Rotterdam

Een maatje voor jou!  MaraMama’s voor jonge moeders tussen de 16 en 24 jaar 

Omschrijving aanbod:  Als je moeder wordt, verandert er veel in je leven. Je komt vaak niet meer toe aan sporten, een opleiding doen, en met vriendinnen stappen is eerder een uitzondering dan een regel. Logisch, want je kind komt op de eerste plaats. Het gevolg kan zijn dat je wereldje klein wordt en de stap om iets te ondernemen steeds lastiger wordt. Daarom biedt MaraMama’s jou een maatje! Een maatje is iemand die er regelmatig helemaal voor jou is! Samen met je maatje kijk je wat jou leuk lijkt om te gaan doen. Samen met je kind(eren) naar de speeltuin? Een middagje winkelen? Een open dag bezoeken van een opleiding? Samen doen jullie wat voor jou ontspannend en belangrijk is.  

MaraMama’s organiseert naast de een-op-een contacten, ook een aantal gezamenlijke activiteiten voor jonge moeders. Zo leer je de andere jonge moeders (en hun maatjes) kennen en kan je ervaringen uitwisselen. 

Naam organisatie: Stichting Mara
Naam contactpersoon: Karolien Bockma

Deelname is gratis. 

Contactgegevens: Telefoonnummer: 06-38787032
Email: maramamas@maraprojecten.nl  
Site: http://www.maramamas.nl  

Folder MaraMama's

Aanmelden: Je kunt je telefonisch aanmelden, via whatsapp of via email. Vragen? Bel gerust! 
 

Dance Imprint

Omschrijving aanbod: Als jonge moeder is het lastig om alles te combineren met je school, bijbaantje of fulltime baan en je dagelijkse leven. Het is dan ook niet makkelijk om een klein momentje voor jezelf te nemen om een leuke sport te beoefenen. Daarvoor moet een oppas regelen, en laten we eerlijk zijn dit is ook niet altijd even makkelijk! En tot slot je wilt niemand tot last zijn dus stel je het beoefenen van een sport " even" uit.

Vanaf 10 februari is er bij ons elke les een erkende oppas aanwezig die goed voor de kinderen zorgt. Zo kun jij je sociale kringen vergroten door het ontmoeten van anderen jonge moeders en kun jij zonder zorgen je wekelijkse hiphop les bijwonen.
- Dit is jou uurtje voor jezelf! -

Naam organisatie: Dance Imprint
Naam contactpersoon: Jeris Hooi
Contactgegevens:
De Jagerstraat 53
3022VM Rotterdam
Telefoonnummer: 0647158496
info@danceimprint.nl
http://www.dance-imprint.nl/dancing-if-you-have-kids

Wanneer: Eventueel 10 februari
Kosten: € 10 per maand ( incl. oppas kosten)
Aanmelden: Je kunt je aanmelden via whatsapp of via email
 

Timon Begeleid Wonen 18+

Omschrijving aanbod: Ben je een jonge vrouw van 18 jaar of ouder en heb je hulp nodig, omdat:
• Je bent vastgelopen in je relatie, familie, je opleiding of op je werk
• Je als jonge moeder je kindje(s) alleen opvoedt

Dan is Begeleid Wonen van Timon misschien iets voor jou. In Rotterdam bieden we tijdelijk woonruimte aan jonge moeders. Je krijgt je eigen zit-slaapkamer met keukenblokje en toilet. In het pand wonen ook een aantal vaste omwoners. Dit zijn een soort goede buren.

Je begeleider komt minimaal één keer per week bij je langs. Samen werken jullie toe naar de stap om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Ook worden er groepsactiviteiten georganiseerd. Je kunt maximaal een jaar bij Timon wonen. We hebben duidelijke huisregels. Ook ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Daarmee betaal je huur en je eigen boodschappen.

Naam organisatie: Timon
Contactgegevenswww.timon.nl
Telefoon: 0800 - 9008 (gratis)
toegang@timon.nl

Kosten: Wmo, MO, Jeugdzorg, Pgb
Aanmelden: 0800 - 9008 (gratis) of toegang@timon.nl

Stichting Onze tuin - Kleding en schoenen ruilen en weggeven

Omschrijving aanbod: Op de woensdagochtend zijn wij open als ruilwinkel en weggeefwinkel voor kleding en schoenen in alle maten en kleine babyspullen. We hebben heel veel mooie en goede tweedehandskleding. Zwangerschap, baby, kinder en volwassenkleding. Daarnaast ook schoenen. Kleine babyspullen zoals beddengoed, trappelzakken, spuuglappen etc..

Iedereen is welkom omdat we ruilen uit natuur oogpunt. Daarom is het erg laagdrempelig. Het ruilen is bij ons iets symbolisch, je levert in en zoekt uit na wat je nodig hebt. Mensen die niks te ruilen hebben hoeven alleen een mail te sturen met korte uitleg. Dan weten we dat ze komen.

Naam organisatie: Stichting Onze tuin
Naam contactpersoon:
Contactgegevens:
Pieter de Raadtstraat 72
Rotterdam
Onzetuin@mail.com

Wanneer: n.v.t.
Aanmelden: als je wil ruilen, kun je langskomen op woensdag tussen 9 en 11:30.
Als je door omstandigheden niks te ruilen hebt, kun je een mail sturen om een afspraak te maken om gratis alles uit te zoeken wat je nodig hebt.

Jeugdfonds Cultuur Rotterdam - sponsort cultuurlessen voor kinderen van 4 t/m 17 jaar

Omschrijving aanbod: Wij zijn het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam. Dit fonds sponsort cultuurlessen voor kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet genoeg verdienen om het zelf te kunnen betalen. Cultuur is muziek maken, zingen, ballet, hiphop,streetdance, tekenen, schilderen, musical, toneel, DJ, fanfare, rap en toneel. 

Naam organisatie: Jeugdfonds Cultuur Rotterdam 
Naam contactpersoon:  Prya Bisambhar 
Contactgegevens:
Hang 12 
3011 GG Rotterdam 
Telefoonnummer: 010 - 479 0137 
E-mailadres: rotterdam@jeugdfondscultuur.nl  
Website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/rotterdam-cultuur/ 

Kosten: Geen 
Aanmelden: Via een intermediair, dit is een sociaal/maatschappelijk werker of een leraar op school