Utrecht (provincie)

Leef-leerhuis Co-Dame

Omschrijving aanbod: Co-Dame is een kleinschalig leef-leerhuis waarin liefde en kracht van een warm gezinsleven duidelijk voelbaar en zichtbaar zijn. In deze omgeving kan een kindje zich hechten aan de moeder en zich optimaal ontwikkelen. Het huis is een plaats waar je deskundige hulp krijgt in een huiselijke omgeving. Je krijgt zelf de touwtjes in handen en de verantwoordelijkheid om tot ontwikkeling te komen. De begeleiding van Co-Dame helpt je om te vertrouwen in je eigen mogelijkheden.

Het leef-leerhuis is bedoeld voor jonge (aanstaande) moeders die hun kinderen een kans in het leven willen geven, maar niet zo goed weten hoe ze dit moeten doen. Je kunt er terecht als je naast een onbedoelde zwangerschap ook te maken hebt met andere moeilijkheden.

Wij bieden je een zelfstandige plek in een huis met meer jonge moeders en hun kindje waar je samen mee kan optrekken. Je krijgt je eigen kamer en daarnaast kan je gebruik maken van gezamenlijke ruimtes zoals de woonkamer, badkamer en de wasruimte. Er is altijd een professional waar je bij terecht kan. Hierbij kan je denken aan: hulp om je financiën op orde te krijgen, hulp bij de opvoeding, het opbouwen van een netwerk, het vinden of afmaken van een opleiding, het verbeteren van de relatie met de vader van het kindje, of andere zaken. We maken met jou een plan waarin we bespreken waar jouw krachten liggen en hoe we de zaken aanpakken die voor jou belangrijk zijn.

Naam organisatie: Leef-leerhuis Co-Dame 
Naam contactpersoon: Corina Frens 
Adres: Stationsweg West 76, 3931 ET Woudenberg 
Contactgegevens:
06 335 646 20 
info@co-dame.nl 
www.co-dame.nl 
Kosten: In overleg 
Aanmelden: Neem voor meer informatie gerust contact met ons via telefoon of mail 
 

Bodyworkz

Omschrijving aanbod: Ben je een tienermoeder en lijkt het je leuk om je baby te leren masseren, om te leren wat je zelf allemaal kan doen bij verschillende baby kwaaltjes, wat helpt tegen krampjes, pijn bij het krijgen van tandjes, onrustig slapen, verkouden zijn, en noem maar op. Dan is de cursus babymassage een goede cursus voor jou! Samen met andere tienermoeders of alleen kan je de cursus volgen. Woon je in een tienermoederhuis? Dan kan je misschien overleggen of ze de cursus als activiteit kunnen inplannen, zodat je de cursus samen met je huisgenootjes kan volgen.

Naam organisatie: Bodyworkz 
Naam contactpersoon: Susan 
Contactgegevens: www.bodyworkz.nl
Prinses Magrietlaan 96 
3708 ZE Zeist 
030 - 697 7119 
susanwollaars@gmail.com
 
Eventuele data: n.v.t 
Kosten: n.v.t 
Aanmelden: via www.bodyworkz.nl of door te bellen naar 030 - 697 7119 

Broer Pedagogiek, voor alle vragen over jouw kind van 0-4 jaar

Omschrijving aanbod: Bij Broer Pedagogiek kan je terecht met alle vragen die je tegenkomt in de eerste vier levensjaren van je kind.
Ik kom bij mensen thuis en neem alle tijd voor jou en je kindje. Ik ga er van uit dat jij als moeder jouw kindje het best kent en dat jij uit liefde het best wilt voor jouw kind.

Naam organisatie: Broer Pedagogiek
Naam contactpersoon: Lianne Broer
Contactgegevens: www.bloesemconsult.nl
Holkerweg 34
3813 JK Amersfoort
Telefoon: 06-10143674

Kosten: Naar inkomen
Hoe aanmelden: Via de website

Design Your Happinez

Omschrijving aanbod: Wat een tienermoeder allemaal wel niet kan voelt. Ik heb het zelf meegemaakt. Je voelt je niet aantrekkelijk, onbegrepen, beperkt, angstig en heel eenzaam. Herkenbaar? Als tienermoeder komen er veel veranderingen ongevraagd op je pad. Stel je je eens voor dat je even alles stil kon zetten. Je hoofd op orde en vooral controle over je leven. Geef je lichaam en geest weer het respect dat het verdient. Als tienermoeder, weet ik als geen ander hoe moeilijk en zwaar het kan zijn.
Door te mediteren krijgt je eigenwaarde weer een boost en werk je doelgericht naar een stabieler leven.

Yoanna Nobel, Pedagoog, mental coach en zelf tienermoeder geweest, heeft 20 jaar lang ervaring met meditatie en wist haar leven op bijzondere wijze vorm te geven.
Yoanna Nobel ontdekte in India de kracht van visualisatie en de enorme invloed van ons denken op onze huidige omstandigheden. Haar meditatietraining is er op gericht dieper in te gaan op de huidige levens thema’s en deze middels meditatie inzichtelijk te maken, te genezen en om te zetten in daadkracht.

Naam organisatie: Design Your Happinez
Naam contactpersoon: Yoanna Nobel
Contactgegevens: www.clubpellikaan.nl (zie locatie Amersfoort , groepslessen)
yoanna@designyourhappinez.com
06-14165350
Beekhuizerzand 5
3823 ZE
Amersfoort
Wanneer: Elke zondag Health Club Pellikaan Amersfoort of op locatie.
Kosten: Meditatietraining 5 euro per les (groepslessen) / Individueel coachen eventueel bespreekbaar.
Aanmelden: mail naar yoanna@designyourhappinez.com

Timon Begeleid Wonen 18- (Houten)

Omschrijving aanbod: Ben je een (aanstaande) moeder tussen de 16 en 18 jaar en heb je hulp nodig omdat:
• Je bent vastgelopen in je relatie, op school of thuis
• Je bent misbruikt of bijvoorbeeld last hebt van de gevolgen van eerwraak
• Je niet meer thuis kunt wonen of uitstroomt uit een opvanghuis en nog niet klaar om op jezelf te wonen

Dan is Timon misschien iets voor jou. Bij Timon kun je als moeder of als je zwanger bent terecht voor behandeling en verblijf. In een appartementencomplex woon je samen met andere jonge meiden en moeders met hun kinderen. Je krijgt een eigen appartementje.

Je krijgt een eigen mentor met wie je samen werkt om je eigen hulpverleningsplan op te stellen. Je leert om zelfstandig te wonen en om voor je kindje te zorgen. Er zijn duidelijke regels over bijvoorbeeld roken en alcohol- en drugsgebruik. Iedereen moet zich hier aan houden. Je kunt maximaal twee jaar bij Timon wonen.

Naam organisatie: Timon
Contactgegevenswww.timon.nl
Telefoon: 0800 - 9008 (gratis)
toegang@timon.nl

Wanneer:
Kosten: Wmo, MO, Jeugdhulp of Pgb
Aanmelden: 0800 - 9008 (gratis) of toegang@timon.nl

Parent care Utrecht

Omschrijving aanbod: Ben je moeder en zoek je hulp voor jezelf om alles wat je hebt meegemaakt te verwerken? Of zoek je hulp bij de begeleiding van je kindje?
Huilt je kindje veel? Ben je zelf zo vaak moe? Heb je moeite om tijd voor jezelf vrij te maken? Zoek je praktische ondersteuning? Is het je allemaal teveel? Is het contact met je eigen moeder slecht?
Ik help moeders bij emotionele problemen en geef ook handvatten bij de begeleiding van het kind.
Zit je heel erg op tegen de bevalling? Ook daar kan ik je bij helpen.

Naam organisatie: Parent Care Utrecht
Naam contactpersoon: Marianne Linschoten
Contactgegevenshttp://www.parentcareutrecht.nl
Veldlaan 43
Groenekan 
Telefoon: 06-15095379
marianne@parentcareutrecht.nl

Wanneer: Zie de site voor workshops
Kosten: Gratis intake, een sessie is € 55,-  Ik ben register Counselor van de ABvC, waardoor je bij een aanvullende verzekering eventueel een vergoeding kan krijgen. Voor mensen die wel hulp nodig hebben maar dit niet kunnen betalen, is mijn tarief bespreekbaar.
Aanmelden: Via mail of telefonisch

Doula - bevallingscoach

Omschrijving aanbod: als doula (bevallingscoach) bereid ik met de aanstaande moeder de bevalling voor en ben ik bij de bevalling van begin tot einde. We bouwen samen een band op en ik weet precies wat jij wel en níet wilt tijdens de bevalling. Dit bewaak ik tijdens de bevalling.

Daarnaast geef ik de cursus HypnoBirthing om vol vertrouwen de bevalling in te gaan. Samen met je geboortepartner ben je welkom om in 5 bijeenkomsten alles te leren rondom bevallen.

Naam organisatie: Een Hele Bevalling
Naam contactpersoon: Chantal Homburg
Contactgegevens: www.eenhelebevalling.com
Ringoven 110
3961 EL Wijk bij Duurstede
info@eenhelebevalling.com

Wanneer: nog niet bekend
Kosten: Voor beiden geldt een tienermoedertarief. Doula: € 175,00 (ipv (€ 675,00) | HypnoBirthingcursus: € 100,00 (ipv € 275,00)
Aanmelden: via info@eenhelebevalling.com

Let's doula this

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het jonge moederschap, maar weet je niet zo goed hoe? Als doula (bevallingscoach) kan ik jou hierbij helpen! Samen gaan we kijken wat je wensen zijn voor de bevalling en krijg je een mini cursus "bewust bevallen". Verder ben ik er voor al jouw vragen, onzekerheden en angsten. In de kraamweek krijg je een gratis les baby masseren, zodat je leert hoe je contact kan maken met je kindje.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via mail of neem een kijkje op de website!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! 

Organisatie: Let's doula this 
Contactpersoon: Michelle Angenent 
Adres:
Zonnedauw 98 
4007 VB Tiel 
Telefoonnummer: 06-40335356 
Website: www.letsdoulathis.nl 
Kosten: Naar draagkracht 
Aanmelden: info@letsdoulathis.nl

Let's doula this werkt tot maximaal 45 minuten rijden vanaf Tiel. 

In Balans - Cursus voor zwangeren en moeders met jonge kinderen

Omschrijving van het aanbod: PCU zorgt voor ouders d.m.v. begeleiding, training en cursussen. Bijv. de cursus In Balans voor zwangeren en moeders met jonge kinderen, om het ouderschap zo goed mogelijk vorm te kunnen geven.

Daarnaast begeleid PCU moeders bij alles wat er gebeurt bij het ouderschap, op zowel praktisch als emotioneel gebied. Ben je zwanger of net bevallen en zoek je begeleiding dan kan ik je helpen. Ik ga naast je staan om samen te bekijken hoe jij je leven met je kindje zo vorm kan geven dat je kindje krijgt wat het nodig heeft.

Naam organisatie: Parent Care Utrecht
Naam contactpersoon: Marianne Linschoten
Contactgegevens: www.parentcareutrecht.nl
Veldlaan 43
Groenekan (dorpje ten noorden van Utrecht)
Telefoon: 06-15095379 of 06-53299237
marianne@parentcareutrecht.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: in Overleg, eventuele vergoeding mogelijk en kosten zijn bespreekbaar.
Aanmelden: telefonisch 06-15095379 of 06-53299237 of via de mail marianne@parentcareutrecht.nl

Mothers Share personal coaching & training voor vrouwen

Bij Mothers Share personal coaching & training -voor vrouwen- mag je ‘Delen wat je bezig houdt’, dit maakt echt het verschil.

Als je een andere levensfase ingaat verandert er veel. Denk bijvoorbeeld aan van vrouw naar moeder met alle verantwoording die je daarmee ineens hebt over een nieuw leventje. Voor het 
eerst van partners, ouders worden en de ontdekking dat je wellicht met andere normen en waarden bent opgegroeid. Samen op zoek gaan naar jullie nieuwe koers. Van peutermoeder, je 
tienerkind leren los te laten. Soms is het in een andere fase echt even zoeken naar balans. Uit balans blijven na zo’n verandering vraagt om extra aandacht. Dit kan bij Mothers Share  personal coaching & training. Begin januari is deze praktijk in Veenendaal speciaal voor vrouwen opgericht.

Alle ballen moeiteloos in de lucht houden is wat vrouwen vaak willen laten zien. In praktijk is dit vaak echt een uitdaging en kan je dit behoorlijk uit balans brengen.Juist voor deze vrouwen wil ik een luisterend oor en handvaten bieden om de balans (weer) te vinden.

Aanpak
‘Nadat de coachvraag concreet is, bijvoorbeeld 'Wat heeft ervoor gezorgd dat jij uit balans bent geraakt?', gaan we aan de slag met vragen en patronen die invloed hebben op de coachvraag en uiteindelijke doel. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende interactieve methodes. Als degene hiermee haar eigen ontwikkelstappen ontdekt en daarmee aan de slag gaat, is mijn missie geslaagd en haar doel behaald. Het is een soort (her)ontdekking van de sterke, krachtige vrouw die ze al is.’ 

Kijk gerust eens op www.mothersshare.nl.
Ik zal naar je luisteren zonder oordeel en met handvaten om verder te komen.

Contactpersoon: Ariënne van Braak 
Contactgegevens:
Leverkruid 13 
3903 ES Veenendaal 
Telefoonnummer: 06 42782946 
E-mailadres: arienne@mothersshare.nl 
Kosten: Vrijblijvende intakegesprek is gratis 
Hoe aanmelden: Via mobiel en via de website