Limburg

't Prunelleke

Omschrijving: Mijn naam is Riet Soomers, eigenaar van 't Prunelleke.
Mijn bedrijf helpt jonge gezinnen vlak na de kraamperiode. 't Prunelleke geeft ondersteuning na de kraamperiode middels persoonlijke begeleiding en advies aan ouders.
Is het kleine Prunelleke ( oogappeltje) geboren, is de kraamperiode voorbij en zit je nog met honderden vragen, dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen.
Veel is bespreekbaar en in overleg is er veel mogelijk. Mijn hulp bestaat uit: Tips over verzorging, hygiëne en voeding van de baby. Omgang met borstvoeding. Bieden van een luisterend oor. Tips over combineren huishouden en baby en noem maar op.
Er bestaat ook de mogelijkheid om reeds in je zwangerschap contact met mij op te nemen als je denkt mijn hulp in de toekomst nodig te hebben.
Je ziet: Veel is mogelijk. Samen bespreken we wanneer en hoe vaak ik naar je/jullie toekom en je help waar mogelijk!
Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden waaronder ook een vergoedingsarrangement door de gemeente vastgesteld.
Dus ...bel me gerust, het zal zeker bevallen!

Naam organisatie: 't Prunelleke
Naam contactpersoon: Riet Soomers
Contactgegevenswww.prunelleke.nl
Maussenlaan 4
6373 GV Landgraaf
Telefoon: 06-13444454
riet@prunelleke.nl

Kosten: Mijn uurtarief is € 37.00, Maar denk ook aan PGB of een door de gemeente vastgesteld vergoedingsarrangement.
Hoe aanmelden: Via mail of telefonisch

Onderlinge massage LAMAR (ouder en kind)

Omschrijving: waarom LAMAR (Leren Aanraken Met Aandacht en Respect)?
Kinderen staan nog erg open voor hun omgeving. Ze krijgen veel prikkels en het is vaak moeilijk om deze prikkels te doseren en te verwerken. Met name gevoelige (hoog sensitieve) kinderen hebben moeite met deze filtering en de verwerking. Als het niet lukt om de prikkels te verwerken ontstaat er een verstoring: dit kan leiden tot fysieke of emotionele klachten.

Wat voor het kind geldt, geldt ook voor de moeder. Zit je als moeder lekker in je vel (ben je goed in contact met je lijf), dan profiteert je kind hiervan. Wil je op een ontspannen wijze van je moederschap genieten… gun jezelf deze cursus..

Doel:
- Het contact tussen moeder en kind versterkt.
- Moeder en kind leren grenzen aan te geven.
- Het zelfvertrouwen groeit.
- De dynamiek in het gezin zal veranderen doordat er meer respect voor elkaar komt.
- Het afweersysteem verbeterd, waardoor er een betere nachtrust plaatsvindt.
- Het concentratie vermogen verhoogt.

Naam organisatie: Coachpraktijk Cecille Bogman-Willems
Naam contactpersoon: Cecille Bogman
Contactgegevenswww.cecillebogman.nl
Telefoon: 046-4378784 of 06-12423687
info@cecillebogman.nl

Wanneer: niet van toepassing
Kosten
€ 5,00
Aanmelden: stuur een mail mailtje en geef je voorkeurstijd door. Je ontvangt dan meer informatie over de workshop. Het is ook mogelijk om deze cursus bij jouw thuis te houden. Bijvoorbeeld als je weet dat er meer mensen in je omgeving deze workshop willen volgen. Neem gerust contact op voor meer informatie

Facebook-groep voor jonge moeders

Omschrijving aanbod: omdat ik vind dat er niet veel is voor jonge/tienermoeders in Limburg heb ik er een facebook groep voor aangemaakt. Je kunt er in contact komen met anderen mama's die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben. Ook worden er leuke uitstapjes georganiseerd. 

Het is een besloten groep, omdat er natuurlijk ook meiden zijn die liever niet willen dat de hele wereld het weet. Kom gerust eens kijken. Met vragen over de groep kun je altijd bij mij terecht. En ook met andere vragen. Ik ben zelf op mijn 15e zwanger geworden. Ik ben nu 21. Groetjes, Taylor

Naam organisatie: jonge/tienermoeders Limburg
Naam contactpersoon: Taylor Haakma
Contactgegevenshttps://www.facebook.com/groups/386596428172558/
Telefoon: 06-46977544  
taylorhaakma@outlook.com

Wanneer: 24/7
Kosten: gratis
Aanmelden: klik op 'lid worden' en dan word je door een van de beheerders geaccepteerd

Home-start - Opvoedingsondersteuning

Omschrijving aanbod: Praktische ondersteuning, vriendschap en steun voor ouders en kinderen met tenminste één kind onder de 7 jr. Vrijwilligers bieden een luisterend oor, steuntje in de rug, zijn ervaringsdeskundige want ze zijn zelf ook ouder! Ondersteuning is mogelijk voor ongeveer 1 jr.

Naam organisatie: Home-Start
Naam contactpersoon: Mariëlla Bakker
Contactgegevens: www.home-start.nl
Anjelierenstraat 35
6214 SW Maastricht
Telefoon: 043-7630040 of 06-54977512
mariella.bakker@trajekt.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: gratis
Aanmelden: via mail, de website of telefonisch

Themabijeenkomsten voor aanstaande ouders

Omschrijving aanbod:
  • De Bevalling: informatieavond over het (normale) verloop van een bevalling. Deelname is gratis. 
  • Van Badje tot Bedje In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de verzorging van de baby, baden en verschonen; het veilige babybedje en ligging in het bedje; de keuze borst/flesvoeding; aanschaf van veilige babymaterialen.
  • Borstvoeding, het gaat lukken! In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de werking van borstvoeding; tips voor een succesvolle borstvoedingsperiode en borstvoeding geven in combinatie met een baan.
  • De zorg voor uw kindje van 0 tot 4 jaar In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de Jeugdgezondheidszorg (0 tot 4 jaar); wat betekent het om ouder(s) te worden; communicatie met je kind; huilen en troosten. 
Naam organisatie: Geboortezorg Limburg BV Meander kraamzorg
Naam contactpersoon: Ingrid Hoedeman
Contactgegevenswww.geboortezorglimburg.nl
Bezoekadres: Minckelersstraat 2
6372 PP Landgraaf
Telefoon: 045-566 54 66
 
Wanneer: kijk op de website voor de data.
Kosten: € 5,- per persoon. Graag deze bijdrage gepast meenemen en overhandigen aan de medewerker die de avond verzorgt. (de avond van de bevalling is gratis)
Aanmelden: kijk op de website. Voor meer informatie en aanmelding, bel je met onze klantenservice: 0900-6990699. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.
 

Geboortezorg door Marlies Schellings Van Kan

Omschrijving aanbod: De kraamverzorgende van Marlies Schellings-Vankan kan als geen ander je stemming en emoties lezen en past haar begeleiding daarop aan. Rust als je rust nodig hebt, uitleg over de verzorging van je baby als je daar aan toe bent. Je mag er zeker van zijn dat jij en je kindje de beste zorgt ontvangen

Vervolgens gaat het erom die kennis te vertalen naar de specifieke situatie en wensen van jou en je partner. Zo zoeken we altijd naar de ideale balans tussen professioneel en persoonlijk.

Als WHO-gecertificeerde organisatie rondom borstvoeding stellen wij jou in de gelegenheid om deel te nemen aan een informatieavond. Deze avonden worden één keer per maand, op maandag, gegeven door onze lactatiekundige. Zij zal jou tijdens deze avonden zowel theoretische als praktische informatie geven ter voorbereiding op jouw borstvoedingsperiode.

Naam organisatie: Geboortezorg Limburg BV/ kraamcentrum marlies schellings vankan
Naam contactpersoon: Ingrid Hoedeman
Contactgegevenswww.geboortezorglimburg.nl
Bezoekadres: Minckelersstraat 2
6372 PP Landgraaf
Telefoon: 045-5650145
kraamcentrumschellings@mgzl.nl.

Wanneer: op afspraak
Kosten: kijk op onze website voor meer informatie www.geboortezorglimburg.nl
Aanmelden: via 045-5650145 of kijk op www.geboortezorglimburg.nl

Kraamzorg

Omschrijving aanbod: Prettige, vertrouwde en professionele kraamzorg. Daar heb je als ouder(s) van een pasgeboren baby behoefte aan. Wij bieden die zorg. Je wilt zich zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Onze actieve cursus Van zwangerschap naar ouderschap helpt je daarbij. Alles wat je zelf kunt doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt hierin aan bod. Dat varieert van ademhalings- en ontspanningsoefeningen tot een goede beheersing van buik- en bekkenbodemspieren. Er is tevens aandacht voor zwangerschapsklachten en er wordt gesproken over wat je kunt verwachten van het ouderschap.

De meeste vrouwen die net bevallen zijn, beginnen met het geven van borstvoeding. Maar veel moeders haken al na een korte periode af. Dat is jammer, want borstvoeding is gezond voor jou en je baby. Om de kans van slagen te vergroten, bereiden wij je tijdens een speciale bijeenkomst graag voor op borstvoeding. Hierin staan we stil bij de betekenis van borstvoeding voor moeder en kind. Ook hele praktische zaken komen aan bod, zoals het aanleggen van de baby aan de borst en het voorkomen van problemen.

Naam organisatie: Geboortezorg Limburg BV GroenekruisDomicura
Naam contactpersoon: Ingrid Hoedeman
Contactgegevenswww.geboortezorglimburg.nl
Bezoekadres: Minckelersstraat 2
6372 PP Landgraaf
Telefoon (24/7): 043-3690630
kraamzorg@mgzl.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: kijk op de website voor meer informatie www.groenekruisdomicurakraamzorg.nl
Aanmelden: voor meer informatie kun je contact opnemen met GroenekruisService via 043 – 3690610 of info@service.envida.nl

Jonge moedersgroep in Venlo

Omschrijving aanbod: elke donderdagmorgen, behalve tijdens de vakanties, is er een jonge moedergroep. Het is bedoeld voor meiden en jonge vrouwen tot 25 jaar. Wij bieden een plek: voor ontmoeting, voor vragen over de opvoeding, om je leefwereld te verbreden, om creatief bezig te zijn, om jezelf te zijn. Je kinderen worden tijdens de bijeenkomst door ervaren vrijwilligers enthousiast opgevangen. Wij zijn ook te vinden op Facebook.

Naam organisatie: Stichting ‘t Groenewold
Naam contactpersoon: Daphne Tip en Carien Lalieu
Contactgegevens: St. ’t Groenewold
Begijnengang 17
5911 JL Venlo.

Wanneer: bel of mail voor data
Kosten: € 1,- per bijeenkomst
Aanmelden: aandachtcentrum@home.nl
Telefoon: 077-3546689

Trainingshuis Ouder en Kind

Omschrijving aanbod: Het trainingshuis Ouder en Kind in Kerkrade biedt begeleiding bij praktische zaken en opvoedondersteuning aan (jonge) ouders met een (licht) verstandelijk beperking en hun kind(eren) van 0 tot 4 jaar. Samen met het eigen persoonlijke netwerk, zoals familie, buren, mantelzorgers, vrienden en andere hulpverleners leert Radar hen om regie te krijgen over hun leven en oplossingen te vinden voor problemen.

Het trainingshuis bestaat uit tien appartementen, gelegen in de wijk Bleijerheide, waar ouder(s) zelfstandig met hun kind(eren) kunnen wonen. Tevens wordt er ambulante zorg en ondersteuning geboden aan ouders in hun eigen woning.

De inzet is om deze ouders te begeleiden tot competent (‘goed genoeg’) ouderschap, zodat ontwikkelingsproblemen bij hun kinderen, maar ook eventuele uithuisplaatsingen worden voorkomen. Hierdoor hoeven zij naar verwachting minder beroep te doen op de hulpverlening en worden ze vaardiger in het beantwoorden van opvoedvragen en oplossen van opvoedproblemen. 

Middels verschillende activiteiten wordt er actief ingezet op het vergroten van de opvoedvaardigheden van ouders. Zo nemen ouders deel aan de groepstraining Triple P (Positief Opvoeden) en wordt deze training verder opgepakt in de thuissituatie. Er worden activiteiten aangeboden voor moeder en kind die de sensitiviteit en responsiviteit vergroten. Verder wordt de ontwikkeling van het kind gevolgd middels ontwikkelingsonderzoek en een nauwe samenwerking met eventuele betrokken partners (psz, kdv, cb, school, etc).  

Naam organisatie: Radar
Naam contactpersoon: Els Frins, hoofd trainingshuis Ouder & Kind
Contactgegevenswww.radar.org  
Bosveldstraat 3a 
Kerkrade

Wanneer: 2 x per maand training/themaochtenden
Kosten: gratis
Aanmelden: kijk op www.radar.org naar de mogelijkheden