Zwanger, wat nu?

Blij…..?

Misschien was de zwangerschap niet gepland, maar ben je er toch blij mee. Neem contact op met een verloskundige voor de begeleiding van je zwangerschap.

…Of niet?

Het kan ook zijn dat je zwanger bent en nog niet weet of je de zwangerschap wel wilt. Het is dan verstandig om een zwangerschapstest bij de huisarts te laten doen of in een abortuskliniek. Dat is nodig vanwege het ingaan van de wettelijk vastgestelde bedenktijd voor een abortusbehandeling.

Vragen en twijfels

Wat moet je doen met deze zwangerschap? Je gedachten en gevoelens op een rij zetten kan helpen bij je besluit. Misschien helpt het om je gedachten op te schrijven. Of om er in vertrouwen met iemand over te praten.

Wat kun je doen?

Misschien denk je al na over wat je nu moet doen. Er zijn verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Neem de tijd om te ontdekken wat de verschillende mogelijkheden voor jou betekenen.  Hoe meer je weet over de mogelijkheden en welk effect ze hebben op jouw leven, hoe beter je kan beslissen.

Heb je hulp nodig bij het maken van je besluit? Wacht dan niet te lang. Je zwangerschapsduur (hoeveel maanden je zwanger bent) heeft gevolgen voor je mogelijkheden. Op deze website lees je hier alles over.  

Lees hier alles over de mogelijkheden. Of check snel welke mogelijkheden je hebt.

Hulp bij je besluit?!