Als je in de min staat

Het minnetje springt eruit op je rekeningoverzicht… je staat wéér ROOD. Heb je geld geleend? Blijf niet met die schulden zitten! Lager worden ze niet en je betaalt vaak veel rente over geleend geld.

Het is verstandig om voor jezelf duidelijkheid te krijgen over je geld. Zet bijvoorbeeld eens op papier hoeveel je krijgt en hoeveel geld je echt nodig hebt om van te leven (je moet natuurlijk wel blijven eten!)

Schuldhulpverlening

Heb je schulden en kom je er zelf niet meer uit? Ga dan naar een bureau voor schuldhulpverlening. Ze hebben geen grote schatkist, maar helpen jou bij de aflossing van je schulden.

Kijk eens op de website van Nibud. De jongerenpagina is ook interessant.

Kijk ook of familie of vrienden je kunnen helpen. Die oude wieg van je moeder staat ook maar in de berging. En die kleuter van je vriendin is echt te groot voor die crossauto. Jij mag het misschien gebruiken. En kijk ook eens bij de Speel-o-theek (een uitleen voor speelgoed).

Hulp van anderen is fijn, maar niet altijd mogelijk. Ga naar een hulpverlenende instantie als je niet verder komt. Zij kunnen je doorverwijzen naar bijvoorbeeld de voedselbank als je te weinig eten hebt.

Download handige tips van de Kredietbank uit Rotterdam