Gelderland

Moeder- en kindhuis Pluryn Doetinchem

Omschrijving aanbod: Het Moeder- en Kindhuis van Pluryn in Doetinchem is er voor jonge (aanstaande) moeders met complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen of een licht verstandelijke beperking.
Moeders leren hier voor zichzelf en hun kindje te zorgen. Iedereen krijgt een eigen studio, met eigen badkamer. De studio’s zijn verdeeld over twee afdelingen. Iedere afdeling heeft een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en er zijn verschillende therapieën en trainingen mogelijk. Er wordt niet alleen hulp bij verzorging en opvoeding geboden, maar bijvoorbeeld ook bij het omgaan met geld en het maken van een planning. Geleidelijk werken de moeders toe naar meer zelfstandigheid.
Na een succesvol verblijf is doorstroom naar het Ouder- en Kindhuis van Pluryn in Arnhem mogelijk of een appartement met begeleiding in de buurt. Gaat dit goed, dan komt een eigen woning in zicht (eventueel in combinatie met enkele uren begeleiding per week).

Naam organisatie: Pluryn
Telefoon: 088-779 5000
E-mailadres: klantenbureau@pluryn.nl
Website: Pluryn.nl

Kosten: via indicatie, beschikking
Hoe aanmelden: Aanmelden kan via Klantenbureau van Pluryn op bovengenoemd telefoonnummer of e-mailadres.

Ouder- en kindhuis Pluryn Arnhem

Omschrijving aanbod: 

Het Ouder- en kindhuis van Pluryn in Arnhem is voor jonge (aanstaande) ouders die hulp nodig hebben bij de eigen ontwikkeling en het ouderschap. Naast begeleiding bij het (aanstaande) ouderschap en de verzorging en opvoeding van het kindje, is er ondersteuning bij het vergroten van de zelfstandigheid. Zoals het doen van huishoudelijke taken, het op orde hebben van de financiën en het hebben van een dagbesteding.
Het Ouder- en kindhuis bestaat uit een trainingshuis en appartementen. Het trainingshuis is bedoeld als een ontmoetings- en trainingsruimte voor ouders en kind(eren). In het Ouder- en kindhuis wonen meer jonge ouders, maar ieder met een eigen appartement. Er is altijd begeleiding aanwezig om te helpen.
Is het leerdoel bereikt, dan is het tijd voor een volgende fase. Dat kan zelfstandig wonen met 24 uurs behandeling zijn in een andere regio, zelfstandig wonen met ambulante begeleiding of volledig zelfstandig wonen.

Naam organisatie: Pluryn
Telefoon: 088-779 5000
E-mailadres: klantenbureau@pluryn.nl
Website: Pluryn.nl

Kosten: via indicatie, beschikking
Hoe aanmelden: Aanmelden kan via Klantenbureau van Pluryn op bovengenoemd telefoonnummer of e-mailadres.

Coordinatiepunt Jonge moeders

Omschrijving aanbod: Het Coördinatiepunt Jonge Moeders (CJM) is er voor (aanstaande) jonge moeders tot en met 23 jaar die wonen in de gemeente Apeldoorn, Voorst, Epe of Brummen. Het Coördinatiepunt Jonge Moeders werkt vanuit de gemeente Apeldoorn en regelt ondersteuning en hulp voor jonge moeders. Ben jij een (aanstaande) jonge moeder? Dan kan je contact met ons opnemen voor informatie en advies of voor een aanmelding.

Na een aanmelding bespreken we samen met jou jouw situatie en kijken we of er ondersteuning nodig is (bijvoorbeeld een begeleid wonen traject voor jonge moeders) om een goede start te maken als moeder. Wij kunnen als Coördinatiepunt zelf een tijdje ondersteuning bieden of we zorgen voor de juiste ondersteuning op een andere plek. We werken samen met verschillende organisaties in Apeldoorn.

Het Coördinatiepunt Jonge Moeders geeft ook informatie en advies aan organisaties die met jonge moeders werken. Neem gerust contact met ons op voor aanmelding van een jonge moeder via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Contactgegevenshttps://www.apeldoorn.nl/coordinatiepunt-jonge-moeders
Organisatie: Coördinatiepunt Jonge Moeders
Contactpersoon: Eline Norberhuis
Marktplein 1
7311LG Apeldoorn
Telefoon: 06 30 99 85 45
e.norberhuis@apeldoorn.nl en cjm@apeldoorn.nl

Kosten: Gratis
Hoe aanmelden: Aanmelden kan via de website van de gemeente of direct mailen naar cjm@apeldoorn.nl.

Driestroomhuis Damaris

Omschrijving aanbod: Driestroomhuis Damaris is een moeder-kind huis. Een kleinschalige woonvorm voor jonge vrouwen met of nog zonder baby. Doel is om de baby een goede start in het leven te geven. Een rustige plek, omgeving waar ruimte is voor ontwikkeling voor kind en de moeder. Er zijn 6 plaatsen waarvan vooralsnog 4 bestemd voor moeders en 2 plaatsen voor jonge vrouwen op weg naar zelfstandigheid.
Begeleiding/ondersteuning wordt geboden door Ronald en Frida Tijdeman, die ook als gezin in het pand wonen. Een ieder heeft zijn eigen woonruimte.
Thema van wonen bij Damaris is:" Zelfstandig maar niet alleen". Driestroomhuis Damaris is ISO gecertificeerd.
Doelgroep: vg/lvg/psychiatrische problematiek , 15-25 jaar
Verblijf is op basis van een verblijfsindicatie, vorm in PGB of ZIN (afhankelijk van de indicatie)

Naam organisatie: Driestroomhuis Damaris
Naam contactpersoon: Ronald Tijdeman
Contactgegevenswww.driestroomhuisdamaris.nl
Horsterweg 64
3851 PL Ermelo
Telefoon: 0631279294
driestroomhuisdamaris@gmail.com

Kosten: afhankelijk van indicatie
Hoe aanmelden: rechtstreeks of via intake stichting de Driestroom : 0481-375555

Timon Begeleid Wonen 18+

Omschrijving aanbod:
Timon werkt in Apeldoorn samen met stichting Old School. Je kunt hier als jonge moeder - of als je zwanger bent - terecht. Je krijgt een eigen plekje om te wonen in een voormalig schoolgebouw. Hier krijg je begeleiding en leer je om zelfstandig te wonen en voor je kindje te zorgen. Natuurlijk is er ook genoeg aandacht voor ontspanning. Ook werken we samen met andere instanties waar je mee te maken hebt, bijvoorbeeld het UWV of het consultatiebureau.

Je hebt een vaste begeleider met wie je toewerkt naar jouw doelen. Deze kan je bijvoorbeeld hulp geven bij:

  • Het vinden en volhouden van opleiding of werk
  • Koken en huishouden
  • Verzorging van je kind

In het gebouw wonen omwoners. Dit zijn goede buren die voor je klaar staan. Zij helpen met praktische zaken en luisteren naar je als je met iemand wilt praten
 

Naam organisatie: Timon
Contactgegevens: www.timon.nl
Telefoon: 0800 - 9008 (gratis)
toegang@timon.nl

Wanneer: niet van toepassing

Kosten hulpverlening: via WMO, MO en Jeugdhulp
Huur: Je bent verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Daarmee betaal je huur en je eigen boodschappen. 
Hoe aanmelden: telefonisch en per email.

Sa-Net Woonzorg - Leef-/leerhuis Liv 

Omschrijving aanbod: Leef-/leerhuis Liv is een kleinschalige woonvorm voor 5 jonge aanstaande moeders of moeders die net een kindje hebben gekregen. Het is een tijdelijke woonplek waar je je kunt voorbereiden op zelfstandig of begeleid wonen. Begeleiding/ondersteuning wordt geboden door een team van vaste begeleiders. Daarnaast woont er een gezin in hetzelfde pand waardoor er een huiselijke sfeer is.

Als je bij ons wilt komen wonen, sta je ervoor open om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. We werken samen met jou aan:

  • een positief zelfbeeld
  • een goede hechting
  • omgaan met financiën
  • structuur in je dag
  • begeleiding naar school of baan

zodat je vervolgens binnen niet al te lange tijd op eigen benen kunt staan en voor jezelf en je kindje kunt zorgen.

Als je bij ons komt wonen heb je een indicatie van de gemeente nodig. Een hulpverlener (bijvoorbeeld een jeugd- en of gezinswerker) kan deze voor je aanvragen.
Contactgegevens
Gasthuisstraat 13
7001 AX Doetinchem 
Telefoonnummer: 0314-763403 
E-mailadres: info@sa-net.nl 
Website Sa-net  

Kosten: als je bij ons komt wonen heb je een indicatie van de gemeente nodig. 
Hoe aanmelden: via het Zorgloket van Sa-Net Woonzorg 
 

De moederkloek

Omschrijving aanbod: Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij jullie past? In Elburg (en ook in de rest van het land) bieden we jullie de mogelijkheid om je samen voor te bereiden op de geboorte van jullie baby door het geven van de ‘Samen Bevallen’-cursus. Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Wij ondersteunen jullie met praktische informatie en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Ook als bijvoorbeeld een familielid of een vriend(in) je bij de geboorte zal gaan ondersteunen, kunnen we jullie samen voorbereiden. Neem gerust contact op met 'De Moederkloek' voor een cursus op maat.
Ben je in verwachting of heb je een baby en zou je graag je kindje willen gaan dragen? De Moederkloek wil je graag helpen bij het leren knopen en kiezen van een geschikte draagdoek. Ook heb je de mogelijkheid een doek te lenen.

Naam organisatie: De Moederkloek
Naam contactpersoon: Erna Kost-Zoeteweij
Contactgegevens: www.demoederkloek.nl
Telefoon: 0612856619
demoederkloek@kpnmail.nl

Kosten: naar draagkracht
Hoe aanmelden: Via email of telefonisch 

Mamaharten

Mamaharten is een plek waar jonge mama’s gehoord en erkend worden. Persoonlijke en mindful ondersteuning voor mama’s tijdens zwangerschap, bevalling en mama zijn.
Iedere mama mag om ondersteuning vragen. Je bent niet alleen!

Mamaharten biedt aan:
- Zwangerschapsbegeleiding & bevallingscoach (Doula)...je hoeft het niet alleen te doen!
- Mama coach
- …een luisterend oor

Wil je wat extra ondersteuning tijdens de kraamtijd (bijv. bij borstvoeding) of op een ander moment als jonge mama? Ik help je graag op jouw weg. 
Wil je meer weten over Mamaharten, welke ondersteuning ik jou kan bieden, of heb je een andere vraag? Neem gewoon contact op via Whatsapp, Facebook, Messenger, sms of telefoon.

 
Naam organisatie: Mamaharten
Naam contactpersoon: Vivienne Schenk
Contactgegevens www.mamaharten.nl
Verlengde Prumelaan 70
6824 JX Arnhem
Telefoon: 0621391085
 
Kosten: Voor ieder budget
Hoe aanmelden: Via e-mail of telefonisch

Let's doula this

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het jonge moederschap, maar weet je niet zo goed hoe? Als doula (bevallingscoach) kan ik jou hierbij helpen! Samen gaan we kijken wat je wensen zijn voor de bevalling en krijg je een mini cursus "bewust bevallen". Verder ben ik er voor al jouw vragen, onzekerheden en angsten. In de kraamweek krijg je een gratis les baby masseren, zodat je leert hoe je contact kan maken met je kindje.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via mail of neem een kijkje op de website!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! 

Organisatie: Let's doula this 
Contactpersoon: Michelle Angenent 
Adres:
Zonnedauw 98 
4007 VB Tiel 
Telefoonnummer: 06-40335356 
Website: www.letsdoulathis.nl 
Kosten: Naar draagkracht 
Aanmelden: info@letsdoulathis.nl

Let's doula this werkt tot maximaal 45 minuten rijden vanaf Tiel. 

Lotus-kinderen

Bij Lotus-kinderen kan je terecht voor een cursus of workshop babymassage (vóór of na je bevalling), peuteryoga met massage of kleuteryoga met massage. Ook biedt Lotus-kinderen opvoedingsondersteuning voor gezinnen met kinderen tussen de 0-6 jaar.
De cursus of workshop is altijd bij jou thuis! Je kunt een cursus of workshop individueel volgen, of met een groepje bevriende ouders, ook als opa, oma of oppas kan je de cursus volgen.
Ook instellingen kunnen gebruik maken van het aanbod. Te denken valt aan tienermoeder-opvang, kraamzorg, gastouders, kinderopvang, basisscholen (groep 1, 2 en 3).
Neem eens een kijkje op www.lotus-kinderen.nl.
 
Naam organisatie: Lotus-kinderen, praktijk voor yoga, massage en coaching
Naam contactpersoon: Heleen Wielders
Rozenkamp 20
6662RM
Telefoon: 0612890041
 
Wanneer: Afspreken kan doordeweeks overdag tussen 9-11 uur of tussen 13 en 14.45 uur of 's avonds vanaf 19 uur: altijd bij jou thuis!
Hoe aanmelden: Via het aanmeldformulier op de site, http://www.lotus-kinderen.nl/page/aanmeldformulier

Waterbevalling voor iedereen

Omschrijving aanbod: Bevallen in water heeft veel voordelen: bevallingen zijn meer ontspannen, minder pijnlijk, soepeler en de kans op complicaties is kleiner. Als je in water wilt bevallen, kan dat niet in een gewoon ligbad. Je hebt daarvoor een speciaal bevalbad nodig. Maar het huren of kopen van een bevalbad kan erg duur zijn. Wij vinden dat iedereen die dat wil, voor een waterbevalling moet kunnen kiezen en dat inkomen of leeftijd daarbij geen belemmering hoort te zijn. Daarom lenen wij kostenloos bevalbaden uit aan aanstaande tienermoeders in Ede en omstreken.

Alle benodigdheden zitten in het bevalbadpakket. Het enige dat je zelf moet aanschaffen is een wegwerphoes voor het bad. Zo kunnen we garanderen dat het bevalbad altijd hygiënisch is. De betaalde borgsom (€ 40) krijg je in z’n geheel terug als je het bad weer onbeschadigd en schoon inlevert.

Naam organisatie: Waterbevalling voor iedereen
Contact gegevens:
Telefoonnummer: 0615125216
waterbevallingvooriedereen@gmail.com
www.waterbevallingvooriedereen.nl

Kosten: low-budget! zie website
Aanmelden: via de website

Kans2Grow

Omschrijving aanbod: Het jonge moeder project, Kans2Grow, wil meiden helpen in hun nieuwe rol als moeder te groeien.
Door tijdelijke huisvesting en coaching aan te bieden, willen we jonge moeders/ zwangeren helpen verantwoordelijkheden die bij het moederschap horen, op te pakken. Daarnaast motiveren we jonge moeders om hun opleiding af te maken, zodat je de kansen op werk vergroot.
Twee jonge moeders wonen, met hun kinderen, in een huis in een gewone wijk in Elburg. Daarnaast woont er een hoofdbewoner (vrouw) die de sfeer in en om huis waarborgt. Iedere jonge moeder krijgt een (vrijwillige) coach toegewezen die haar begeleidt en coacht. De vrijwilligers worden ondersteund door een beroepskracht van het EBC. De jonge moeder mag 1,5 jaar in dit project wonen. Er wordt samengewerkt met alle betrokkenen rondom de jonge moeder en haar kindje.

Voor wie:
Meiden in de leeftijd van 16-22 jaar die:
-(onbedoeld) zwanger zijn
-de baby willen houden
-afkomstig zijn uit de regio Noord Veluwe
-niet kunnen wonen binnen het eigen netwerk
-geen psychiatrische problematiek hebben
-een normaal IQ hebben
-gemotiveerd zijn om in 1,5 jaar te werken naar een zo zelfstandig mogelijk leven met hun kindje.

Naam organisatie: Kans2Grow, onderdeel van EBCzorg
Naam contactpersoon: Anneke van der Mooren
Contactgegevens: www.ebczorg.nl
Vaarbekerweg 7 
8084 PT 't Harde 
Telefoon: 0525-637237 
kans2grow@ebczorg.nl

Kosten: 250 euro/ maand  
Aanmelden:  telefonisch of per mail

Jubel babymassage

Omschrijving aanbod: JUBEL! De praktijk voor babymassage bij je thuis! Ontdek, voel, ervaar, geniet!
Leer je baby masseren en hierdoor je baby te laten ontspannen, de ontwikkeling te stimuleren én eventuele klachten te verminderen (darmkrampjes, overstrekken, onrust, huilen , hazenslaapjes).
Juist voor jonge ouders erg leuk om even de rust te nemen en samen met je baby te genieten!

*individuele workshops * groepsworkshops (samen met je vriendinnen) * losse massages * cadeaubonnen

Neem gerust een kijkje op onze Facebook: Jubel of Instagram: jubel_babymassage

Naam organisatie: Jubel praktijk voor babymassage
Naam contactpersoon: Yanaika Louis
Contactgegevenswww.jubelbabymassage.nl
Ede
Telefoon: 06 51279442
yanaikalouis@hotmail.com

Wanneer: op afspraak
Kosten: divers
Aanmelden: via de website en op facebook

Leaf - besluitvormingsgesprekken en begeleiding bij jong ouderschap

Omschrijving aanbod: Besluitvormingsgesprekken onbedoelde zwangerschap, onverwachte zwangerschap of geboorte, abortus nazorg/abortus verwerking, begeleiding tijdens tienerzwangerschap en pril tienerouderschap (eerste 2 jaar). Begeleiding bestaat uit zowel praktische als psychosociale begeleiding.

Naam organisatie: LEAF
Naam contactpersoon: Ilonka Behr
Contactgegevens: www.leaftherapie.nl
Prinsesselaan 38, 3851 XN Ermelo
Telefoon: 0341-562250
welkom@leaftherapie.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: Zie hiervoor de website onder kopje kosten. Vaak (deels) vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Aanmelden: bellen of mailen

Entrea - begeleid wonen voor moeders vanaf 16 jaar

Omschrijving aanbod: begeleid wonen voor jonge moeders vanaf 16 jaar die zelfstandige woonruimte hebben of tijdelijk huren in huizen die speciaal bestemd zijn voor jonge moeders. Je hebt een eigen woon/slaapkamer en kinderkamer. Je woont samen met een andere moeder en haar kindje en deelt douche, toilet en keuken. De woonruimte is bedoeld voor kortdurende opvang. Samen met jou gaan we op zoek naar zelfstandige woonruimte. Begeleid wonen is ook mogelijk voor jonge moeders die zelf al woonruimte hebben.

De begeleiding richt zich op je eigen leerdoelen. Bijvoorbeeld het leren omgaan met geld, persoonlijke dingen of de opvoeding van je kindje. Je kunt ook ondersteuning vragen bij regelzaken zoals studiefinanciering of kinderbijslag. Je leert dingen die jij als zelfstandige jonge moeder belangrijk vindt om te leren.

De begeleiding bestaat uit individuele gesprekken met je mentor. Dit kan één gesprek per week zijn, maar ook drie of vier gesprekken. Dit hangt af van jouw leerdoelen. In overleg met jou werken we samen met anderen, zoals school, werk, kinderdagverblijf of je ouders. Begeleid wonen van Entréa vind je in de regio's Nijmegen en Tiel (Gelderland-Zuid en directe omgeving).

Naam organisatie: Entréa
Naam contactpersoon: Carla Lintsen en Richard Derksen
Contactgegevens: www.entrea.nl
Postbus 6545
6503 GA Nijmegen
Telefoonnummer: 024 37 80 806 of 0344 750 700
info@entrea.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: Inkomen om zelf borg, huur, eten en verzekeringen te betalen
Aanmelden: via huisarts of wijkteam in gemeente. Medewerkers kunnen jonge moeder hierbij helpen (024) 37 80 806 of (0344) 750 700

JOOP - Ontmoetingspunt voor jonge (aanstaande) moeders

Omschrijving aanbod: JOOP is een ontmoetingspunt voor zwangere meiden, jonge moeders en hun kinderen. Tijdens een inloopmoment kun je elkaar vrijblijvend ontmoeten. Dit onder het genot van een kopje thee of koffie en ontspannende activiteiten voor moeder en kind. Er worden ook verschillende themabijeenkomsten georganiseerd zoals opvoedingsondersteuning, relatie met parner en/of ouders en omgaan met financiën. Ook organiseert JOOP een jonge moedergroep. Om de week komen jonge moeders en zwangere meiden bij elkaar om te bespreken wat ze ervaren en waar ze tegenaan lopen. Naast het ontmoeten van andere jonge moeders en/of zwangere meiden, themabijeenkomsten, trainingen en leuke activiteiten kan JOOP jou ook ondersteunen en begeleiden bij vragen op andere leefgebieden. Samen met een medewerker van JOOP wordt er in een gesprek gekeken waar je ondersteuning / begeleiding bij nodig hebt. Daar waar nodig gaat de medewerker van JOOP mee naar afspraken bij instantie s of bemiddelt zij voor jou met instanties.

Naam organisatie: R75 / JOOP
Naam contactpersoon: Annemarie Orlemans & Ardi van Dinther
Contactgegevenswww.joopnijmegen.nl 
Papengas 8
6511 WT Nijmegen
Telefoon: 024 3602345
info@joopnijmegen.nl

Wanneer: iedere dinsdag en vrijdag geopend
Kosten: gratis
Aanmelden: bellen, mailen, facebook, etc. 

JC de Madser - Tienermoedergroep

Omschrijving aanbod: Tienermoedergroep. Voor wie?
• Ben je tussen de 15 en 23 jaar
• Heb je een of meer kinderen of ben je zwanger?
• Woon je in Arnhem?
• Lijkt het je leuk om andere moeders te leren kennen?
• Wil je samen een activiteit doen of iets leren?

Naam organisatie: JC de Madser
Naam contactpersoon: Liesje van Haaren & Sanne Janssen
Contactgegevens:
Burgermeester Matsersingel 10
6831 ZA Arnhem
Telefoon: 026 3272597
s.janssen@rijnstad.nl of l.vhaaren@rijnstad.nl

Wanneer: Iedere donderdagochtend van 9.00-12.00
Kosten: Geen
Aanmelden: Doorgeven dat je komt bij Liesje of Sanne. 

Home-Start - Opvoedingsondersteuning

Omschrijving aanbod: Kom je de deur niet meer uit met je kleintje, of zit je er even helemaal doorheen? Pakt de zwangerschap of het ouderschap heel anders uit dan je had verwacht? Een luisterend oor en iemand die zelf ervaring heeft met zwangerschap; bevalling en opvoeden, kan je tijdelijk een steuntje in de rug bieden! Een (getrainde) vrijwilliger komt wekelijk op bezoek (op een tijd die jouzelf goed uitkomt) en leeft een tijdje met je mee, totdat alles weer lekker loopt. Wij kijken vooral naar wat er goed gaat; geven geen (ongevraagde) adviezen, maar steunen je, omdat we uit eigen ervaring weten hoe lastig het kan zijn.

Naam organisatie: Home-Start Rivierenland
Naam contactpersoon: Mirjam Bakker of Sonja van Herk
Contactgegevenshttps://www.home-start.nl/gezinnen
Lekbandijk 29, 4119RA Ravenswaaij
Telefoon: 06 8379 94 05 (Mirjam) of 06 3511 88 00 (Sonja)
geldermalsentiel@home-start.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: gratis
Aanmelden: telefonisch, per mail of via de website

Zorggroep Achterhoek - zorg en ondersteuning voor jonge ouders

Omschrijving aanbod: Zorggroep Achterhoek biedt kwetsbare jonge moeders (ouders) met een zorgbehoefte: Zelfstandige huisvesting (zo mogelijk ook in een crisis situatie) ; Individuele zorg voor moeder en kind; Ondersteuning en begeleiding bij het regelen van praktische en financiële  zaken; Het trainen van vaardigheden die de moeder nodig heeft om goed voor zichzelf en de baby te kunnen zorgen; Het samen op een rijtje zetten van vragen, problemen en de oorzaken daarvan en ondersteuning bij het vinden van werk en/of opleiding. Zorggroep Achterhoek werkt vraaggericht en hanteert geen wachtlijsten.

Naam organisatie: Zorggroep Achterhoek
Naam contactpersoon: Luudwien Stad
Contactgegevenswww.zorggroepachterhoek.nl
Zorggroep Achterhoek
Hofstraat 18
7001 CD Doetinchem
Telefoon: 0314-362990
info@zgachterhoek.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: - 
Aanmelden: telefonisch

Mama's Club Tiel

Omschrijving aanbod: Netwerk van moeders en zwangeren met kinderen van 0 tot 12 jaar. Diverse activiteiten met kinderen en avonden voor moeders zonder de kinderen.

Naam organisatie: Mama´s Club Tiel
Contactgegevenshttp://mamasclubtiel.jouwweb.nl/
Contactformulier: http://mamasclubtiel.jouwweb.nl/contact

Wanneer: kijk op de website voor de activiteiten en data
Kosten: lidmaatschap 5 euro per jaar, per activiteit meestal 0 tot 2 euro
Aanmelden: kijk op de website

Yoga en babymassage

Omschrijving aanbod: zwangerschapsyoga, individuele yoga, babymassage, kundalini yoga, workshops. Je bent van harte welkom!

Naam organisatie: Beleef Yoga
Naam contactpersoon: Mihriban van Ee
Contactgegevenswww.beleefyoga.nl
Dominicanenstraat 6w
Nijmegen
info@beleefyoga.nl

Wanneer: instromen kan op elk moment. 
Kosten: korting bij opgave zwangerschapsyoga, babymassage en wekelijkse yogalessen
Aanmelden: via de mail

Sport united - Ontwikkel je persoonlijk talent

Omschrijving aanbod: Jonge ouders in 4 maanden meer inzicht te geven in hun persoonlijk talent en hoe ze dit in kunnen zetten voor het vinden en behouden van een baan of het vervolgen van een beroepsopleiding. We richten ons op hun toekomst.

Programma-onderdelen zijn opvoedingsondersteuning, beroepenoriëntatie, persoonlijkheidsanalyse en sport

Naam organisatie: Sportunited (Stichting Leren door Sport)
Naam contactpersoon: Lian Beerten
Contactgegevenswww.sportunited.nl
Telefoon: 06-52373789
lian@sportunited.nl
Locatie: Stadion De Vijverberg (Graafschap) te Doetinchem

Wanneer: Drie dagen (maan, dins- en donderdag ochtend) gedurende vier maanden. Nazorg gedurende vier maanden.
Kosten: Op aanvraag
Aanmelden: via de mail

Home-start - Opvoedingsondersteuning

Omschrijving aanbod: Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar.
De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

Home-Start werkt met getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben als ouder. Zij worden geworven, getraind en begeleid door (betaalde) Home-Start coördinatoren.

Naam organisatie: Humanitas, Home-Start de Liemers
Naam contactpersoon: Loes Hulsebosch
Contactgegevenswww.humanitas.nl
Fuutstraat 50a
6921 WJ Duiven
l.hulsebosch@humanitas.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: geen
Aanmelden: via Loes Hulsebosch, projectcoördinator