Friesland

Ontmoetingscentrum Jonge Ouders Leeuwarden

Jonge moedergroep Leeuwarden
Ben jij een jonge moeder? Dan ben je van harte welkom bij de jonge moedergroep in Leeuwarden!

Omschrijving aanbod: Tijdens de bijeenkomsten worden er verschillende thema’s besproken en activiteiten gedaan. Je kunt er met andere jonge moeders praten en ervaringen aan elkaar uitwisselen, dit kan allemaal onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers erbij. Je kunt je kindje natuurlijk altijd meenemen, er is oppas aanwezig.

Naam organisatie: Ontmoetingscentrum Jonge Ouders Leeuwarden 
Naam contactpersoon: Sofie Rijpma en Hedi Rijpstra
Contactgegevens: www.ontmoetingscentrumjongeouders.nl
Oosterssingelstraat 66
8921 GA Leeuwarden
Telefoon: 0615319668 
info@ontmoetingscentrumjongeouders.nl

Wanneer:
Iedere woensdagochtend van 10.00-12.00 uur jonge moeder groep (9.30 uur inloop)
Iedere donderdagochtend van 10.00-12.00 uur voor 23 jaar en ouder (9.30 uur inloop)
Kosten: Gratis 
Aanmelden: Via de mail, app of bellen

Ontmoetingscentrum Jonge Ouders (OJO) Heerenveen

Omschrijving aanbod: Jong ouder worden is niet altijd gemakkelijk en brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Er komen veel zaken op je af waar je misschien nog nooit over na hebt gedacht. Wij van het ontmoetingscentrum ‘jonge ouders’ zijn er voor al jouw vragen! Kom gerust eens lang voor een kopje koffie of thee, wanneer je dit spannend vind kan je ons ook altijd benaderen via Facebook of email.

Eén keer in de maand zijn er jonge moedergroepen in Akkrum en Heerenveen. Moeders ontmoeten elkaar tijdens deze groepen, helpen elkaar daar waar nodig en er worden thema's besproken rondom het ouderschap en opvoeding. 
Daarnaast gaan we eens per maand ouder en kind zwemmen en vindt er een lunchbijeenkomst plaats.

Mocht het je leuk vinden om eens langs te komen neem gerust contact met ons op via Facebook, telefoon of WhatsApp!

Naam organisatie: Ontmoetingscentrum Jonge Ouders (OJO) Heerenveen
Naam contactpersoon: Alinda Kiel
Contactgegevens:
Abe Lenstra Boulevard 29                               
8448 JA Heerenveen
Tel: 06-20 08 50 55
E-mail: ojoheerenveen@gmail.com

Wanneer: Woensdag 12:00 – 16:30 uur en vrijdag 8:45 – 16:30 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: Facebook, telefoon en mail

De Vroedschap - verloskundigepraktijk

Omschrijving aanbod: Bij Verloskundigenpraktijk De Vroedschap kun je terecht voor zorg rondom zwangerschap en bevalling als je woont in of rondom gemeente Ooststellingwerf (Groningen, Friesland en  Drenthe). Wij zijn altijd bereikbaar, smsen mag ook. Verder organiseren wij een gratis zwangerschapscursus. Mail, sms of bel voor info! Groetjes van Petra & Annelies

Naam organisatie: De Vroedschap
Naam contactpersoon: Petra Kortekaas
Contactgegevens: www.devroedschap.nl
Quadoelenweg 3
8431 LM Oosterwolde
Telefoon: 0652-631399
info@devroedschap.nl

Wanneer: iedere maand nieuwe cursus
Kosten: gratis
Aanmelden: via e-mail of telefoon

Isis Kraamzorg

Omschrijving aanbod: onze kraamdeskundigen geven belevingsgerichte kraamzorg: zorg vanuit de beleving en verwachting van jou en je gezin. Bij onze kraamdeskundige kun je je veilig voelen. Ze geeft je vertrouwen. Ze zal altijd de rust bewaren en je helpen te leren. Ons doel is jouw geluk. Een goede start voor jou, je kindje, je partner en eventuele broertjes of zusjes. De kleurrijkheid die je ziet in ons logo zie je terug in het karakter van onze kraamdeskundigen. Energiek, vrolijk en blij! Voor even maken we deel uit van jouw gezin en daar geven wij graag kleur aan.

Naam organisatie: Isis Kraamzorg
Naam contactpersoon: Klantenservice
Contactgegevenswww.isiskraamzorg.nl/inschrijven
Kr. Poststraat 131
8448 EB Heerenveen
klantenservice@isiskraamzorg.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: Voor kraamzorg geldt een eigen bijdrage per uur, afhankelijk van de aanvullende verzekering kan een gedeeltelijke of gehele vergoeding een mogelijkheid zijn.
Aanmelden: Inschrijven kan tijdens de hele zwangerschap maar bij voorkeur voor de 3e maand van je zwangerschap.

Borstvoedingscursus

Omschrijving aanbod: Ben je van plan om straks borstvoeding te gaan geven? Dan is het goed je daar nu al op voor te bereiden. Hoe meer je er al over weet tijdens je zwangerschap, hoe groter de kans is dat de borstvoeding slaagt!

Borstvoeding is de allerbeste voeding voor een baby tot minimaal 6 maanden. Maar hoe geef je borstvoeding? En wat als je kindje niet wil drinken? Of wat te doen als je problemen krijgt bij de borstvoeding en als je straks weer aan het werk gaat? Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus.

De cursus bestaat uit 3 lessen van ruim één uur. De groepsgrootte is klein en bestaat uit maximaal 6 deelnemers. De cursus start rond 34 weken zwangerschap.

Naam organisatie: Verloskundig Centrum Jane
Naam contactpersoon: Annelies Banga
Contactgegevens: www.verloskundigcentrumjane.nl
Willem Lodewijkstraat 53
9291 MZ Kollum
Telefoon: 0511-451045
fitvoorbevalling@hotmail.com

Wanneer: Dinsdag 16:00 uur.
Kosten:  €45,- Voor deelnemers uit Verloskundig Centrum Jane en deelnemers uit Achtkarspelen wordt de cursus gesubsidieerd door de stichting het Eelke Ytsmafonds met €30,-. Het cursusgeld bedraagt dan €15,-.
Aanmelden: Je kan je opgeven via borstvoedingcursuskollum@hotmail.com. Als je je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en de uitgerekende datum mailt, dan word je teruggemaild over de aanvang van de cursus.

Fit voor de Bevalling - voorbereiding op je bevalling

Omschrijving aanbod: Tijdens het volgen van de cursus ‘Fit voor de bevalling’ word je voorbereid op de bevalling. Je krijgt informatie over de bevalling en er wordt geoefend met het opvangen van weeën. Daarnaast worden er adviezen gegeven over hoe om te gaan met pijn. Ook worden diverse thema’s rondom zwangerschap, kraamtijd en ouderschap besproken.
De cursus kan je helpen om op een ontspannen manier je voor te bereiden op de bevalling.
Het is helemaal niet moeilijk; de grootste inspanning die je moet doen, is je lichaam ontspannen en tijd nemen voor jezelf.

‘Fit voor de bevalling’ met partner
Als aanstaande vader voelt het vaak alsof alles buiten jezelf om gaat. Het is een feit dat je vrouw/vriendin het kind moet dragen en baren, maar het is ook een feit dat jullie allebei ‘ouder’ worden. Jouw rol als begeleider, ondersteuner en coach tijdens de zwangerschap, bevalling en als vader wordt duidelijk als jij je op dezelfde manier voorbereid als je vrouw/vriendin.

De cursus bestaat uit 10 lessen à 75 minuten en wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 5 ouderparen of 8 zwangeren). De cursus start tussen de 16 en 27 weken zwangerschap.

Naam organisatie: Verloskundig Centrum Jane
Naam contactpersoon: Annelies Banga
Contactgegevens: www.verloskundigcentrumjane.nl
Willem Lodewijkstraat 53, 9291 MZ Kollum
Telefoon: 0511-451045
fitvoorbevalling@hotmail.com

Wanneer: Maandag 19.00 uur of volgens afspraak.
Kosten: Zwangerschapsyoga met partner: € 140,-. Zwangerschapsyoga zonder partner: € 100,-. De cursus zwangerschapsyoga wordt gesubsidieerd vanuit de gemeente Kollumerland. Dit betekent dat cliënten uit de gemeente Kollumerland de cursus tegen een gereduceerd tarief van 50% krijgen aangeboden. De kosten zijn dan voor zwangerschapsyoga met partner € 70,- en voor zwangerschapsyoga zonder partner € 50,-.
Aanmelden: Je kunt je opgeven via de mail. Als je je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en uitgerekende datum wilt mailen dan wordt je weer teruggemaild over de aanvang van de cursus.

KraamZus - kraamzorg

Omschrijving aanbod: KraamZus is in 2006 opgericht door Zus Berger, van origine kraamverzorgende. KraamZus wil jonge gezinnen een fijne start geven met één kraamverzorgende in de kraamtijd. Dat zorgt voor rust en vertrouwen in een periode die toch al hectisch genoeg is.

Fijne kraamzorg maakt het verschil in die bijzondere periode vlak na de geboorte van je kindje. Een tijd waarin persoonlijke betrokkenheid net zo belangrijk is als professionele kwaliteit in zorg. Daarom verstaan al onze kraamzussen de kunst om hun schat aan kennis en ervaring te verbinden met jouw eigen intuïtie als moeder.

KraamZus kiest bewust voor een kleinschalige aanpak in regionale teams. We vinden het belangrijk om in de eigen omgeving samen te werken met verloskundigen en andere professionals. We zijn actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Noord-Limburg en de regio Nijmegen. Aanmelden of meer info? Neem dan even contact op!

Naam organisatie: KraamZus
Naam contactpersoon: Anneke Zaaijer
Contactgegevens: www.kraamzus.nl
Celciusweg 2 8503 AC Joure
Telefoon: 088 - 4100700
info@kraamzus.nl

Wanneer: na je bevalling
Kosten: afhankelijk van je zorgverzekering
Aanmelden: telefonisch of via de website