Waarom wil je een kind?

Een kinderwens op jonge leeftijd heeft vaak een reden. Probeer te bedenken wat jouw reden is. Ben je gewoon dol op kinderen? Heb je het gevoel dat je je liefde niet kwijt kan? Wil je graag van iemand houden? Of wil je juist dat iemand van jou houdt? Voel je je eenzaam en wil je dat die leegte opgevuld wordt?

Als blijkt dat je ergens mee zit, is een kind niet de oplossing voor dat probleem. Het is niet goed voor een kind om met zo'n taak (het opvullen/oplossen van jouw gemis of probleem) op de wereld te worden gezet.

Bedenk dat een kind afhankelijk is van jou. Jij moet voor het kind zorgen en het liefde geven. Jij geeft, je kind neemt.

Een kindje hebben is soms ook best lastig. Je bent meer aan huis gebonden. Even spontaan met vriendinnen afspreken zit er niet meer in. En werken en naar school gaan is niet zo vanzelfsprekend meer. Reken maar dat je eigen kind je ontzettend moe kan maken.

Het is heel belangrijk dat je je kindje liefde geeft. Maar een kind heeft meer nodig dan liefde alleen. Als je bewust kiest voor een kind, moet je ook bewust kijken of je een kind alles kan geven wat hij of zij nodig heeft.

Daarom:

  • Zorg dat je weet waarom je graag een kind wilt.
  • Zorg dat je je leven goed op orde hebt: je weet wat je wilt… je weet wat je belangrijk vindt… en je weet hoe je alles gaat aanpakken.
  • Zorg dat je de rol van de vader of je vriend duidelijk hebt. Steunt hij je? Wil hij ook voor jullie kind zorgen? En kan hij dat ook?
  • Zorg dat je mensen om je heen hebt die je steun geven, zoals je ouders of vriendinnen. Dat je hen kan inschakelen als je bijvoorbeeld wat tijd voor jezelf nodig hebt of weer naar school of je werk wilt.