Overijssel

Training De Nieuwe Toekomst

Omschrijving aanbod: Eind januari 2018 starten wij in Zwolle en in Deventer weer met de training De Nieuwe Toekomst. Deze training richt zich op participatie en economische zelfstandigheid van vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Vrouwen die uit de opvang of hulpverlening komen hebben vaak nog een lange weg te gaan voordat ze hun leven, en dat van hun eventuele kinderen, op de rails hebben. De vrouwen die deze training gaan volgen krijgen 9 maanden lang een vrijwillige coach die hen helpt en met het oefent. 

Naam organisatie: Vrouwenplatform Carree 
Contactpersoon: Margien Vroom 
Contactgegevenswww.vrouwenplatformcarree.nl
Koestraat 10
8011 NK Zwolle
mvroom@vpcarree.nl
Telefoon: Zwolle: 06- 25247751, Deventer: 06-19673619
Data: start eind januari. 1 morgen per week 10 x 
Kosten: geen
Hoe aanmelden: Je kunt contact opnemen met het Vrouwenplatform via mail of via de website. Bellen of appen mag natuurlijk ook. 

Pro-jonge moeders samenwerking tussen Jarabee en Alifa

Omschrijving aanbod: Er wordt individuele hulp aangeboden en er is een groepsaanbod. De hulp is gericht op jonge (aanstaande) moeders tot 23 jaar en richt zich op alle leefgebieden. Zie verder de website van Jarabee en Alifa.

Naam organisatie: Jarabee
Contactpersoon: Kerstin Zenker
Contactgegevenshttps://www.jarabee.nl
Hengelosestr.60
7514 AJ Enschede
Telefoon: 06 13051628
kzenker@jarabee.nl

Data: Aanmelding is altijd mogelijk
Kosten: Via de gemeente
Hoe aanmelden: Telefonisch, elke woensdag van 11 uur-14 uur inloop aan de Hengelosestr. 60 in Enschede

Kadera aanpak huiselijk geweld

Omschrijving aanbod: Je bent een jonge moeder tussen de 16 en 23 jaar. Én je bent al in aanraking gekomen met huiselijk geweld. Dat is geen gemakkelijke start van je leven. Je wilt graag dat jij en jouw kindje het beter krijgen. Je hoopt op een mooie toekomst voor jullie allebei. Kadera kan je daarbij helpen.

Begeleid Wonen bij Kadera:
Samen met je kindje kun je begeleid wonen bij Kadera. Kadera wijst jou een gemeubileerd en gestoffeerd appartement toe. Daarvoor betaal je gewoon huur. Er wonen bij Kadera nog vijf andere jonge moeders met hun kinderen. Je zult hen regelmatig zien, je kunt dus van elkaar leren en elkaar steun bieden. In jouw appartement kun je, binnen de regels, bezoek ontvangen. Je kunt maximaal een jaar in het appartement wonen. Als het mogelijk is, ga je naar school of naar je (vrijwilligers)werk.

Je krijgt een eigen hulpverlener, casemanager genoemd, die regelmatig op bezoek komt. Samen met je casemanager bekijk je waar je goed in bent en waar je nog hulp bij kunt gebruiken. Als het nodig is, kan jouw casemanager nog andere hulp inroepen.
Jouw netwerk is belangrijk en de mensen uit jouw netwerk willen we graag betrekken bij jouw begeleiding. Hier zal je casemanager met jou afspraken over maken.

Hulp bij jou thuis:
Ook is het mogelijk dat je gewoon thuis blijft wonen en daar hulp krijgt bij het verwerken van het huiselijk geweld dat je hebt meegemaakt. Of dat we je helpen te voorkomen dat je (weer) een vriend treft die gewelddadig is. De casemanager komt bij jou thuis om samen te bepalen waar jij hulp bij nodig hebt.

Naam organisatie: Kadera aanpak huiselijk geweld
Contactpersoon: Team Toegang
Contactgegevenshttp://www.kadera.nl
Postbus 1058
8001BB Zwolle
Telefoon: 088 - 422 24 95
info@kadera.nl

Kosten: Je betaalt huur voor je appartement
Hoe aanmelden: Via Kadera aanpak huiselijk geweld 088 – 422 24 95

Stichting kledingbank Enschede

Omschrijving aanbod: Onze stichting kledingbank Enschede helpt de mensen uit Enschede e.o., die het zelf niet meer kunnen betalen, gratis aan kleding en textiel.
Voor onze doelgroep hebben wij, in samenwerking met babyspullen.nl, ook complete babypaketten.
Kijk op onze site of je in aanmerking komt of ga naar een wijkteam om het samen te bekijken.

Naam organisatie: stichting Kledingbank Enschede
Naam contactpersoon: Linda Extercate
Contactgegevens: www.kledingbankenschede.nl
Kuipersdijk 375
7541 WN Enschede
info@kledingbankenschede.nl
Telefoon: 06-48618001

Kosten: Geen
Aanmelden: o.a. Via wijkteam Enschede of formulieren adviespunt van gemeente Enschede.

Jonge Moederwerk Almelo

Omschrijving aanbod: Het Jonge Moederwerk (JMW) ziet het als haar taak om zoveel mogelijk jonge moeders uit Almelo en omgeving te ondersteunen bij allerlei verschillende dingen die op hun pad komen. Dit kan variëren van hulp op het gebied van financiën, kinderopvang, zwangerschapsbegeleiding, opvoedingsondersteuning en allerlei andere zaken die geregeld moeten worden. Ook organiseren we twee keer per jaar een speelgoed- en kledingbeurs.
 
Uiteraard zijn er ook jonge moeders die alles al geregeld hebben en die het wel ontzettend leuk vinden om andere jonge moeders te ontmoeten. Elke donderdagochtend organiseren we een inloopochtend. Er is dan opvang voor de kinderen aanwezig, zodat jij lekker met andere moeders kunt bijpraten over alles wat jullie bezig houdt. De begeleidsters van het jonge moederwerk zijn hier bij aanwezig, zodat je gelijk vragen kunt stellen.
 
We werken altijd vanuit de wens van de jonge moeder. Je kunt dan ook met al je vragen bij ons terecht. Soms willen jonge ouders meer weten over de ontwikkeling van hun kindje of raken ze verzeild in de wirwar van zaken die geregeld moeten worden tijdens de zwangerschap. Wij zijn er om jou de weg te wijzen. Samen stellen we een plan op met daarin jouw doelen, waar we in 18 maanden samen naartoe gaan werken.
 
Doelgroep: Alle meiden uit Almelo en omgeving die zwanger zijn of al een kindje hebben. Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, kun je bij ons terecht.
Naam organisatie: Avedan
Naam contactpersoon: Saskia Staman, Melanie Hazelhoff en Joelle van Harten
Contactgegevens: www.avedan.nl/meedoen/ouders/
Apollolaan 1
Telefoon: 06 - 41 34 84 70
 
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: 06 - 41 34 84 70
 

Jonge Moedergroep Zwolle

Omschrijving aanbod: Wil jij ook andere jonge moeders  of zwangere meiden tegenkomen? Kom dan eens een kijkje nemen bij onze jonge moedergroep. Behalve over interessante onderwerpen als EHBO voor kinderen of financiën en huisvesting, hebben we het met elkaar over jong moeder zijn en is het ook gewoon gezellig!

Naam organisatie: De Kern Maatschappelijke Dienstverlening

Contactgegevenswww.stdekern.nl
De Kern Maatschappelijke Dienstverlening
Bitterstraat 57
8011 XK Zwolle
Telefoon: 038-456 9700
Wanneer: in principe wekelijks, dag en tijdstip wordt in nader overleg met de jonge moeders  ingevuld.
Kosten: geen
Aanmelden: via de Kern Maatschappelijke Dienstverlening.

Ouder-kind behandelhuis 

Omschrijving aanbod: Het ouder-kind behandelhuis is bedoeld voor jongeren of jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die een kindje verwachten of onlangs ouder geworden zijn. Ambiq biedt een veilige woon- en behandelplek waar jij 24 uur per dag toegang hebt tot professionele en deskundige begeleiding. De begeleiding biedt jou ondersteuning bij de opvoeding van je kindje, het vinden van een dagbesteding, het regelen van financiën en het opbouwen van een netwerk. Het is de bedoeling dat jij binnen het ouder-kind behandelhuis klaargestoomd wordt voor het (begeleid) zelfstandig wonen met je kindje. Er is een ouder-kind behandelhuis in Almelo en in Hoogeveen.

Naam organisatie: Ambiq
Naam contactpersoon: Intakefunctionaris
Contactgegevenswww.ambiq.nl
S. Klinkhamerweg 21
7555 SK Hengelo
Telefoon: 088-7776000
intake@ambiq.nl

Wanneer: n.v.t.
Kosten: opvraagbaar bij afdeling intake.
Aanmelden: via afdeling intake www.ambiq.nl/clienten/aanmelden/

Voorzorg Zwolle

Omschrijving aanbod: VoorZorg wordt door de GGD IJsselland aangeboden aan a.s. moeders die in Zwolle wonen. Het is bedoeld voor jonge moeders die hun eerste kind verwachten en op verschillende gebieden problemen ervaren. De VoorZorgverpleegkundige biedt begeleiding d.m.v. frequente huisbezoeken zo vroeg mogelijk in de de zwangerschap, uiterlijk startend voor de 28e zwangerschapsweek, en kan doorlopen totdat het kind twee jaar is. 

Naam organisatie: GGD IJsselland
Naam contactpersoon: Reinie Koppert
Contactgegevenswww.voorzorg.info 
Straussplein 1
8031 AE Zwolle
Telefoon: 06-51926854
r.koppert@ggdijsselland.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: gratis
Aanmelden: via e-mail, telefonisch, of via de verloskundige

Verloskundigenpraktijk Enschede

Omschrijving aanbod: Voor persoonlijke begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Naam organisatie: Verloskundigenpraktijk Enschede
Naam contactpersoon: Laury Post
Contactgegevenswww.verloskundigenpraktijkenschede.nl
Bleekhofstaat 351
7543 EH Enschede
Telefoon: 053-4762122
info@verloskundigenpraktijkenschede.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: -
Aanmelden: telefonisch 

Humanitas Match - ondersteuning door een coach

Omschrijving aanbod: Humanitas Match ondersteunt jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, inclusief jonge moeders. We zetten enthousiaste vrijwilligers in die voor een jaar gekoppeld worden aan een jongere. Dit noemen we de coach. Eén keer in de week zal de coach ondersteuning bieden op verschillende vlakken, bij het vinden van een plek in de maatschappij, versterken van zelfvertrouwen, vergroten van het netwerk, bij keuze maken met bijvoorbeeld studie, werk of vrije tijd en het ondersteunen bij wat er op je af komt als je jong moeder wordt of bent. 

Het is geen hulpverlening. Het gaat om ondersteuning, praktische hulp, luisterend oor, activiteiten ondernemen, vertrouwen, gelijkwaardigheid en de toekomst. De coaches worden begeleid door een coördinator en zijn in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op. We vertellen je meer over wat we doen en kijken of wat we voor je betekenen kunnen.

Naam organisatie: Jongeren coaching project Humanitas Match
Naam contactpersoon: Eline Kamp, coördinator
Contactgegevens: www.humanitasmatch.nl
Oude Bornseweg 85, 7556 GW Hengelo.
Telefoon: 074-2437733 of 06-35120650
e.kamp@humanitas.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: Deelname is gratis en er is een klein budget voor activiteiten.
Aanmelden: via e.kamp@humanitas.nl of 06-35120650 (Eline Kamp)

Ouder Kind voorziening - Ondersteuning en begeleid wonen

Omschrijving aanbod: In je eentje een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Als je daarbij ook nog eens allerlei problemen hebt en geen vaste of veilige woonplek, dan is het moeilijk om je hoofd boven water te houden. Laat staan om een toekomst op te bouwen voor jezelf en je kind. Met steun uit je directe omgeving en tijdelijke hulp bij de opvoeding lukt het vaak wel. De Ouder Kind Voorziening van Pactum jeugd- en opvoedhulp biedt die hulp bij het opvoeden en ondersteuning bij andere leefgebieden, als het nodig is met begeleid wonen.

Voor wie: De Ouder Kind Voorziening van Pactum is er voor (alleenstaande) ouders met kinderen tot 12 jaar. Het zijn vooral jonge moeders die een beroep op ons doen. Vaak hebben zij meerdere vragen over de opvoeding en problemen op verschillende leefgebieden. Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, opleiding of werk, gezondheid, financiën of het onderhouden van sociale contacten.

Naam organisatie: Pactum Ouder Kind Voorziening
Naam contactpersoon: Nico Ooms
Contactgegevenswww.pactum.org
Maansteeg 4
7411 EV Deventer
Telefoon: 0570-747406
Maansteeg@pactum.org

Wanneer: op afspraak
Kosten: in overleg
Aanmelden: via 0570-747406 of Maansteeg@pactum.org