Groningen

Gezinshuis Boerderij Zwijnestein - Begeleid wonen voor tienermoeders

Ben je zwanger en tussen de 15 en 23 jaar? Dan kan het leven ineens behoorlijk ingewikkeld zijn geworden. Er wordt van alles van je verwacht en er komt heel veel op je af. Op Meiden-Zwijnestein ben je enorm welkom en willen wij je daar graag bij helpen. Meiden-Zwijnestein zit aan het Gezinshuis gekoppeld. In het Gezinshuis wonen kinderen die niet in een pleeggezin kunnen wonen, maar te kwetsbaar zijn voor het wonen in een grote instelling. De gezinshuisouders zijn Jacqueline en Elbert.
Meiden-Zwijnestein is ook kleinschalig, er kunnen 4 meiden wonen. Je kan bij ons terecht als je ervoor kiest om voor langere tijd te blijven, totdat je in staat bent om zelfstandig te wonen en zelfstandig voor je kindje te zorgen. Dat ga je bij ons leren op een fijne manier, stapje voor stapje.
Ook ondersteunen wij je in het zoeken naar een baan of het vervolgen van je opleiding. Er is elke avond begeleiding, alle medewerkers zijn enthousiast en vooral niet betuttelend! Wij geloven in jouw eigen kracht!
 
We vinden het heel belangrijk dat jij als (bijna) moeder je prettig bij ons voelt en bij de andere meiden. Je krijgt natuurlijk je eigen kamer, voor jou en je kindje. Je deelt de gezellige, grote woonkamer, keuken en badkamers. Wij vinden een gezellige, huiselijke sfeer belangrijk, waarin jij fijn jezelf kunt zijn en af en toe je kindje bij ons achter kunt laten om weer eens lekker uit te gaan, met je vriend of vriendinnen af te spreken, of gewoon even lekker kunt shoppen.
 
Gezinshuis Boerderij Zwijnestein is in Stadskanaal, waar genoeg te doen en te beleven is. De boerderij ligt op een heerlijk, rustig plekje, toch maar op 5 minuten fietsafstand van het centrum. Op de boerderij zijn wat dieren, die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken: 4 varkentjes, drie schapen, 2 shetlandpony's, kippen, konijnen en natuurlijk honden en poezen!
 
Naam organisatie: Gezinshuis Boerderij Zwijnestein
Naam contactpersoon: Jacqueline Langras
Contactgegevens: Vrijdomstreekje 16
9503 AT STADSKANAAL
06-23869777
 
Kosten: De kosten zijn per persoon verschillend. Wel is een beschikking (voor begeleid wonen in ons gezinshuis) van de gemeente nodig.
Aanmelden: Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie, dat kan per mail, telefoon of whatsApp