Je relatie met de vader van je kind

Misschien ken je de vader van je kindje al heel lang en zijn jullie al jaren samen. Het kan ook dat je elkaar pas net een paar maanden kent, of dat het één avondje heel erg gezellig was. Hoe lang jullie relatie ook duurt/heeft geduurd: hij blijft voor altijd de vader van je kind.

Misschien vindt hij het heel leuk om vader te worden en heeft hij meteen schattige slofjes gekocht. Maar wat als je vriend niet blij is met de zwangerschap? Of dat het uit was toen je ontdekte dat je zwanger was? Jullie hebben geen relatie meer, maar hij is wel de verwekker. Verdiep je daarom goed in hoe het zit met erkenning.

Wil je dat hij wel betrokken blijft bij jullie kind? En wat zeg je als je kindje straks naar papa vraagt? Moeilijke vragen, maar goed om hier alvast eens over na te denken. 

Maak afspraken met de vader van je kind

Een zwangerschap kan ook spanningen met zich meebrengen. Je lichaam verandert en je bent ’s avonds misschien erg moe. Of je vriend zou het liefst nog elk weekend op stap willen. Kan dat nog steeds als de kleine er is? Het is fijn als je vriend ook rekening houdt met jouw situatie.

Bedenk wel dat dit voor hem ook allemaal nieuw is. Hij wordt vader en daar moet hij aan wennen.

Probeer samen te praten over de dingen die jullie bezighouden. Maak goede afspraken. Hoe verdelen jullie de zorgen voor de kleine? Komt dit vooral op jouw neer en gaat hij fulltime werken? Of zorgt hij op de dagen dat jij naar school of werk gaat voor de kleine?

Wil je weten hoe andere jonge moeders dat hebben geregeld met de vader van hun kind? Kijk en praat dan mee in het forum.

Praat mee in het forum