Noord-Brabant

Praktijk Wonderbaar

Omschrijving aanbod: Praktijk Wonderbaar biedt doula begeleiding en ouderschapscoaching. Verwachten jullie een kindje of zijn jullie al ouders en wensen jullie graag iemand aan je zijde die jullie hier bij begeleidt? Sarah neem jullie graag mee op pad in jullie zoektocht doorheen de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap. Samen staan je stil bij deze belangrijke verandering in jullie leven en bij wat jullie nodig hebben om in alle kracht en vertrouwen het ouderschap positief tegemoet te gaan!

Naam organisatie: Praktijk Wonderbaar
Naam contactpersoon: Sarah De Hollander
Contactgegevens: 
info@praktijkwonderbaar.nl
+31(0)624902483
Werkgebied: Mijn werkgebied situeert zich in en om Eindhoven, Noord Brabant alsook België. Alle consulten kunnen zowel bij jullie thuis als op een locatie naar keuze plaatsvinden. 
Website: www.praktijkwonderbaar.nl
Kosten: Zie website voor tarieven. Wil je graag de steun van een doula aan je zijde maar is de prijs een belemmering? Neem dan contact op. Afhankelijk van je persoonlijke situatie wordt bekeken wat mogelijk is.
Aanmelden: Via de website, of neem contact op met Sarah. 

Jong en Moeder (JeM)

Omschrijving aanbod: JeM (Jong en Moeder) is een centrum voor jong zwangeren en jonge moeders tot 24 jaar in Eindhoven. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen over bijvoorbeeld financiën, wonen, school, werk, uitkering, opvoeding. JeM is ook de ideale plek om andere (aanstaande) jonge moeders te ontmoeten. We hebben regelmatig leuke activiteiten en het is gratis. Daarnaast kun je ook deelnemen aan een groepstraining.

Je mag altijd iemand meenemen: misschien wil je dat je vriend meegaat? Of je vriendin, je moeder of een tante? Ook zij zijn van harte welkom. En heb je al een kindje? Als jij daar aan toe bent mag je kindje spelen bij onze professionele kinderopvang en kun jij in alle rust je vragen stellen of gewoon kletsen met andere moeders.

Lees alvast eens verder op onze website en aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons altijd bellen of Whatsappen op bovenstaande mobiele nummers. Veilig en als je dat wilt, anoniem. Op de website vind je ook ervaringsverhalen.

Naam organisatie: JeM, onderdeel van Lumens
Contactgegevens
Catharinaplein 21 in Eindhoven 
Contactpersonen:
Vera Peeters 06 27 32 94 88
Boukje Lemmens 06 27 32 95 14
Cora van Hal 06 52 74 64 58 of c.v.hal@lumenswerkt.nl
Websitewww.jongmoederofzwanger.nl
Wanneer: elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: gratis en je hebt geen verwijzing nodig
Aanmelden: Wij zitten midden in Eindhoven (in Dynamo aan het Catharinaplein) en hebben elke dinsdag- en donderdagochtend een open inloop van 10.00 tot 13.00 uur. Hier zijn, naast andere jonge meiden zoals jij, altijd maatschappelijk werksters aanwezig die je welkom heten en waaraan je al je vragen kunt stellen.

Zwanger en heb je hulp nodig?

Omschrijving aanbod: Ben je (on)bedoeld zwanger en twijfel je of je de zwangerschap wilt of kunt voortzetten? Geeft iedereen je advies en vliegen je gedachten heen en weer? Heb je stress omdat je niet weet wat je moet doen en wat de mogelijkheden zijn? Dan is het fijn om er met een onafhankelijke deskundige over te praten. In een of meer gesprekken word je geholpen bij het maken van een keuze die bij jou past en krijg je antwoord op je vragen.
Naam organisatie: Lumens
Naam contactpersoon: Cora van Hal / SKJ geregistreerd
Contactgegevensc.v.hal@lumenswerkt.nl
Je kunt ons vinden in het centrum van Eindhoven, bij Dynamo aan het Catharinaplein 21 op de 1e verd.
Websitewww.jongmoederofzwanger.nl
Telefoonnummer: 0652746458

Kosten: je hebt geen verwijzing nodig en de afspraak is gratis.
Aanmelden: Een afspraak is mogelijk voor jongeren tot 24 jaar en woonachtig in Eindhoven. Je kunt mij bellen of een Whatsapp sturen, dan neem ik  zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Natuurlijk mag je altijd iemand meenemen.

Meer informatie op de website
 

UniK

Omschrijving aanbod: Het Trainingshuis voor Moeder en Kind biedt een training voor moeders, met maximaal twee thuiswonende kinderen waarvan het oudste kind niet ouder is dan 4 jaar, die intensieve begeleiding nodig hebben. De begeleiding is gericht op het vergroten van de ouderschapsvaardigheden, versterken van de hechting en het beperken van de problemen die eventueel ervaren worden bij het zelfstandig wonen zoals de financiën, een relatie of het huishouden. Er wordt gekeken naar de krachten en talenten van zowel moeder, haar kind(eren) en als het netwerk. De moeders leren gedurende 9 maanden op een zelfstandige wijze voor hun kind(eren) te zorgen in een aantal fases, gebaseerd op de Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling Methode. Er vindt een uitgebreide beeldvorming plaats waarbij adviezen gegeven worden over het toekomstperspectief van de moeder en haar kind(eren). 

Naam organisatie: UniK
Contactgegevens: www.unik.nl
Plaats: Oss
Telefoonnummer: 06-52790156 

Kosten: Beschikking vanuit de jeugdwet in combinatie met de WMO 
Aanmelden: telefonisch

Kinderopvang Beleef

Omschrijving aanbod: Kinderopvang Beleef is een kleinschalig kinderdagverblijf in Eindhoven (Tongelre). Ik vang maximaal 5 kindjes per dag op van 0-4jaar. Ik, Eva, heb zelf 2 dochters van 10 en 2 jaar. Omdat ik ontzettend gek ben op kids, zelf ervaring heb als alleenstaande jonge moeder ėn het me leuk leek iets voor anderen te kunnen betekenen vanuit huis, heb ik me omgeschoold tot gastouder.

Het geeft mij energie wanneer ik kinderen een fijne, huiselijke omgeving kan bieden met warmte, respect en kans tot ontdekken en ontwikkelen. Het liefst ben ik creatief bezig of aan het kokkerellen, en ik ben een echt buitenmens. Stampen in de plassen, picknicken, op zoek naar 'schatten' en er lekker op uit met de bakfiets bijvoorbeeld. Mocht je graag, vrijblijvend, informatie ontvangen of kennis willen maken hoor ik graag van je !

Naam organisatie: Kinderopvang Beleef
Naam contactpersoon: Eva Laros
Contactgegevens: www.kinderopvang-beleef.nl
Jozef Israelslaan 4
5642ka Eindhoven
Telefoonnummer: 06-39294726
kinderopvangbeleef@gmail.com

Kosten: €5,50
Aanmelden: Via de website

Ik wil een toekomst!

Omschrijving aanbod: Wij zijn Stichting Ik Wil Jongeren en zetten ons in voor jongeren die extra begeleiding nodig hebben bij studie en/of werk.
Ben jij tussen de 14-27 jaar en op zoek naar een baan? Of lukt het niet om een juiste studie te kiezen?
Meld je dan aan voor het project ‘Ik wil een toekomst!’ .

We organiseren 2x per maand een inloop waarbij je lekker even langs kunt komen en je vraag kunt stellen aan onze ervaren vertrouwenspersonen.
Ons doel is om te zorgen dat iedereen erbij hoort. Ook jij, als jonge bewoner van Eindhoven! En dat ook jij snel aan het werk kunt of eindelijke de studie vindt die bij je past!

Naam organisatie: Stichting Ik wil Jongeren
Naam contactpersoon: Radia & Joost
Contactgegevens: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014225315116
Telefoonnummer: 06-12345678
stichtingikwil-jongeren@hotmail.com

Kosten: gratis
Aanmelden: Email sturen

Barakel Kinderopvang

Omschrijving aanbod: Barakel Kinderopvang is een nieuwe kinderopvang organisatie in Eindhoven. Wij bieden peuterspeelzaal / peuteropvang en buitenschoolse opvang, maar ook gastouderopvang via onze gastouderbureau. Onze kinderopvang is gericht op natuur, kunst, muziek, dans en creativiteit. Kunsteducatie draag wezenlijk bij aan de individuele ontplooiing en talentontwikkeling van kinderen. Het is ook nog eens een bijzondere combinatie van opvang, leren en genieten: kijken, doen wat cultuur allemaal met je doet.
Wij bieden kleinschalige kinderopvang, huiselijke en warme sfeer met veel leuke kunstzinnige -, creatieve - en muzikale activiteiten. Zodat kinderen kunnen kennismaken met dans, toneelspelen, beeldend werken en muziek (zang). Ook natuur exploratie zoals tuinieren etc. Cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen staan centraal. Kortom : Kinderopvang met Persoonlijke aandacht!! Barakel kinderopvang luistert graag naar ouders en kind!

Naam organisatie: Barakel Kinderopvang
Naam contactpersoon: Roschanna Isenia
Contactgegevens:  www.kdvbarakel.nl
Belgieplein 20
5628x XJ Eindhoven
Telefoonnummer: 0684133054
E-mailadres: barakelkinderopvang@gmail.com  

Kosten: Bruto € 6,70 per uur per kind
Aanmelden: Via email of telefonisch aanmelding

Massagepraktijk Groei - baby's masseren

Omschrijving aanbod: Massagepraktijk Groei! wil zo veel mogelijk (jonge) ouders de mogelijkheid geven om hun baby te leren masseren. Door je baby regelmatig te masseren, speel je namelijk in op één van de belangrijkste levensbehoeften. Voor je baby is liefdevolle aanraking immers net zo belangrijk als voedsel. Babymassage is op de eerste plaats leuk om te doen en werkt daarnaast rustgevend en ontspannend. Niet alleen voor je baby, ook voor jezelf. Door je baby regelmatig te masseren, wordt bovendien de band tussen jou en je baby versterkt. Je leert elkaar steeds beter kennen en het begrijpen van de (lichaams)taal van je baby wordt gemakkelijker. Babymassage kan extra nuttig zijn bij: vroeggeboorte, darmkrampjes, overstrekken, slaapproblemen en huilbaby's. Je kunt de cursus individueel volgen, of in een door jouzelf samengesteld groepje (maximaal 4 baby's), 

Naam organisatie: Massagepraktijk Groei!
Naam contactpersoon: Marlies van Krimpen
Contactgegevens: www.massagepraktijkgroei.nl
Telefoon: 06-51178223
info@massagepraktijkgroei.nl

Wanneer: in onderling overleg
Kosten: losse les van 1,5 uur: €12,50.
Volledige cursus (4x1,5 uur inclusief handboek en flesje massageolie): €45,00. 
Aanmelden: telefonisch, per mail of door het invullen van het contactformulier via de website

Let's doula this

Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het jonge moederschap, maar weet je niet zo goed hoe? Als doula (bevallingscoach) kan ik jou hierbij helpen! Samen gaan we kijken wat je wensen zijn voor de bevalling en krijg je een mini cursus "bewust bevallen". Verder ben ik er voor al jouw vragen, onzekerheden en angsten. In de kraamweek krijg je een gratis les baby masseren, zodat je leert hoe je contact kan maken met je kindje.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via mail of neem een kijkje op de website!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! 

Organisatie: Let's doula this 
Contactpersoon: Michelle Angenent 
Adres:
Zonnedauw 98 
4007 VB Tiel 
Telefoonnummer: 06-40335356 
Website: www.letsdoulathis.nl 
Kosten: Naar draagkracht 
Aanmelden: info@letsdoulathis.nl

Let's doula this werkt tot maximaal 45 minuten rijden vanaf Tiel. 

Kim Verhoef: professionele fotoreportage

Omschrijving aanbod: Zwangere jonge vrouw gezocht voor documentaire portret

Voor een documentaire fotoreportage zoek ik in de omgeving van Den Bosch of Arnhem een aanstaande jonge tienermoeder die er voor open staat zich fotografisch te laten vastleggen gedurende het gehele proces van zwangerschap tot geboorte en de jaren erna. Het is de bedoeling dat het een beeldverhaal wordt, dus het hele proces wordt zo realistisch mogelijk weergegeven.
De kans bestaat dat de reportage ge-exposeerd wordt en/of uitgegeven in boekvorm.

Naam organisatie: Kim Verhoef
Naam contactpersoon: Kim Verhoef
Contactgegevenswww.kimverhoef.com
Telefoon: 06-27276949
kim.verhoef@online.nl

Wanneer: op afspraak
Kosten: geen
Aanmelden: bellen of mailen.

Twijfels over je zwangerschap? - gesprekken bij Lumens 

Omschrijving aanbod: Woon je in Eindhoven en ben je jong en (on)bedoeld zwanger en twijfel je of je de zwangerschap wilt of kunt voortzetten? Geeft iedereen je advies en vliegen je gedachten heen en weer? Heb je stress omdat je niet weet wat je moet doen, wat de mogelijkheden zijn? 

Dan is het fijn om er met een onafhankelijke deskundige over te praten. In een of meer gesprekken wordt je geholpen bij het maken van een keuze die bij jou past en krijg je antwoord op je vragen.

Natuurlijk mag je iemand meenemen en de afspraak maken we zo snel mogelijk.

Naam organisatie: Lumens
Naam contactpersoon: Cora van Hal 
Contactgegevens: 0652746458 of c.v.hal@lumenswerkt.nl
Wanneer: op afspraak
Kosten: gratis
Aanmelden: Voor jongeren tot 24 jaar en woonachtig in of rondom Eindhoven. Je kunt ons bellen of stuur een sms berichtje dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

Mama's Balans biedt psychosociale begeleiding bij zwangerschap, bevalling en moederschap.

Omschrijving aanbod: Wanneer je denkt dat ik misschien iets voor je kan betekenen kun je me bellen of even een mailtje sturen. Misschien heb je alleen een korte adviesvraag of even behoefte aan een klankbord of een luisterend oor. Twijfel ook dan niet en bel of mail me gerust even.
Wat mijn grootste doel is is dat jij als moeder net even dat kleine steuntje in de rug krijgt wat nodig is om zelf weer in je kracht te komen.
Ik geef je hierbij enkele voorbeelden van situaties waarbij ik je ondersteuning kan bieden:

 • Angst voor de bevalling,
 • Een ongewenste zwangerschap
 • Abortus
 • Stress, spanningsklachten, burnout
 • Problemen in het gezin, je relatie of met de andere kinderen 
 • Miskraam
 • Verlies van je kindje tijdens de zwangerschap of bevalling
 • Postnatale depressie
 • Ziekte, verlies in je gezin of familie
 • Alleenstaand moederschap
 • De combinatie werk en moederschap

Naam organisatie: Mama's Balans, Eersel
Naam contactpersoon: Ellen Ewalts
Contactgegevensinfo@mamasbalans.nl
Telefoonnummer: 06 247 270 10

Wanneer: data in overleg
Kosten: zie website mama's balans
Aanmelden: Via het opgegeven telefoonnummer of emailadres