Opvoeding en opvang

Opvoeden…hoe doe je dat eigenlijk? Als je kindje geboren wordt, krijg je er geen gebruiksaanwijzing bij. Jij moet jouw kindje leren kennen en je kindje moet jou/jullie leren kennen. En ieder kind is weer anders. Het is heel normaal dat je als ouder vragen hebt over de opvoeding van je kind.

Opvoeden is niet gemakkelijk. Iedereen twijfelt wel eens! Met je twijfels en vragen kun je meestal terecht bij familie, vrienden of instanties zoals je huisarts, het consultatiebureau enz. Zij kunnen je helpen en adviseren.

Opvoeden is ook actief zoeken naar wat bij jou en je kind past! Voor jou verandert je rol van jonge vrouw naar moeder. Vanaf de geboorte ontwikkelt zich een band tussen jou en je kind. Deze band is voor jullie allebei erg belangrijk. Neem de tijd om elkaar te leren kennen.

Ontwikkelingen van je kindje volgen

Vind je het leuk om alle ontwikkelingen van je kindje te volgen (en te begrijpen)? Dan kun je de GroeiApp van de GroeiGids downloaden. Daarmee kun je alle bijzondere, leuke en belangrijke stappen in de ontwikkeling van je kind bijhouden en bewaren.

Je kunt bijvoorbeeld gegevens invoeren als lengte, gewicht, vaccinaties, het doorkomen en wisselen van tanden, kinderziektes en andere ontwikkelingsmijlpalen. Zo ontstaat er in de GroeiApp een overzichtelijke tijdlijn: het GroeiPad van je kind. Heb je geen smartphone? Je kunt het GroeiPad van je kind ook bijhouden via de website van De Groeigids.

Meer lezen over opvoeding en opvang? Dat kan op de website van Vaders en Moeders.

Wil je handige tips voor eten, spelen en uitjes met je kleine? Of heb je misschien zelf een leuk idee? Praat dan mee in het forum.

Praat mee in het forum