? En twijfel je over een abortus, moeder worden, of toch misschien pleegzorg? En wil je hier met iemand over praten? Neem dan contact op met Fiom. Dat kan per mail via info@fiom.nl of telefonisch 088-1264990. Zij helpen je verder.

Liever online? Dat kan ook! Via het digitale keuzehulpprogramma Zwanger, wat nu? kun je kijken wat je mogelijkheden zijn en terecht voor hulp bij het maken van de keuze die bij je past.

Naam organisatie: Fiom
Naam contactpersoon: -
Contactgegevens: www.fiom.nl
Fiom heeft op meerdere plekken in Nederland de beschikking over spreekkamers. 
Telefoon: 088-1264990
info@fiom.nl

Wanneer: telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00, gesprekken op afspraak, digitale hulp 24-uur bereikbaar
Kosten: gratis
Aanmelden: 088-1264990 of info@fiom.nl

Homestart

Omschrijving aanbod: Vrijwilligers met eigen opvoed-en levenservaring geven ouders met jonge kinderen vriendschap, emotionele steun en praktische hulp. De vrijwilligers worden door een professioneel coördinator getraind en begeleid. De coördinator maakt de match tussen ouder en vrijwilliger. De ondersteuning is voor de ouder gratis en vindt thuis bij het gezin plaats; een dagdeel per week, gemiddeld een jaar lang. De vraag van de ouder staat centraal.

Naam organisatie: Humanitas Home-Start
Contactgegevens: www.home-start.nl (op de website vind je contactgegevens van een kantoor bij jou in de buurt)

Kosten: Gratis (subsidie van de gemeente)
Aanmelden: De ouder kan zich zelf aanmelden; er is geen verwijzing of indicatie nodig

Siriz - hulp bij het maken van een keuze

Omschrijving aanbod: Ben je onbedoeld zwanger? Als je onbedoeld zwanger bent kan er veel op je af komen. Siriz helpt je bij het maken van keuzes. Wat betekent deze zwangerschap voor jou? Hoe zit het met je toekomst? Samen onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn en welke hulp jij nodig hebt.

Hulp tijdens je zwangerschap. Ben je bijna moeder of vader? Je kan ook bij ons terecht voor begeleiding tijdens je zwangerschap. We helpen onder andere bij acceptatie van de zwangerschap, hechting met het kindje en de voorbereiding op het moederschap. Ook aanstaande vaders kunnen bij ons terecht. Er is ook een kantoor bij jou in de buurt, kijk op onze website www.siriz.nl!

Je kan nu ook chatten op werkdagen. Op maandag – donderdag: van 13.00 tot 21.00 uur en vrijdag: van 13.00 tot 17.00 uur.

Naam organisatie:Siriz
Naam contactpersoon: -
Contactgegevenswww.siriz.nl
Diverse locaties in Nederland
Postbus 559
3800 AN Amersfoort
Telefoon: 0900-2021088
hulp@siriz.nl

Wanneer: 7 dagen per week van 9 tot 23 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: 0900-2021088 of hulp@siriz.nl